Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
baw
Samochód: 2.0 TDI L&K 4x4

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: baw »

me_cenas pisze:
19 sty 2022, 19:40
baw pisze:
16 sty 2022, 19:56
me_cenas pisze:
14 sty 2022, 22:11

Zamówiłem we wrześniu, wypasiona wersja, w Mińsku Mazowieckim. Do tej pory żadnych wieści, żadnego terminu.

Jak usłyszałem o problemach, zamykaniu fabryk przed końcem roku itp. to zacząłem się rozglądać dalej i zamówiłem Volvo XC60, w listopadzie - aktualnie jest w produkcji. Jest różnica :)

Zawiodłem się Skodą, byłem swojego czasu nakręcony na sportowego suva a wyszło jak widać.
Mocno doposażone to XC60? Podpytuję, bo wedle mojej wiedzy wypasione wersje, z Bowersem, pneumatyką, itp. to sporo czekania. Przed pandemia na taką wersję czekało się minimum 6 miesięcy, teraz dłużej.
W konfiguracji jest wszystko oprócz dachu panoramicznego i nagłośnienia Bowersa - wziąłem Harman&Kardon. Akurat ten dealer przekonał mnie rabatem i tym, że 'jeden klient zrezygnował, więc dopasujemy pod Pana konfigurację i będzie szybszy termin'. Na początku myślałem, że to był makaron na uszy, ale wczoraj auto się wyprodukowało i mam już Vin :D według dealera z niczego go nie wykastrowali, ale uwierzę dopiero jak przyjedzie do salonu.
To fajnie! Bowers gra genialnie, ale HK też daje bardzo dobrze radę.

Z ciekawości - jaki ten rabat? W zeszłym roku odbieraliśmy w rodzinie XC60 na fullu i wyszła 260 tysięcy po rabatach.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Post autor: stingerA6 »

Realizacje terminów coraz ciekawsze. Jest światełko w tunelu.

ps. Mam ostatnio porównanie systemów nagłośnieniowych i Bang&Olufsen miażdży w żony aucie wszystko.
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

chris24
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: chris24 »

Też jestem ciekawy ceny końcowej na to XC60
Jak brałem wyceny oczywiście wersji 4x4 to nie było szans by się nawet zbliżyło to na podobnym wypasie do Kodiaqa nawet po ostatnich podwyżkach.
Zresztą bagażnik i tak zdefiniował że nie ma co porównywać tych dwóch aut funkcjonalnie.

szablesi76
Samochód: Kodiaq 2021 2.0 tdi dsg

Post autor: szablesi76 »

Szanowni Państwo
Oficjalnie żegnam się z działem oczekiwania na kodiaqa , auto dotarło do miejsca docelowego. Cena utrzymana, nie wykastrowany i rocznik 2022. Po odebraniu auto wstawię fotki do odpowiedniego działu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

BigDaddy
Samochód: Kodiaq Sportline FL 2022 1,5 TSI manual

Post autor: BigDaddy »

szablesi76 pisze:
20 sty 2022, 13:49
auto dotarło do miejsca docelowego. Cena utrzymana, nie wykastrowany i rocznik 2022.
Eh, mogiem tylko pozazdrościć, pogratulować i życzyć przyczepności.
Wyślij lotka bo taka passa może się nie powtórzyć :D

edit: ty pisałeś, że auto było już robione we wrześniu chyba, pewnie wtedy wstawili cantony i te kastrowane asystenty ale nie było czegoś innego.
A już się podjarałem :(

elektrod
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: elektrod »

Witam. Niektórzy się żegnają z tym wątkiem, a ja się przywitam. Dzisiaj zamówiony L&K, także przez jakiś nieokreślony czas będę tu bywał.

chris24
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: chris24 »

elektrod: jaki silnik ?

elektrod
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: elektrod »

1.5 TSI. Biłem się długo z myślami nad 2.0 TSI 4x4, ale to wykraczało poza budżet

me_cenas
Samochód: Skoda Octavia 1.8 TSI

Post autor: me_cenas »

baw pisze:
19 sty 2022, 22:27
me_cenas pisze:
19 sty 2022, 19:40
baw pisze:
16 sty 2022, 19:56

Mocno doposażone to XC60? Podpytuję, bo wedle mojej wiedzy wypasione wersje, z Bowersem, pneumatyką, itp. to sporo czekania. Przed pandemia na taką wersję czekało się minimum 6 miesięcy, teraz dłużej.
W konfiguracji jest wszystko oprócz dachu panoramicznego i nagłośnienia Bowersa - wziąłem Harman&Kardon. Akurat ten dealer przekonał mnie rabatem i tym, że 'jeden klient zrezygnował, więc dopasujemy pod Pana konfigurację i będzie szybszy termin'. Na początku myślałem, że to był makaron na uszy, ale wczoraj auto się wyprodukowało i mam już Vin :D według dealera z niczego go nie wykastrowali, ale uwierzę dopiero jak przyjedzie do salonu.
To fajnie! Bowers gra genialnie, ale HK też daje bardzo dobrze radę.

Z ciekawości - jaki ten rabat? W zeszłym roku odbieraliśmy w rodzinie XC60 na fullu i wyszła 260 tysięcy po rabatach.
chris24 pisze:
20 sty 2022, 11:43
Też jestem ciekawy ceny końcowej na to XC60
Jak brałem wyceny oczywiście wersji 4x4 to nie było szans by się nawet zbliżyło to na podobnym wypasie do Kodiaqa nawet po ostatnich podwyżkach.
Zresztą bagażnik i tak zdefiniował że nie ma co porównywać tych dwóch aut funkcjonalnie.
322 610 zł katalogowo, 275 682 zł po rabatach. Wersja z silnikiem mild hybrid B5, 265 koni. Rabatu 15% (z różnicy dokładnie tyle nie wychodzi, dlatego że akcesoria i gwarancja zawarte w konfiguracji nie są rabatowane).

Oczywiście duży bagażnik to zaleta Kodiaqa, nawet w Octavii III mam większy litraż niż w XC60 - niestety nie można mieć wszystkiego.

Kodiaq RS w wypasionej wersji wyszedł mi około 230 tysięcy, już z rabatem około 8%. Od znajomej w innym salonie skody usłyszałem, że na podstawie tej oferty może mi sprzedać za tyle samo i byliby w plecy. Ciężkie czasy :)

wasyleq
Samochód: Jeszcze nie Kodiaq

Post autor: wasyleq »

no to ja się doczekałem, przyjechał do salonu dziś.

zamawiany w sierpniu, L&K.

ponieważ to inne miasto niż mieszkam, to załatwiam zdalnie leasing etc.

powodzenia :)

Obrazek

ODPOWIEDZ