Gratulki. Też czarnego zamówiłem. Jaki silnik?
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
2.0 TSI
czesc mój termin ostatnimi czasy był najpierw na 8 tydzień tego roku przesunięty z konca października, potem przesunął się na 10 tydzień, a dziś zadzwonilem do handlowca i powiedział... (tutaj powinny być werble)... przesunął się na 5 tydzień, także cos na plus się poprawiło przynajmniej z terminem, bo co do wyposażenia niby nic nie wycięli ale póki nie ma numeru VIN i wyprodukowanego auta to handlowiec nie chce nic na 100% obiecac
- WaC
- Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Ładny, też czekam na czarnego.
Martwi mnie tylko to wgniecenie. No i te białe wstawki - oczywiście rzecz gustu.
Taki głupi żarcik.
Gratulujemy!
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.
@wasyleq Zamawiałeś pakiet na bezdroża? Jeżeli nie to jesteś w stanie po odbiorze potwierdzić czy cała podłoga jest zabudowana? Mam na myśli czy wygląda tak jak z tego zdjęcia (naszego forumowicza).

Standardowo z fabryki chyba zawsze jest letnia bez względu na porę roku odbioru.
To musieli przyciąć rabaty. Tamten egzemplarz miał 30% rabatu. Silnik B5 mild hybrid.me_cenas pisze: ↑20 sty 2022, 18:13baw pisze: ↑19 sty 2022, 22:27To fajnie! Bowers gra genialnie, ale HK też daje bardzo dobrze radę.me_cenas pisze: ↑19 sty 2022, 19:40
W konfiguracji jest wszystko oprócz dachu panoramicznego i nagłośnienia Bowersa - wziąłem Harman&Kardon. Akurat ten dealer przekonał mnie rabatem i tym, że 'jeden klient zrezygnował, więc dopasujemy pod Pana konfigurację i będzie szybszy termin'. Na początku myślałem, że to był makaron na uszy, ale wczoraj auto się wyprodukowało i mam już Vinwedług dealera z niczego go nie wykastrowali, ale uwierzę dopiero jak przyjedzie do salonu.
Z ciekawości - jaki ten rabat? W zeszłym roku odbieraliśmy w rodzinie XC60 na fullu i wyszła 260 tysięcy po rabatach.322 610 zł katalogowo, 275 682 zł po rabatach. Wersja z silnikiem mild hybrid B5, 265 koni. Rabatu 15% (z różnicy dokładnie tyle nie wychodzi, dlatego że akcesoria i gwarancja zawarte w konfiguracji nie są rabatowane).chris24 pisze: ↑20 sty 2022, 11:43Też jestem ciekawy ceny końcowej na to XC60
Jak brałem wyceny oczywiście wersji 4x4 to nie było szans by się nawet zbliżyło to na podobnym wypasie do Kodiaqa nawet po ostatnich podwyżkach.
Zresztą bagażnik i tak zdefiniował że nie ma co porównywać tych dwóch aut funkcjonalnie.
Oczywiście duży bagażnik to zaleta Kodiaqa, nawet w Octavii III mam większy litraż niż w XC60 - niestety nie można mieć wszystkiego.
Kodiaq RS w wypasionej wersji wyszedł mi około 230 tysięcy, już z rabatem około 8%. Od znajomej w innym salonie skody usłyszałem, że na podstawie tej oferty może mi sprzedać za tyle samo i byliby w plecy. Ciężkie czasy![]()
No to się posypało ... pozytywnie 
Tak, guma letnia. Będę ogarniał wielosezonowe.