To naprawdę jakaś patologia, albo przepraszam chujograjstwo! Skoro ja zamówiłem koniec sierpnia, a odebrałem w lutym to mam poważnie wątpliwości, czy to jest wina Skody, czy dilera.
Czas oczekiwania na Kodiaqa
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
Ty masz Sportline, mpirek zamawiał L&K. Trochę się różnią wyposażeniem elektronicznym.
"Moje" części są skompletowane i czekają na 19 tydzień (jeszcze tylko 2,5 tygodnia) a zamawiałem pod koniec sierpnia. Gdybym pozostał przy Sportline to pewnie - tak jak Ty - już bym jeździł. Na L&K trzeba poczekać.
W moim przypadku rok...
Prawdę powiedziawszy szukałem zastępstwa ale z tym wyposażeniem L&K to spokojnie + 100k do ceny w volvo i BMW, mercedes którego kupił jeden z kolegów to resztki bo już nie robią i tam też jest wiele braków do wyposażenia takiego jak L&K. Nie wiem jak ze spasowaniem itd ale cena robi swoje.
cx 60 fajna ale na oko widze ze malo miejsca w drugim rzedzie i w bagazniku w porownaniu do kodiego
Prawda, Kodiaq ma zajebisty stosunek wyposażenie/cena. A nie sądzę, żeby jakością jakoś odbiegał od tzw. premium.mpirek pisze: ↑20 kwie 2022, 22:18Prawdę powiedziawszy szukałem zastępstwa ale z tym wyposażeniem L&K to spokojnie + 100k do ceny w volvo i BMW, mercedes którego kupił jeden z kolegów to resztki bo już nie robią i tam też jest wiele braków do wyposażenia takiego jak L&K. Nie wiem jak ze spasowaniem itd ale cena robi swoje.
2 rząd jeszcze ok, ale bagażnik mniejszy więc jak komuś zależy to ok
w xc60 to naprawdę takie wyposażenie jak w kodiaqu to ponad 300k , tyle tylko ze jest hud
ale szyby klejone trzeba domówić
Takie info znalazłem. Podobno to świeża informacja od importera. Ktoś coś więcej wie, czy to może jakaś bzdura:
"Superb - rekomendacje na przejście na Diesla.
Opcje limitowane niedostępne jesli auto ma się wyprodukować:
- TOP LED
- PBL - Pakiet Black
- PHB - Wentylacja w L&K
- PHC - Skora z wentylacją
- PK0/PK1 - Hak
Plus to co było wcześniej Side Assis/canton...
Na Kodiaqa :
- VW5/VW6 szyby dziwiekochłonne,
- PB4 - fotele ergonomiczne
- PB3 - sportowe fotele, elektrycz, skorzane, wentylowane
Skoda bezpośrednio ma dzwonić po klientach i pytać czy nie zmienia zdania z wyposażenia czy modelu"
Czyli według tego to superb-a już mocniej będą kastrowali, Kodiaq-a jeszcze trochę oszczędzą. Podobno restrykcje dotycza wszystkich modeli.
"Superb - rekomendacje na przejście na Diesla.
Opcje limitowane niedostępne jesli auto ma się wyprodukować:
- TOP LED
- PBL - Pakiet Black
- PHB - Wentylacja w L&K
- PHC - Skora z wentylacją
- PK0/PK1 - Hak
Plus to co było wcześniej Side Assis/canton...
Na Kodiaqa :
- VW5/VW6 szyby dziwiekochłonne,
- PB4 - fotele ergonomiczne
- PB3 - sportowe fotele, elektrycz, skorzane, wentylowane
Skoda bezpośrednio ma dzwonić po klientach i pytać czy nie zmienia zdania z wyposażenia czy modelu"
Czyli według tego to superb-a już mocniej będą kastrowali, Kodiaq-a jeszcze trochę oszczędzą. Podobno restrykcje dotycza wszystkich modeli.
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2022, 13:39 przez sylwekr, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeszcze coś takiego znalazłem: