Czas oczekiwania na Kodiaqa
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Witamy w gronie posiadaczy.
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
wszystkie ostatnie zdjęcia odebranych aut to sportline'y, osoby które zamówiły LK dostają okolice 11-13 tygodnia, czyli chyba Czesi lecą wersjami 
Mój LK się wyprodukował, teraz kontrola jakosci i 23 lutego mają wydać z fabryki 

Mam i ja. Odebrany wczoraj. STYLE szary graphite metalizowany 2,0 150 KM TDI DSG. Zamówiony 15 czerwca 2021. Z dodatków:
- Pakiet Comfort
- grzana tylna kanapa
- grzana kierownica z łopatkami
- pakiet Bluetooth Plus
- gniazdo USB w obudowie lusterka
- cena i wyposażenie bez zmian
Jestem już po pierwszych 150 km. Do pozycji za kierownicą SUV-a trzeba się przyzwyczaić. Siedzi się trochę jak w tramwaju. Pierwsze wrażenie super. LEDY Matrix rewelacja. Standardowa skórzano-materiałowa tapicerka wygląda bardzo elegancko. Miejsca w porównaniu z Mondeo dużo więcej szczególnie z drugim rzędzie. Wnętrze w porównaniu z Sorento dużo bardziej stonowane i dla mnie przez to bardzie eleganckie. Rodzina zachwycona, czego chcieć więcej. Wszystkim oczekującym życzę szybkich odbiorów.
Detailing robiłem u chłopaków w AV Detailing w Rybniku. Pełna profeska - polecam: https://avautomotive.pl/detailing.html
Pełny koszt czyli przyciemnienie szyb, przyciemnienie tylnych kloszów, przyciemnienie tylnego dyfuzora na czarno, oklejenie przednich kloszów folią oraz pełna ceramika zewnętrzna i zabezpieczenie wnętrza, w tym siedzeń z alcantary i skóry to 6500 zł - z gwarancją na 3 lata. Ale efekt jest piorunujący! Zamawiałbym w ciemno. Jakbyś zamawiał to powołaj się na moją skodę to pewnie za polecenie zejdą jeszcze delikatnie z ceny.
Odpisałem już kilka minut temu co do miejsca AVDetailing w Rybniku i ceny. Jeśli chodzi o użytkowanie, bo mam przejechane 1500 km. Dwa razy myłem - efekt jest mega fajny. Na myjce na mieście: 1. Piana 2. spłukiwanie wodą 3. Osuszanie i nabłyszczanie. Auto wygląda jak nowe. Niektóre miejsca gdzie słońce przypaliło mi brud po wicieczce na równice gdzie był śnieg i sól drogowa, trzeba było trochę bardziej docisnąć z bliska przy spłukiwaniu, ale wszystko idealnie schodzi. Niewidzialna powłoka na szybie też robi robotę - powyżej 120 km/h na autostradzie praktycznie jedziesz bez wycieraczek. Ogarnąłem też w usłudze zabezpieczenie felg zimowych i kompletu letniego - także z felg też wszystko schodzi idealnie. Zobaczymy, czas pokaże jak to sie będzie zachowywało po 5-10 tys. km, ale na razie jestem zadowolony. Poza tym, że praktyczne to lakier naprawdę złapał głębie.
Kodiaq Style 1.5 DSG w końcu odebrany. Zdjęcie wstawie wkrótce, bo kolor Blue Race fajnie się prezentuje.
Pytanie z innej beczki…jak z pierwszą wymianą oleju? Salon powiedział, że dopiero po 30tys km….ale słyszałem też, że warto wymienić po pierwszych 2-3 tysiącach km.
Pytanie z innej beczki…jak z pierwszą wymianą oleju? Salon powiedział, że dopiero po 30tys km….ale słyszałem też, że warto wymienić po pierwszych 2-3 tysiącach km.
Ja po 4tys wymienie:
Myjesz ceramike na myjni pianą? Tak zalecali w tym studiu? Myślałem że tylko ręcznie można bo z czasem powłoka zejdzie.RobertDD pisze: ↑19 lut 2022, 11:08Odpisałem już kilka minut temu co do miejsca AVDetailing w Rybniku i ceny. Jeśli chodzi o użytkowanie, bo mam przejechane 1500 km. Dwa razy myłem - efekt jest mega fajny. Na myjce na mieście: 1. Piana 2. spłukiwanie wodą 3. Osuszanie i nabłyszczanie. Auto wygląda jak nowe. Niektóre miejsca gdzie słońce przypaliło mi brud po wicieczce na równice gdzie był śnieg i sól drogowa, trzeba było trochę bardziej docisnąć z bliska przy spłukiwaniu, ale wszystko idealnie schodzi. Niewidzialna powłoka na szybie też robi robotę - powyżej 120 km/h na autostradzie praktycznie jedziesz bez wycieraczek. Ogarnąłem też w usłudze zabezpieczenie felg zimowych i kompletu letniego - także z felg też wszystko schodzi idealnie. Zobaczymy, czas pokaże jak to sie będzie zachowywało po 5-10 tys. km, ale na razie jestem zadowolony. Poza tym, że praktyczne to lakier naprawdę złapał głębie.
Z tego co wiem to przy ceramice nie powinno się przesadzać z aktywną pianą (raz na jakiś czas można, ale nie każde mycie). A taka pianą że jest woda + płyn to nie powinno być problemu.