Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
longmanpl
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: longmanpl »

spook pisze:Wygląda na to, że moja przygoda w tym wątku się kończy.

Obrazek

Pozdrawiam -- Spook.
Gratulacje i szerokości mimo zazdrości ObrazekObrazek .

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

chris24
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: chris24 »

Dealer proponuje mi zamówienie auta bez wpisania daty odbioru.
W warunkach sprzedaży jest punkt 1) Samochód będzie gotowy do odbioru najpóźniej w dniu
Czy podpisanie takiej umowy nie powoduje braku możliwości wycofania się z umowy i zwrotu zaliczki ?

Shadow1
Samochód: Kodiaq FL 2022 Style 2,0 TDI 150 KM DSG

Post autor: Shadow1 »

Spook gratulacje. Pięknie się prezentuje taki czyściutki :) . Dziś dealer potwierdził 7 tydzień produkcji z komentarzem, że na pewno szybciej nie będzie, raczej może się tylko wydłużyć. Napisał też, że większość aut produkuje się w normalnym cyklu i nie utykają w fabryce. Także jest szansa na odbiór przełom lutego/marca. Byłoby 8,5 miesiąca od zamówienia. Trochę długo ale cóż, trzeba czekać

BigDaddy
Samochód: Kodiaq Sportline FL 2022 1,5 TSI manual

Post autor: BigDaddy »

@spook
Hmm, pięknie wygląda. Jak patrzę na twoje chromy to zastanawiam się czy mój zamówiony czarny sportline to był dobry pomysł :)

chris24

To jest Lava Blue ?

Awatar użytkownika
Czarny
Samochód: Mercedes Benz GLC 200d

Post autor: Czarny »

chris24 pisze:
05 sty 2022, 14:11
To jest Lava Blue ?
Według mnie Tak. tylko foto nie odzwierciedla tak naprawdę jaki ten kolor jest fajny. Super zmienia barwę w zależności od światła jakie na niego poda ;) Ja taki zamówiłem do swojego L&K :D

FEDEV
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI 190 KM

Post autor: FEDEV »

BigDaddy pisze:
05 sty 2022, 12:56
@spook
Hmm, pięknie wygląda. Jak patrzę na twoje chromy to zastanawiam się czy mój zamówiony czarny sportline to był dobry pomysł :)
Czarny Sportline to najlepsza kombinacja! :mrgreen:

spook
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI DSG 4x4

Post autor: spook »

Czarny pisze:
06 sty 2022, 10:06
chris24 pisze:
05 sty 2022, 14:11
To jest Lava Blue ?
Według mnie Tak. tylko foto nie odzwierciedla tak naprawdę jaki ten kolor jest fajny. Super zmienia barwę w zależności od światła jakie na niego poda ;) Ja taki zamówiłem do swojego L&K :D
Tak, to jest lava blue. Kiedy samochód stał w salonie do odbioru, to żona spytała (stojąc obok mnie, jak robiłem to zdjęcie): "To on miał być zielony?" Kolor dla mnie rewela, nie czarny/szary/biały, które są dla mnie trochę nudne, wystarczająco ciemny, żeby był elegancki i wystarczająco niebieski, żeby był kolorowy :)

Mój ulubiony kolor to niebieski Golfów i Passatów z ~2017 roku (ktoś znajdzie zdjęcie?). Gdyby nie to, że golfa kupowaliśmy z wyprzedaży rocznika, to też bym miał taki :)

A wrażenia z jazdy rewelacja! W porównaniu do poprzedniego niebo a ziemia (choć i o Golfie nie powiedziałbym złego słowa, po prostu inna kategoria) cichy w środku tak bardzo, że literalnie ciężko jeździć "na słuch", przy 120 nie trzeba kompletnie podnosić głosu żeby rozmawiać.

Słowo ostrzeżenia: jeśli planujecie założyć sobie konto w Skodzie i dodać w aucie użytkownika, to zróbcie to PRZED ustawieniem wszystkiego (asystenci, światła, etc.), bo resetuje wszystkie ustawienia. Coś mnie podkusiło, żeby założyć konto w trasie i musiałem na stacji ustawiać wszystko na nowo. Do dodania głównego użytkownika potrzebne są też oba kluczyki i dostęp do e-maila.

Z podejrzanych rzeczy: silnik wpada w dziwne wibracje przy około 2000 obrotów (na trójce chyba najbardziej odczuwalne) i przy ostrych skrętach w prawo i lewo tak jakby zmienia się jego dźwięk. Poczekam jednak do 2000km i przy zmianie oleju poproszę konsultanta, żeby rzucił okiem, jeśli to w międzyczasie nie ustanie.

Ktoś pytał o elektryczną klapę. TAK, BRAĆ! Super wygoda podczas pakowania i rozpakowywania bagaży. Natomiast czujnik "na nogę" działa tylko wtedy, kiedy ma naprawdę dobry humor. Może dlatego, że brudno i ciapa.

Powodzenia wszystkim, którzy jeszcze czekają! Jeśli macie jakieś pytania, to walić śmiało.

chris24

To kolor kameleon. Na żywo widziałem go tylko na Octavii ale było ciemno więc ciężko ocenić ale sam mam od lat w obecnym aucie kolor tego typu (Blue Storm) Czyli taki granat, ciemno niebieski metalki który najlepiej wygląda jak jest czysty i w pełnym słońcu.
W gorszym oświetleniu nawet jak jest czysty to kolor nie ma takiej głębi i czasem nie widać nawet że to metalic. Dodatkowo ciężki w utrzymaniu.
Dlatego teraz raczej chcę coś w stylu Graphite Grey.
Druga sprawa to to jak konkretny kolor pasuje do wersji. W moim przypadku dla L&K na pewno Graphite Grey pasuje , Lava Blue pasuje, Biały i czarny także, zastanawia mnie też błękit race który super wygląda w sportline a w L&K go nie widziałem. Dealer mówił bym nie ryzykował, że nie sprzedał nigdy L&K w tym kolorze. Polecał Grapite grey lub Lava blue. No mam dylemat.
PS
Jaką masz wersję silnikową ?

spook
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI DSG 4x4

Post autor: spook »

chris24 pisze:
06 sty 2022, 18:54
Jaką masz wersję silnikową ?
1.5 TSI w manualu.

Pozdrawiam -- Spook.

ODPOWIEDZ