A'propos wycinania, wiecie coś o tym, czy Lane Assist też wycinają? Kupuję trzecie auto i dopiero tym razem udało mi się wybrać wszystko, co chciałem, a Lane Assist obok aktywnego tempomatu to dla mnie must have. Side assist wiadomo, fajna rzecz, ale nauczyłem się jeździć bez, to i dam radę jeździć dalej.
Na razie, z tego co pisaliście, zagrożone jest nagłośnienie, Side Assist, kamery 360 i ktoś wspominał o elektrycznej klapie bagażnika, coś jeszcze?
Pozdrawiam -- Spook
Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Jeden mały update, byłem przedwczoraj w salonie, sprzedawca pokazał mi screen z wewnętrznego systemu i data rozpoczęcia produkcji zmieniła się z 16.12 na 10.12. Sprzedawca stwierdził, że pod koniec tygodnia powinniśmy dowiedzieć się czegoś więcej. Dodał też, że misiek został zatwierdzony do produkcji bez żadnych zmian, co dobrze wróży.
Dam znać, jak będę wiedział coś więcej.
Pozdrawiam -- Spook.
Lane Assist, oraz ten mądrzejszy Adaptive Lane Assist widnieją w cenniku jako jako standard lub opcje dla wyposażenia w każdej wersji, podobnie elektryczna klapa.
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Jest jeszcze travel assist w połączeniu z pre-acc. Ten to dopiero czyni cuda. Pozwala jechać dziesiątkami kilometrów tylko wymagając od kierowcy kręcenia kierownicą.
Udało mi się tak przejechać prawie 50km drogami wojewódzkimi.
Udało mi się tak przejechać prawie 50km drogami wojewódzkimi.
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
- herman00
- Samochód: Zielony Misiek Style 2,0 TSi 4x4DSG
No ciekawe podejście. Ja w ogóle nie rozważałem przy zakupie jakichś Lane Assist. Samochód to nie zabawka i wymaga od kierowcy koncentracji i jego reakcji a nie kontrreakcji jakiegoś systemu.
Mój kuzyn kupił miśka w 2019 ze stoku i ma na pokładzie te gadżety - wyłączone prawie od razu, kiedy jego żona po tym jak zareagowało Lane Assist odmówiła prowadzenia pojazdu, który przejmuje kontrole nad kierownicą.
Mój kuzyn kupił miśka w 2019 ze stoku i ma na pokładzie te gadżety - wyłączone prawie od razu, kiedy jego żona po tym jak zareagowało Lane Assist odmówiła prowadzenia pojazdu, który przejmuje kontrole nad kierownicą.
Ja mam inne - jeżeli już ‚bajery’ są w zestawie to niech będą. To ja prowadzę auto i ja decyduje czy i kiedy włączyć asystentów. A bywają pomocni. Z zachowaniem szczególnej ostrożności oczywiście - zawsze coś może nie zadziałać lub zadziałać inaczej niż ja bym chciał.
-
dede
- Samochód: Style 2.0 TSI 4x4 Lava Blue + trochę dodatków
Ja gdybym wiedział że wykastrują moje zamówienie z side assista to bym nie zamówił całego pakietu travel assist high. Resztę asystentów przetestuję i sam stwierdzę na ile są przydatne i w jakich sytuacjach. Szkoda mi jeszcze cantona, którego zapewne też nie będzie, ale za cantona będę miał obniżkę.
Wejdź w konfigurator oficjalny skody i spróbuj złożyć taki sam samochód jak zamawiałeś, wszystko jest już dostępne i możesz zobaczyć co będzie, a co nie będzie dostępne w twojej wersji.spook pisze: ↑02 gru 2021, 22:27A'propos wycinania, wiecie coś o tym, czy Lane Assist też wycinają? Kupuję trzecie auto i dopiero tym razem udało mi się wybrać wszystko, co chciałem, a Lane Assist obok aktywnego tempomatu to dla mnie must have. Side assist wiadomo, fajna rzecz, ale nauczyłem się jeździć bez, to i dam radę jeździć dalej.
Na razie, z tego co pisaliście, zagrożone jest nagłośnienie, Side Assist, kamery 360 i ktoś wspominał o elektrycznej klapie bagażnika, coś jeszcze?
Pozdrawiam -- Spook
-
oskfry
- Samochód: Czekam, Skoda Kodiaq Sportline 2.0Tsi 4x4
Ten konfigurator troche do dupy. W sportline można wybrać 1.5tsi ale 2.0tsi już nie ^^
Wersja PDF powinna być poprawna, ja na niej sprawdzałem