Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
longmanpl
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: longmanpl »

zalezi pisze: Stelvio. Kapitalny SUV.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
SUV kapitalny, drewno w środku, design deski ale jednak mniejszy z tyłu i w bagażniku. Motor 2.0 280 KM w połączeniu z ZF petarda, do 200/h idzie jak strzała (więcej nie sprawdzałem). Ale nr 2 - brak wygłuszenia szyb bocznych wyraźnie odczuwalny, do tego hałas jazdy po mokrym asfalcie słyszalny przez uszczelkę drzwiach (być może wada egzemplarza).
Ale nr 3 - przy cenie 260k (Veloce TI) przed rabatem, kłuje w oczy nędzna jakość obrazu z kamery cofania i wąski kąt widzenia. Można było odnieść wrażenie że osprzęt sprzed 10-ciu lat.

Mimo to, jako fan marki (miałem dwie Alfy), sercem brałbym Obrazek i przeżyłbym trumnę na dachu na rodzinne wyjazdy (2+2).
Alfę miałem ja weekend w czerwcu 2021, egzemplarz z lutego 2021.

(Nie)stety pojawiło się Ale nr 4 - beznadziejne w czerwcu 2021 warunki finansowania Obrazek
Ale to są dywagacje na inny wątek forum ;)

I tak zamówiłem Kodiaqa, którego odbieram równo po 9-ciu miesiącach od zamówienia.

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

zalezi
Samochód: Superb w drodze

Post autor: zalezi »

longmanpl pisze:
zalezi pisze: Stelvio. Kapitalny SUV.

SUV kapitalny, drewno w środku, design deski ale jednak mniejszy z tyłu i w bagażniku. Motor 2.0 280 KM w połączeniu z ZF petarda, do 200/h idzie jak strzała (więcej nie sprawdzałem). Ale nr 2 - brak wygłuszenia szyb bocznych wyraźnie odczuwalny, do tego hałas jazdy po mokrym asfalcie słyszalny przez uszczelkę drzwiach (być może wada egzemplarza).
Ale nr 3 - przy cenie 260k (Veloce TI) przed rabatem, kłuje w oczy nędzna jakość obrazu z kamery cofania i wąski kąt widzenia. Można było odnieść wrażenie że osprzęt sprzed 10-ciu lat.

Mimo to, jako fan marki (miałem dwie Alfy), sercem brałbym Obrazek i przeżyłbym trumnę na dachu na rodzinne wyjazdy (2+2).
Alfę miałem ja weekend w czerwcu 2021, egzemplarz z lutego 2021.

(Nie)stety pojawiło się Ale nr 4 - beznadziejne w czerwcu 2021 warunki finansowania Obrazek
Ale to są dywagacje na inny wątek forum ;)

I tak zamówiłem Kodiaqa, którego odbieram równo po 9-ciu miesiącach od zamówienia.

Świetnie podsumowane. I ciężko się nie zgodzić Obrazek
Plus taki dla Stelvio, ze za 210-215 są od ręki do kupienia wersje Veloce 2.0 280km Q4, które maja osiągi lepsze, niż Kodiaq RS. Miejsca jednak faktycznie sporo mniej i praktyczność gorsza, niż w Skodzie.

chris24
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: chris24 »

Niestety mój dealer potwierdził obecne problemy z produkcją silników TSI.
Produkują się teraz głównie TDI. Generalnie nie polecał zamiany konfigu na TSI , ryzko wypadnięcia z kolejki jest. Ale tak naprawdę nikt nie wie co ma jaki wpływ a jemu się pewnie nie chciało tego zmieniać. Tak czy inaczej ja chcę TSI i nic w tym zakresie nie zmieniam.
Jedyne co się zastanawiam ciągle to ewentualna zmiana koloru. Zamówiony mam Graphite grey a podoba mi się jeszcze Blue race.
Wydaje się jednak że do L&K bardziej pasuje Graphite grey. Miałem okazję poooglądac wczorajk u dealera stały Kodiaq i Superb w tych kolorach. Powrzucam zdjęcia.
Zastanawiam się jak statystycznie wygląda wybór kolorów w L&K. Pytanie do tych co czekają albo już odebrali.

