baw pisze: ↑10 kwie 2022, 14:24Mercedesowi z tymi wyświetlaczami coś odbiło. Nawet w tym GLC, ten centralny wyglada jak przyklejony na kropelkę wyświetlacz z Alieexpress. Jeśli idzie o wygląd, ta najnowsza linia Merca jest absolutnie przepiękna (moim zdaniem), natomiast ze względu na wnętrze, nie zdecydowałbym się na żadnego.
Z wyglądu brałbym GLE, ze względu na wnętrze brałbym X5.
Zresztą cały czas trochę żałuję, że się na X5 nie zdecydowałem, ale jakoś tak rozsądek wziął górę i wyszedł Kodiaq.
Zreszta, z tym co się dzieje aktualnie na rynku, ze swoim L&K zapakowanym pod korek, czuję się jakbym wygrał los na loterii.
Wyświetlacze to kwestia gusty. Wiele marek teraz stosuje takie rozwiązania, min. Toyota. Mi osobiscie to nie przeszkadza a tunel środkowy jest w porównaniu do Kodiego bajeczny jak dla mnie. Lubie tak zabudowane auta poprostu. Silnikowo GLC bije skode na głowe, trzeba sie tylko do sterowania skrzynią przyzwyczaić. Niestety wielkośc kufra u mnie skreśliła MB.
Co do X5 to sam kufer też nie jest jakiś całkiem wielki, wnętrze jak dla mnie ok ale z wyposażeniem L&K to cena jest dużo dużo wyższa więc nie ma tego nawet co porównywać. GLE jeździłem, fajne duże auto ale cenowo to jak wyżej - porównujmy z X5 bo Kodiaq to całkirm inny poziom cenowy.