Czarny pisze: ↑06 sty 2022, 10:06
chris24 pisze: ↑05 sty 2022, 14:11
To jest Lava Blue ?
Według mnie Tak. tylko foto nie odzwierciedla tak naprawdę jaki ten kolor jest fajny. Super zmienia barwę w zależności od światła jakie na niego poda

Ja taki zamówiłem do swojego L&K
Tak, to jest lava blue. Kiedy samochód stał w salonie do odbioru, to żona spytała (stojąc obok mnie, jak robiłem to zdjęcie): "To on miał być zielony?" Kolor dla mnie rewela, nie czarny/szary/biały, które są dla mnie trochę nudne, wystarczająco ciemny, żeby był elegancki i wystarczająco niebieski, żeby był kolorowy
Mój ulubiony kolor to niebieski Golfów i Passatów z ~2017 roku (ktoś znajdzie zdjęcie?). Gdyby nie to, że golfa kupowaliśmy z wyprzedaży rocznika, to też bym miał taki
A wrażenia z jazdy rewelacja! W porównaniu do poprzedniego niebo a ziemia (choć i o Golfie nie powiedziałbym złego słowa, po prostu inna kategoria) cichy w środku tak bardzo, że literalnie ciężko jeździć "na słuch", przy 120 nie trzeba
kompletnie podnosić głosu żeby rozmawiać.
Słowo ostrzeżenia: jeśli planujecie założyć sobie konto w Skodzie i dodać w aucie użytkownika, to zróbcie to PRZED ustawieniem wszystkiego (asystenci, światła, etc.), bo resetuje wszystkie ustawienia. Coś mnie podkusiło, żeby założyć konto w trasie i musiałem na stacji ustawiać wszystko na nowo. Do dodania głównego użytkownika potrzebne są też oba kluczyki i dostęp do e-maila.
Z podejrzanych rzeczy: silnik wpada w dziwne wibracje przy około 2000 obrotów (na trójce chyba najbardziej odczuwalne) i przy ostrych skrętach w prawo i lewo tak jakby zmienia się jego dźwięk. Poczekam jednak do 2000km i przy zmianie oleju poproszę konsultanta, żeby rzucił okiem, jeśli to w międzyczasie nie ustanie.
Ktoś pytał o elektryczną klapę. TAK, BRAĆ! Super wygoda podczas pakowania i rozpakowywania bagaży. Natomiast czujnik "na nogę" działa tylko wtedy, kiedy ma naprawdę dobry humor. Może dlatego, że brudno i ciapa.
Powodzenia wszystkim, którzy jeszcze czekają! Jeśli macie jakieś pytania, to walić śmiało.