longmanpl
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI

Post autor: longmanpl »

Finał, urodzona w terminie. Utrzymane rabat i cena. Dorzucone dywaniki od sprzedawcy.
ObrazekObrazekObrazek

Dominik
Samochód: Kodiaq 2023 - 2.0 TDI 200KM 4x4 L&K Lava Blu

Post autor: Dominik »

chris24 pisze:
04 kwie 2022, 17:39
Dominik pisze:
03 kwie 2022, 12:44
tomnowy pisze:
03 kwie 2022, 12:22
Dominik jaka masz cene na swoj egzemplarz i rabat, w porownaniu do ceny w polsce? jest podobna czy sporo wyzsza niz w polsce? zastanawia mnie czy to nie jest swego rodzaju pomysl na dzisiejsza sytuacje, zeby nowe auto zamawiac w niemczech, do berlina nie jest az tak w kobcu daleko
46.067 Eur netto. Wersja L&K 2.0TDI 200KM 4x4, (lava blue) ale przy L&K wszystkie lakiery poza czerwonym sa bez doplaty. Z dodatkow Kessy z alarmem, Travler plus, klapa bezdotykowa, pakiet Family, podgrzewane siedzenia tyl, podgrzewana szyba, wybor profilu+offroad, busines pakiet Amundsen (tam jest sunset, siatka oddzielajaca, navi itd). Dostepy online na 3 lata mam gratis. Generalnie w pakietach jest wszystko co bylo wczesniej poza elektroniczna blokada tylnych drzwi dla dzieci.
Nie wiem tylko w Twoim przypadku jak wyglada kwestia zamowienia jezeli nie masz adresu w DE no i jak jest z kwestia akcyzy bo to bylby import.
Mnie ogolnie nie interesuje cena zakupu co rata leasingu. U mnie bez wplaty, z ubezpieczeniem i kompletem kol zimowych - gotowy do jazdy wychodzi 756Eur/m-c

Z tego co piszesz wynika że konfiguracja w Polsce wersji L&K jest bogatsza. Część tego co napisałeś w opcjach jest standardem w L&K:
- podgrzewane siedzenia tył
- wybór profilu jazdy
- Columbus NAVI

Z ciekawości. Co kryje się pod nazwą pakietu Traveler Plus ?
Z tego co piszesz to przy L&K jest faktycznie wiecej w polskim standardzie. Pytanie jak reszta dodatkow, ale tego nie sprawdzalem. Co do Travler Plus to tam jest wszystko, więcej nie da sie dołożyć (wszyscy asystenci jakich ma skoda - asystent jazdy w korku, martwe pole, asystent pasa, parkowania itd.). Z tego co widzialem to ten pakiet ma rozna cene w zaleznosci od wersji. No i tylko w L&K jest martwe pole... Jedyne czego nie bedzie mial moj L&K a co mam w obecnym Style to jest elektroniczna blokada drzwi tylnych dla dzieci.

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

longmanpl gratulacje:)
dominik to pakoet traveler plus to jak u nas pakiet travel assist high

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

longmanpl pisze:
05 kwie 2022, 19:49
Finał, urodzona w terminie. Utrzymane rabat i cena...
Super! Ekstra cacuszko! Zastanawiałem się nad tym kolorem.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

Bardzo mi żal Naszych Kolegów, którzy jeszcze czekają... i dodatkowo nowe problemy.
Niemniej w tym temacie jest ciągła fluktuacja, jedni odbierają, inni zamawiają.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

cov
Samochód: Kodiaq FL L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: cov »

wrócił mi termin... na sierpień 2.0 TSI LK, zamówienie... z sierpnia.

mxm
Samochód: kodiaq 2.0 Tsi

Post autor: mxm »

Czy to przypadek, że z konfiguratora dostępnego na stronie Škody z wersji style wyleciał silnik 2.0 TSI, bo wszedłem w tą konfigurację i widzę, że jestem tylko 1.5 TSI i 2.0 TDI.
Ciekawe czy to przypadek, a jeśli nie to jaki będzie miało to wpływ na złożone już zamówienia. Ja mam z grudnia z terminem na czerwiec i chyba z realizacją w terminie mogę się pożegnać.

ODPOWIEDZ