Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: tomnowy »

niby jest gwarancja ceny ale gwarancji wyposażenia domowionego do standardowego nie ma

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
Czarny
Samochód: Mercedes Benz GLC 200d

Post autor: Czarny »

sylwekr pisze:
16 lis 2021, 21:04
WaC pisze:
16 lis 2021, 19:09

Nie komentuję do ostatecznego zakończenia sprawy.
Daj znać tylko jaki efekt finalny. Według mnie to "zagrywka" dilera, ciekawe jak inni postąpią bo raczej można się spodziewać, że jakoś będą chcieli z klientami się dogadać w przypadku zamówień aut do których brakuje komponentów. Dla Skody też chyba to mało wygodna sytuacja z przeciąganiem produkcji aut na których mniej zarobią, niż tych z aktualnych zamówień. Będą chcieli to jakoś wypchnąć i myśle że obecnie im na rękę jak klient będzie rezygnował z auta na które długo czeka. Nowy klient lepszy zarobek...

Ktoś coś słyszał czy z produkcją innych modeli Skody ? Też będą kastracje, bo na forum Superba i Octavi nic nie znalazłem.
Kolega 12.11.2021 zamawiał Scalie ale niestety nie dostanie SIDE ASSIST z REAR TRAFFIC ALERT bo niestety nie można na chwilę obecną zamówić. Termin realizacji na 30.09.2022 + - 2 miesiące.

tomnowy

ja cie żenada, rok czasu, jak za komuny na kartki. tak w oczekiwaniu na kodiego zrobiłem konfigurację na kia sorento prawie 1:1, cena kia 220tys z groszem vs 168tys kodiaq, to mnie motywuje narazie do dalszego czekania na Kodiaqa, póki co.

Mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: Mans »

A tam od razu żenada :?
Nie ma co biadolić bo nic to nie zmienia ;)
Na Skodę do produkcji zawsze długo się czekało.
Ja wczoraj zamówiłem Kodiaqa w wersji 1.5 TSI DSG 7 w Style i pewnie już na gwiazdkę
ale za to w przyszłym roku będę się cieszył ze swojego nowego autka :D
No stress Panowie bo nic to Wam nie da i niczego nie przyśpieszy 8-)
No życie po prostu :roll:

Awatar użytkownika
Czarny
Samochód: Mercedes Benz GLC 200d

Post autor: Czarny »

Mans pisze:
18 lis 2021, 11:00
A tam od razu żenada :?
Nie ma co biadolić bo nic to nie zmienia ;)
Na Skodę do produkcji zawsze długo się czekało.
Ja wczoraj zamówiłem Kodiaqa w wersji 1.5 TSI DSG 7 w Style i pewnie już na gwiazdkę
ale za to w przyszłym roku będę się cieszył ze swojego nowego autka :D
No stress Panowie bo nic to Wam nie da i niczego nie przyśpieszy 8-)
No życie po prostu :roll:
Będziesz mieć zacny prezent pod christbaumem :lol: :lol: :lol:

tomnowy

Mans a zamówiłeś golasa czy jakieś dodatki masz np kamery 360

Mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: Mans »

tomnowy pisze:
18 lis 2021, 16:11
Mans a zamówiłeś golasa czy jakieś dodatki masz np kamery 360
Generalnie zamówiłem wszystko to co chciałem ale bez szaleństw ;)

Obrazek

Przy okazji ;)
Coś dla niecierpliwych :)
Pojawiła się taka perełka dostępna od ręki dość mocno wypasiona i ma nawet kamery 360 8-)

https://www.otomoto.pl/oferta/skoda-kod ... EeZEo.html

longmanpl
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0 TSI

Post autor: longmanpl »

sylwekr pisze:
16 lis 2021, 21:04
WaC pisze:
16 lis 2021, 19:09

Nie komentuję do ostatecznego zakończenia sprawy.
Daj znać tylko jaki efekt finalny. Według mnie to "zagrywka" dilera, ciekawe jak inni postąpią bo raczej można się spodziewać, że jakoś będą chcieli z klientami się dogadać w przypadku zamówień aut do których brakuje komponentów. Dla Skody też chyba to mało wygodna sytuacja z przeciąganiem produkcji aut na których mniej zarobią, niż tych z aktualnych zamówień. Będą chcieli to jakoś wypchnąć i myśle że obecnie im na rękę jak klient będzie rezygnował z auta na które długo czeka. Nowy klient lepszy zarobek...

Ktoś coś słyszał czy z produkcją innych modeli Skody ? Też będą kastracje, bo na forum Superba i Octavi nic nie znalazłem.
Rozmawiałem dzisiaj ze znajomym dyr. sprzedaży marki VW u jednego z dealerów a on z kolei rozmawiał ze swoim odpowiednikiem od sprzedaży Skody i to co usłyszał to niestety - kastrowanie wyposażenia może dotknąć każdego, i mogę spodziewać się podobnego maila jaki dostał @WaC .
Również niestety wygląda na to, że to nie zagrywka PIA z brakiem korekty ceny a inicjatywa Importera bądź nawet Centrali w Czechach.

hinio
Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4

Post autor: hinio »

A na portalach motoryzacyjnych (nie będę reklamował) już się pojawiają auta z dopiskiem "auto po rezygnacji klienta - szybka realizacja".
Zatem biznes już kwitnie...

cartpl
Samochód: VW touran

Post autor: cartpl »

Jeśli to komuś coś da, to właśnie zjechał mój Kodiaq do Poznania. Byłem dzisiaj podpisać umowę leasingową i akurat zjechał z lawety. Znajomy sprzedawca od razu zapytał czy oglądamy. Sprawdziłem takie newralgiczne opisywane elementy i miał kamerę 360, hak elektryczny, dach panoramiczny, także jest nadzieja na części może większa niż się spodziewaliśmy. