Tak zalecili w studio - aby przy mocniej zabrudzonym aucie robić pianę (piana aktywna jest jak mi powiedzieli delikatniejsza od tych środków, które są przy myciu wstępnym czy jeszcze przy oprysku na robale i felgi w kroku na start na ręcznych myjniach) i potem wodą zmyć, a "na co dzien" zmywać tylko wodą i powinno być okXeor^ pisze: ↑19 lut 2022, 11:50Myjesz ceramike na myjni pianą? Tak zalecali w tym studiu? Myślałem że tylko ręcznie można bo z czasem powłoka zejdzie.RobertDD pisze: ↑19 lut 2022, 11:08Odpisałem już kilka minut temu co do miejsca AVDetailing w Rybniku i ceny. Jeśli chodzi o użytkowanie, bo mam przejechane 1500 km. Dwa razy myłem - efekt jest mega fajny. Na myjce na mieście: 1. Piana 2. spłukiwanie wodą 3. Osuszanie i nabłyszczanie. Auto wygląda jak nowe. Niektóre miejsca gdzie słońce przypaliło mi brud po wicieczce na równice gdzie był śnieg i sól drogowa, trzeba było trochę bardziej docisnąć z bliska przy spłukiwaniu, ale wszystko idealnie schodzi. Niewidzialna powłoka na szybie też robi robotę - powyżej 120 km/h na autostradzie praktycznie jedziesz bez wycieraczek. Ogarnąłem też w usłudze zabezpieczenie felg zimowych i kompletu letniego - także z felg też wszystko schodzi idealnie. Zobaczymy, czas pokaże jak to sie będzie zachowywało po 5-10 tys. km, ale na razie jestem zadowolony. Poza tym, że praktyczne to lakier naprawdę złapał głębie.
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
koniec czerwca
boleq123 pisze: ↑19 lut 2022, 0:36
Naprawdę chojnie... śmiechu warte ... i żeby nie było nie śmieję się z Ciebie tylko z marki Skoda w całości czyli producent/importer/dealer
Tak przy okazji to widzę że tu co dealer to inaczej podchodzi do gwarancji ceny.
Z tego co mi mówił jeden z dealerów w grudniu Skoda przyjęła taką linię (wygląda na oficjalną)
1. Jak ktoś zamówił wyposażenie dodatkowe którego nie na to kastracja i zmniejszenie ceny o wartość z dnia zamówienia
2. Jeśli kastracja wyposażenia w ramach standardu danej wersji to brak zmiany ceny o wykastrowane wyposażenie ale i brak wzrostu ceny w związku ze zmnianą cennika
O ile 1) jest niezależne od producenta można zrozumieć i albo akceptować albo rezygnować z zakupu
to 2) czyli brak gwarancji ceny plus kradzież równowartości wyposażenia którego nie montują to już sprawa dla sądu
Myśle że takie przyapdki trzeba nagłaśniać jak się tylko da. przydał by się faktycznie jakiś reportaż w TV oraz innych mediach. Skoda straci na tym tyle że może nie przyjdzie jej robić takich numerów na przyszłość
-
boleq123
- Samochód: superb 1.8tsi '14 / czekam na misia w vRS'ie
Ja miałem jasno napisane tak naprawdę przy zamówieniu, więc z dystansem do tego podchodzę: „Oferta cenowa przy finansowaniu przez …(kredyt, leasing, wynajem,itp). W przypadku zmiany ceny danego modelu przez importera cena zostanie skorygowana o wskazaną podwyżkę”
Tym bardziej, że nie miałem żadnej gwarancji ceny. Dodatkowo przy zamówieniu dostałem jakiś rabat i rok mam 2022, a miał być jeszcze 2021. Niestety rynek wyglada teraz jak wygląda, ceny co chwilę się zmieniają. Nawet przy zamówieniu jachtu spacerowego miałem informację o podwyżkach cen, jeżeli coś podrożeje.
