Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
spook
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI DSG 4x4

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: spook »

A'propos wycinania, wiecie coś o tym, czy Lane Assist też wycinają? Kupuję trzecie auto i dopiero tym razem udało mi się wybrać wszystko, co chciałem, a Lane Assist obok aktywnego tempomatu to dla mnie must have. Side assist wiadomo, fajna rzecz, ale nauczyłem się jeździć bez, to i dam radę jeździć dalej.

Na razie, z tego co pisaliście, zagrożone jest nagłośnienie, Side Assist, kamery 360 i ktoś wspominał o elektrycznej klapie bagażnika, coś jeszcze?

Pozdrawiam -- Spook

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

spook
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TSI DSG 4x4

Post autor: spook »

WaC pisze:
29 lis 2021, 13:41
spook pisze:
29 lis 2021, 12:52
... misiek został przekazany na produkcję ...
Super, czekamy na dalsze info.
Jeden mały update, byłem przedwczoraj w salonie, sprzedawca pokazał mi screen z wewnętrznego systemu i data rozpoczęcia produkcji zmieniła się z 16.12 na 10.12. Sprzedawca stwierdził, że pod koniec tygodnia powinniśmy dowiedzieć się czegoś więcej. Dodał też, że misiek został zatwierdzony do produkcji bez żadnych zmian, co dobrze wróży.
Dam znać, jak będę wiedział coś więcej.

Pozdrawiam -- Spook.

longmanpl
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI

Post autor: longmanpl »

Lane Assist, oraz ten mądrzejszy Adaptive Lane Assist widnieją w cenniku jako jako standard lub opcje dla wyposażenia w każdej wersji, podobnie elektryczna klapa.

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Jest jeszcze travel assist w połączeniu z pre-acc. Ten to dopiero czyni cuda. Pozwala jechać dziesiątkami kilometrów tylko wymagając od kierowcy kręcenia kierownicą.
Udało mi się tak przejechać prawie 50km drogami wojewódzkimi.
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Awatar użytkownika
herman00
Samochód: Zielony Misiek Style 2,0 TSi 4x4DSG

Post autor: herman00 »

No ciekawe podejście. Ja w ogóle nie rozważałem przy zakupie jakichś Lane Assist. Samochód to nie zabawka i wymaga od kierowcy koncentracji i jego reakcji a nie kontrreakcji jakiegoś systemu.
Mój kuzyn kupił miśka w 2019 ze stoku i ma na pokładzie te gadżety - wyłączone prawie od razu, kiedy jego żona po tym jak zareagowało Lane Assist odmówiła prowadzenia pojazdu, który przejmuje kontrole nad kierownicą.

elmiko
Samochód: Kodiaq MR2022 L&K TDI 200KM

Post autor: elmiko »

Ja mam inne - jeżeli już ‚bajery’ są w zestawie to niech będą. To ja prowadzę auto i ja decyduje czy i kiedy włączyć asystentów. A bywają pomocni. Z zachowaniem szczególnej ostrożności oczywiście - zawsze coś może nie zadziałać lub zadziałać inaczej niż ja bym chciał.

dede
Samochód: Style 2.0 TSI 4x4 Lava Blue + trochę dodatków

Post autor: dede »

Ja gdybym wiedział że wykastrują moje zamówienie z side assista to bym nie zamówił całego pakietu travel assist high. Resztę asystentów przetestuję i sam stwierdzę na ile są przydatne i w jakich sytuacjach. Szkoda mi jeszcze cantona, którego zapewne też nie będzie, ale za cantona będę miał obniżkę.

Xeor^
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 L&K

Post autor: Xeor^ »

spook pisze:
02 gru 2021, 22:27
A'propos wycinania, wiecie coś o tym, czy Lane Assist też wycinają? Kupuję trzecie auto i dopiero tym razem udało mi się wybrać wszystko, co chciałem, a Lane Assist obok aktywnego tempomatu to dla mnie must have. Side assist wiadomo, fajna rzecz, ale nauczyłem się jeździć bez, to i dam radę jeździć dalej.

Na razie, z tego co pisaliście, zagrożone jest nagłośnienie, Side Assist, kamery 360 i ktoś wspominał o elektrycznej klapie bagażnika, coś jeszcze?

Pozdrawiam -- Spook
Wejdź w konfigurator oficjalny skody i spróbuj złożyć taki sam samochód jak zamawiałeś, wszystko jest już dostępne i możesz zobaczyć co będzie, a co nie będzie dostępne w twojej wersji.

oskfry
Samochód: Czekam, Skoda Kodiaq Sportline 2.0Tsi 4x4

Post autor: oskfry »

Ten konfigurator troche do dupy. W sportline można wybrać 1.5tsi ale 2.0tsi już nie ^^

Xeor^
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI 4x4 L&K

Post autor: Xeor^ »

Wersja PDF powinna być poprawna, ja na niej sprawdzałem ;)

ODPOWIEDZ