Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Dominik
Samochód: Kodiaq 2023 - 2.0 TDI 200KM 4x4 L&K Lava Blu

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Dominik »

baw pisze:
10 kwie 2022, 14:24
Mercedesowi z tymi wyświetlaczami coś odbiło. Nawet w tym GLC, ten centralny wyglada jak przyklejony na kropelkę wyświetlacz z Alieexpress. Jeśli idzie o wygląd, ta najnowsza linia Merca jest absolutnie przepiękna (moim zdaniem), natomiast ze względu na wnętrze, nie zdecydowałbym się na żadnego.

Z wyglądu brałbym GLE, ze względu na wnętrze brałbym X5.

Zresztą cały czas trochę żałuję, że się na X5 nie zdecydowałem, ale jakoś tak rozsądek wziął górę i wyszedł Kodiaq.

Zreszta, z tym co się dzieje aktualnie na rynku, ze swoim L&K zapakowanym pod korek, czuję się jakbym wygrał los na loterii.

Wyświetlacze to kwestia gusty. Wiele marek teraz stosuje takie rozwiązania, min. Toyota. Mi osobiscie to nie przeszkadza a tunel środkowy jest w porównaniu do Kodiego bajeczny jak dla mnie. Lubie tak zabudowane auta poprostu. Silnikowo GLC bije skode na głowe, trzeba sie tylko do sterowania skrzynią przyzwyczaić. Niestety wielkośc kufra u mnie skreśliła MB.
Co do X5 to sam kufer też nie jest jakiś całkiem wielki, wnętrze jak dla mnie ok ale z wyposażeniem L&K to cena jest dużo dużo wyższa więc nie ma tego nawet co porównywać. GLE jeździłem, fajne duże auto ale cenowo to jak wyżej - porównujmy z X5 bo Kodiaq to całkirm inny poziom cenowy.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

zalezi
Samochód: Superb w drodze

Post autor: zalezi »

Jak chcecie ładnie wykończone wnętrze, z porządnymi materiałami również w tunelu środkowym bez piano black i bez doklejonego na sile tabletu to polecam Stelvio Veloce/Veloce Ti. Ten Mercedes nie ma startu do podanej Alfy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

baw
Samochód: 2.0 TDI L&K 4x4

Post autor: baw »

Spójrzcie na Genesisa GV80. Bryła to nie moja bajka, bo mocno Amerykańska, ale środek - moim zdaniem pięknie. I to można dostać za 300 tysięcy (katalogowo). Tylko salonów w Europie jak na lekarstwo. Może jakiś solidny dealer Hyundaia by załatwił.

Wiadomo, że X5 i GLE to zupełnie inna półka cenowa. Natomiast GLC to zupełnie inna półka gabarytowa niż Kodiaq.

Dominik
Samochód: Kodiaq 2023 - 2.0 TDI 200KM 4x4 L&K Lava Blu

Post autor: Dominik »

zalezi pisze:
10 kwie 2022, 23:00
Jak chcecie ładnie wykończone wnętrze, z porządnymi materiałami również w tunelu środkowym bez piano black i bez doklejonego na sile tabletu to polecam Stelvio Veloce/Veloce Ti. Ten Mercedes nie ma startu do podanej Alfy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gdzie wy macie piano black w tym GLC Czarnego?
Tam przecież drewno jest 🙃.
Alfa fajna, fakt, ale czy ladniejsza kwestia gustu.
Ale nadal nie jest to żadna konkurencja dla Kodiaqa jeśli chodzi o ilość miejsca w środku i kufer.

cov
Samochód: Kodiaq FL L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: cov »

ale się oftop zrobił....A może komuś się potwierdził jakiś termin?:)

Jacenty
Samochód: Skoda , Kodiaq 2.0 TDI

Post autor: Jacenty »

Dzisiaj dostałem wiadomość ,że Kodiaq jedzie z fabryki do polski , nie wie kiedy do odbioru. Może 2-3 tyg.

Jacenty
Samochód: Skoda , Kodiaq 2.0 TDI

Post autor: Jacenty »

Dzisiaj dostałem wiadomość ,że Kodiaq jedzie z fabryki do polski , nie wie kiedy do odbioru. Może 2-3 tyg.

mpirek
Samochód: Kodiaq L&K 2.0TSI (RM2022)

Post autor: mpirek »

Ja dziś dostałem wiadomość, że moje zamówienie z czerwca 2021 (2.0 TSI) ma informację - kwiecień 2023. Czas się rozglądać za czymś innym.

mielmar
Samochód: Skoda KODIAQ 2.0TDI L&K LavaBlue

Post autor: mielmar »

Mam takie pytanie - czy jest ktoś kto mógłby sprawdzić w systemie - czy moje zamówienie ma już termin realizacji - jak twierdzi mój diler u którego zamawiałem auto.
Niestety mam coraz silniejsze przekonanie że pogrywa sobie ze mną - chcąc utrzymać potencjalnego klienta.

Zamówienie z początku września - L&K TDI - informacja że termin jest : "na późne wakacje" (cokolwiek to znaczy).

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

Dobra wiadomość:
W Czechach wystartowała produkcja wiązek dla Volkswagena.
https://biznes.autokult.pl/44503,w-czec ... ich-fabryk
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

ODPOWIEDZ