Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Dominik
Samochód: Kodiaq 2023 - 2.0 TDI 200KM 4x4 L&K Lava Blu

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Dominik »

tomnowy pisze:
03 kwie 2022, 12:22
Dominik jaka masz cene na swoj egzemplarz i rabat, w porownaniu do ceny w polsce? jest podobna czy sporo wyzsza niz w polsce? zastanawia mnie czy to nie jest swego rodzaju pomysl na dzisiejsza sytuacje, zeby nowe auto zamawiac w niemczech, do berlina nie jest az tak w kobcu daleko
46.067 Eur netto. Wersja L&K 2.0TDI 200KM 4x4, (lava blue) ale przy L&K wszystkie lakiery poza czerwonym sa bez doplaty. Z dodatkow Kessy z alarmem, Travler plus, klapa bezdotykowa, pakiet Family, podgrzewane siedzenia tyl, podgrzewana szyba, wybor profilu+offroad, busines pakiet Amundsen (tam jest sunset, siatka oddzielajaca, navi itd). Dostepy online na 3 lata mam gratis. Generalnie w pakietach jest wszystko co bylo wczesniej poza elektroniczna blokada tylnych drzwi dla dzieci.
Nie wiem tylko w Twoim przypadku jak wyglada kwestia zamowienia jezeli nie masz adresu w DE no i jak jest z kwestia akcyzy bo to bylby import.
Mnie ogolnie nie interesuje cena zakupu co rata leasingu. U mnie bez wplaty, z ubezpieczeniem i kompletem kol zimowych - gotowy do jazdy wychodzi 756Eur/m-c

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

756 euro to okolo 3500 pln, tyle wynosilaby moja rata jak bym bral auto za 162800 w kredycie 100 tys na i wplavie 60 gotowka wersja style 1.5. wiec chyba nie złe warunki.
ale z drugiej strony errsja l&k prawie full wypas mnie wyszlo okolo 198900, wiec u Ciebie wychodzi calkiem sporo.

zbylu
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0

Post autor: zbylu »

https://polskiobserwator.de/aktualnosci ... koda-seat/

Chyba za duzo problemów jak na tak prosty element jak pokrywa silnika ...

Dominik
Samochód: Kodiaq 2023 - 2.0 TDI 200KM 4x4 L&K Lava Blu

Post autor: Dominik »

tomnowy pisze:
03 kwie 2022, 17:18
756 euro to okolo 3500 pln, tyle wynosilaby moja rata jak bym bral auto za 162800 w kredycie 100 tys na i wplavie 60 gotowka wersja style 1.5. wiec chyba nie złe warunki.
ale z drugiej strony errsja l&k prawie full wypas mnie wyszlo okolo 198900, wiec u Ciebie wychodzi calkiem sporo.
U mnie wychodzi +/- 212.000 Pln bo eur wysoko stoi. Leasing jest calkiem dobry, to wiem. Co do ceny auta to Twoja wychodzi za 1,5tsi? Gdybyś zmienił silnik na 2.0TDI 4x4 to mysle ze bylo by drożej. Pytanie jeszcze co do wyposażenia. U mnie jest wszystko poza panoramą i hakiem praktycznie. Pytanie co jest w standardzie L&K w Polsce. Jak brałem poprzednio Style to różnice były spore na korzyśc DE. Np elektryka obu foteli jest w standardzie a w PL nie pomimo tej samej wersji.

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

hak jest tylko panoramy nie mam, Tdi niestety odpada, ale moze byc jak zmienie na 2.0 TSi to cena.bedzie podobna.lub nawet wyzsza w polsce

chris24
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: chris24 »

Dominik pisze:
03 kwie 2022, 12:44
tomnowy pisze:
03 kwie 2022, 12:22
Dominik jaka masz cene na swoj egzemplarz i rabat, w porownaniu do ceny w polsce? jest podobna czy sporo wyzsza niz w polsce? zastanawia mnie czy to nie jest swego rodzaju pomysl na dzisiejsza sytuacje, zeby nowe auto zamawiac w niemczech, do berlina nie jest az tak w kobcu daleko
46.067 Eur netto. Wersja L&K 2.0TDI 200KM 4x4, (lava blue) ale przy L&K wszystkie lakiery poza czerwonym sa bez doplaty. Z dodatkow Kessy z alarmem, Travler plus, klapa bezdotykowa, pakiet Family, podgrzewane siedzenia tyl, podgrzewana szyba, wybor profilu+offroad, busines pakiet Amundsen (tam jest sunset, siatka oddzielajaca, navi itd). Dostepy online na 3 lata mam gratis. Generalnie w pakietach jest wszystko co bylo wczesniej poza elektroniczna blokada tylnych drzwi dla dzieci.
Nie wiem tylko w Twoim przypadku jak wyglada kwestia zamowienia jezeli nie masz adresu w DE no i jak jest z kwestia akcyzy bo to bylby import.
Mnie ogolnie nie interesuje cena zakupu co rata leasingu. U mnie bez wplaty, z ubezpieczeniem i kompletem kol zimowych - gotowy do jazdy wychodzi 756Eur/m-c

Z tego co piszesz wynika że konfiguracja w Polsce wersji L&K jest bogatsza. Część tego co napisałeś w opcjach jest standardem w L&K:
- podgrzewane siedzenia tył
- wybór profilu jazdy
- Columbus NAVI

Z ciekawości. Co kryje się pod nazwą pakietu Traveler Plus ?

Qba
Samochód: VW

Post autor: Qba »

Ciekawe rzeczy piszą na jednej z kodiakowych grup na FB, wg wpisu auto zamówione we wrześniu trafiło na produkcję, ale zostało wykastrowane, a cena wzrosła o 22 k PLN 😵💫 Nawet nie chcę myśleć co z moim zamówieniem z lutego br.

zawacus
Samochód: Jest nadzieja Kodiaq K&L 2.0 tsi 4x4

Post autor: zawacus »

Jest światełko w tunelu zamówienie z września pokazał się termin 25 tydzień 2022

kerajnt
Samochód: Kodiaq 2 RS

Post autor: kerajnt »

Heh zaczęło się może ktoś się skusi ??

https://www.olx.pl/d/oferta/skoda-kodia ... a;promoted

zalezi
Samochód: Superb w drodze

Post autor: zalezi »

Czeski pisze:Ktoś z was patrzył jak to wygląda w innych markach. Mam wrażenie że wszędzie teraz czeka się minimum rok na SUVa. Ktoś cię wspominał o Volvo, jakie tam są terminy?

Inne alternatywy?

Sent from my IN2023 using Tapatalk
Stelvio. Kapitalny SUV.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

ODPOWIEDZ