Tym bardziej, że nie miałem żadnej gwarancji ceny. Dodatkowo przy zamówieniu dostałem jakiś rabat i rok mam 2022, a miał być jeszcze 2021. Niestety rynek wyglada teraz jak wygląda, ceny co chwilę się zmieniają. Nawet przy zamówieniu jachtu spacerowego miałem informację o podwyżkach cen, jeżeli coś podrożeje.
-
boleq123
- Samochód: superb 1.8tsi '14 / czekam na misia w vRS'ie
Mi powiedziano, że można myć normalnie aktywną pianą ale spłukiwać wodą destylowaną i dokładnie, żeby porządnie wypłukać pianę/ środek chemiczny. I wiadomo zachować odstęp jak ma się folię ppf założoną.RobertDD pisze: ↑19 lut 2022, 12:46Tak zalecili w studio - aby przy mocniej zabrudzonym aucie robić pianę (piana aktywna jest jak mi powiedzieli delikatniejsza od tych środków, które są przy myciu wstępnym czy jeszcze przy oprysku na robale i felgi w kroku na start na ręcznych myjniach) i potem wodą zmyć, a "na co dzien" zmywać tylko wodą i powinno być okXeor^ pisze: ↑19 lut 2022, 11:50Myjesz ceramike na myjni pianą? Tak zalecali w tym studiu? Myślałem że tylko ręcznie można bo z czasem powłoka zejdzie.RobertDD pisze: ↑19 lut 2022, 11:08
Odpisałem już kilka minut temu co do miejsca AVDetailing w Rybniku i ceny. Jeśli chodzi o użytkowanie, bo mam przejechane 1500 km. Dwa razy myłem - efekt jest mega fajny. Na myjce na mieście: 1. Piana 2. spłukiwanie wodą 3. Osuszanie i nabłyszczanie. Auto wygląda jak nowe. Niektóre miejsca gdzie słońce przypaliło mi brud po wicieczce na równice gdzie był śnieg i sól drogowa, trzeba było trochę bardziej docisnąć z bliska przy spłukiwaniu, ale wszystko idealnie schodzi. Niewidzialna powłoka na szybie też robi robotę - powyżej 120 km/h na autostradzie praktycznie jedziesz bez wycieraczek. Ogarnąłem też w usłudze zabezpieczenie felg zimowych i kompletu letniego - także z felg też wszystko schodzi idealnie. Zobaczymy, czas pokaże jak to sie będzie zachowywało po 5-10 tys. km, ale na razie jestem zadowolony. Poza tym, że praktyczne to lakier naprawdę złapał głębie.![]()
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
Tak, ale jest różnica trochę kurzu, a zachlapany błotem i syfemMałGorzata pisze: ↑18 lut 2022, 21:31Cześć. Trochę kurzu chyba jednak jest?Malenstwo8 pisze: ↑17 lut 2022, 19:59
Nie masz racji. Moje obecne XC90 po prawie 23 kkm jest czyste pod maską aż miło.
No niestety Superb III ma dokładnie to samo, wszędzie pełno błota, soli i innego syfu. Po roku wygląda gorzej niż 14 letnie Volvo XC70. I nie uwierzę, że sól i inny chlew jest neutralny dla komponentów z komory silnika.Malenstwo8 pisze: ↑20 lut 2022, 0:08Tak, ale jest różnica trochę kurzu, a zachlapany błotem i syfemMałGorzata pisze: ↑18 lut 2022, 21:31Cześć. Trochę kurzu chyba jednak jest?Malenstwo8 pisze: ↑17 lut 2022, 19:59
Nie masz racji. Moje obecne XC90 po prawie 23 kkm jest czyste pod maską aż miło.![]()
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Malenstwo8 pisze: ↑20 lut 2022, 0:08Tak, ale jest różnica trochę kurzu, a zachlapany błotem i syfemMałGorzata pisze: ↑18 lut 2022, 21:31Cześć. Trochę kurzu chyba jednak jest?Malenstwo8 pisze: ↑17 lut 2022, 19:59
Nie masz racji. Moje obecne XC90 po prawie 23 kkm jest czyste pod maską aż miło.![]()
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Jak tam wasz planowane terminy, ktoś miał ostatnio jakiś update od handlowców?