Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: tomnowy »

no ja mam czarny i narazie nic nie widac, pewnie kwestia czasu. zona ma pazury ale jakos nie wadzi nimi, a dzieciakowi otwieram sam drzwi bo jest za maly na otwieranie. z drugiej strony to nie obiekt muzealny zeby go nie dotykac tylko uzytkowac wiec rysy sa wpisane w uzytkowanie, byle nie byly to rysy parkingowe:)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Post autor: stingerA6 »

Czas oczekiwania na Kodiaqa!!!!!!!!!!!!!
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

Awatar użytkownika
Czarny
Samochód: Mercedes Benz GLC 200d

Post autor: Czarny »

Ja niestety po 6 miesiącach czekania na termin produkcyjny mojego L&K 2.0TSI plus parę dodatków wczoraj zrezygnowałem. Sprzedawca powiedział, że nie jestem pierwszy i nie ostatni. Na szczęście udało mi się znaleść zamiennik Kodiaqa. Jest może o 3cm krótszy ale posiada wszystko to co oferował mi Kodiaq i na szczęście mogłem kupić odrazu. Wczoraj odebrałem. MB GLC. Także tego :D Ale nie opuszczam braci Kodiaqowych i nie żegnam się z Forum. Bacznie będę obserwował :D Życzę wszystkim szybkich terminów produkcyjnych oraz szybkiego odbioru. Poniżej kilka fotek.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

a jaka cena za Glc?

Awatar użytkownika
Czarny

tomnowy pisze:
09 kwie 2022, 10:23
a jaka cena za Glc?
Wiadomo, że droższy niż Kodiaq ale ja potrzebowałem auto.

Dominik
Samochód: Kodiaq 2023 - 2.0 TDI 200KM 4x4 L&K Lava Blu

Post autor: Dominik »

Czarny pisze:
09 kwie 2022, 10:09
Ja niestety po 6 miesiącach czekania na termin produkcyjny mojego L&K 2.0TSI plus parę dodatków wczoraj zrezygnowałem. Sprzedawca powiedział, że nie jestem pierwszy i nie ostatni. Na szczęście udało mi się znaleść zamiennik Kodiaqa. Jest może o 3cm krótszy ale posiada wszystko to co oferował mi Kodiaq i na szczęście mogłem kupić odrazu. Wczoraj odebrałem. MB GLC. Także tego :D Ale nie opuszczam braci Kodiaqowych i nie żegnam się z Forum. Bacznie będę obserwował :D Życzę wszystkim szybkich terminów produkcyjnych oraz szybkiego odbioru. Poniżej kilka fotek.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tez bralem go na poczatku pod uwage. Jakosc wykonania jest duzo lepsza niz w kodiaqu, silnik nie ma takiego laga jak Skoda. Cena w leasingu wychodzila mi podobnie jednak z uwagi na miejsce i kufer wygral Kodiaq. W moim przypadku to priorytet. Ale MB jest sliczny 😁

mxm
Samochód: kodiaq 2.0 Tsi

Post autor: mxm »

W tym tygodniu dostałem informację o wstępnej dacie produkcji na 24 tydzień (koniec czerwca). 2.0 tsi style, zamawiamy pierwszy tydzień grudnia 2021. Ciekawe czy się utrzyma, bo szczerze mówiąc też zaczynam mocno rozważać zmianę na coś dostępnego od ręki, szczególnie, że wchodziłem w już istniejące zamówienie, które miało być zrealizowane do końca marca.

chris24
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: chris24 »

Siedziałem w GLC jak wybierałem auto i powiem tak. Wygląd kwestia gustu i może się podobać, mnie nawet też.
Jednak prpojekt wnętrza kompletnie mi nie pasuje, zresztą jak większości Mercedesów.
W wielu dzisiejszcy Mercach ilośc wyśietlaczy, podświetleń itp powoduje mnie wrażenie odpustowości a nie premium.
Może jakbym pojeździł to bym się przekonał.

chris24
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: chris24 »

szpiegu pisze:
06 kwie 2022, 20:06
Dzisiaj dotarł do salonu. Zamówiony 03.08.2021.
Obrazek

Obrazek
l
Gratulacje, czy możesz wrzucić kilka zdjęć już bez folii ? Chciałem zobaczyć jak się prezentuje L&K w tym kolorze, zastanawiam się nad zmianą na ten kolor właśnie. Fajnie jakbyś kilka zdjęć dorzucił wnętrza. Może w dziale prezentacji aut ?

Awatar użytkownika
Czarny

chris24 pisze:
09 kwie 2022, 11:55
Siedziałem w GLC jak wybierałem auto i powiem tak. Wygląd kwestia gustu i może się podobać, mnie nawet też.
Jednak prpojekt wnętrza kompletnie mi nie pasuje, zresztą jak większości Mercedesów.
W wielu dzisiejszcy Mercach ilośc wyśietlaczy, podświetleń itp powoduje mnie wrażenie odpustowości a nie premium.
Może jakbym pojeździł to bym się przekonał.
Jazda GLC zrobiła by robotę :P

ODPOWIEDZ