autor: mielmar » dzisiaj, 17:10
Mam takie pytanie - czy jest ktoś kto mógłby sprawdzić w systemie - czy moje zamówienie ma już termin realizacji - jak twierdzi mój diler u którego zamawiałem auto.
Niestety mam coraz silniejsze przekonanie że pogrywa sobie ze mną - chcąc utrzymać potencjalnego klienta.
Mielmar , zgada się , jeżeli ja zamawiałem w sierpniu i mam już wyprodukowany to Ty dostaniesz mieniąc później to pewnie jest już zlecony do produkcji
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Dziś dostałem info że samochód jest wyprodukowany. Planowy odbior do 2 tygodni.
L&K 1,5TSI
Zamówiony 10.08.21r.
Tylko info ze suma leasingu 110% (gdzie końcem Marca 104%). Przy 4 letnim leasingu i wpłacie 45%.
Jak u was to wygląda?
L&K 1,5TSI
Zamówiony 10.08.21r.
Tylko info ze suma leasingu 110% (gdzie końcem Marca 104%). Przy 4 letnim leasingu i wpłacie 45%.
Jak u was to wygląda?
Myślę, że mogę się i ja pochwalić.
Zamówienie z 27 sierpnia, tydzień produkcji 19, zamknięty.
L&K TDI 200.
Czekam coraz bardziej niecierpliwie
Zamówienie z 27 sierpnia, tydzień produkcji 19, zamknięty.
L&K TDI 200.
Czekam coraz bardziej niecierpliwie
mpirek to jestes rekordzista na tym forum w czekaniu
- Czarny
- Samochód: Mercedes Benz GLC 200d
Dla tego ja niestety odpuściłem, i kupiłem co kupiłem. 350km za mną i powiem szczerze, że nie wiem dlaczego czekałem na Kodiaqa skoro takie cacuszko za nie wiele więcej czekało na mniemielmar pisze: ↑12 kwie 2022, 17:10Mam takie pytanie - czy jest ktoś kto mógłby sprawdzić w systemie - czy moje zamówienie ma już termin realizacji - jak twierdzi mój diler u którego zamawiałem auto.
Niestety mam coraz silniejsze przekonanie że pogrywa sobie ze mną - chcąc utrzymać potencjalnego klienta.
Zamówienie z początku września - L&K TDI - informacja że termin jest : "na późne wakacje" (cokolwiek to znaczy).
A dla tych co tu pisali, że GLC to nie ta liga w rozmiarze bagażnika i etc. fota poniżej. Szczerze ja wolę tak czyli MB i życzę szybkich odbiorów Kodiaqów zwłaszcza 2.0TSI

Sam chciałem MB GLC ale już nie biorą zamówień, tylko to co jest na sklepach, koniec produkcji końcem kwietnia. Mój konfig więc nie przeszedł więc nie ma szans, ale faktycznie gdybym się zdecydował w poprzednim roku to może by się dało.
Uważam, że czekanie tyle co ja to mała pomyłka, więc najprawdopodobniej BMW X3 lub volvo XC60
Jeśli oczywiście będą miały terminy,,,
Nowy GLC od września jakby co
Uważam, że czekanie tyle co ja to mała pomyłka, więc najprawdopodobniej BMW X3 lub volvo XC60
Jeśli oczywiście będą miały terminy,,,
Nowy GLC od września jakby co
Jakiś tydzień temu dostałem maila od importera, że zamówieniu, które złożyłem "nadano priorytet", stąd pytanie. Czy dobrze myślę, że jest to typowy "bełkot marketingowy" czy też może jednak ma to jakieś przełożenie na produkcję auta?
Tydzień temu handlowiec podczas odbioru Kodiego mówił o przenoszeniu produkcji do fabryki na Węgrzech i miała funkcjonować w 70% swoich mocy.WaC pisze: ↑12 kwie 2022, 18:06Dobra wiadomość:
W Czechach wystartowała produkcja wiązek dla Volkswagena.
https://biznes.autokult.pl/44503,w-czec ... ich-fabryk
Być może obie fabryki pokryją produkcję z krwawiącej Ukrainy.
Witam,
Wczoraj po długim oczekiwaniu otrzymałem informację o terminie produkcji, 24 tydzień. Zamawiałem wersję LK 2.0 TSI z paroma dodatkami w połowie września 2021. Choć w systemie zamówienie zostało dodane w połowie października.
Mam nadzieję, że nic się już nie zmieni
Wczoraj po długim oczekiwaniu otrzymałem informację o terminie produkcji, 24 tydzień. Zamawiałem wersję LK 2.0 TSI z paroma dodatkami w połowie września 2021. Choć w systemie zamówienie zostało dodane w połowie października.
Mam nadzieję, że nic się już nie zmieni
Mi udało się wczoraj odebrać mojego Kodiaq L&K 2.0 TSI (190 KM), salon oddalony o 360 km od domu, więc miałem okazję "trochę" się przejechać. Jestem zadowolony z zakupu, Czas realizacji zamówienia, prawie 10 miesięcy, wyprodukował się w samą porę, bo drugie auto właśnie zaczęło się poważnie psuć (awaria układu wspomagania).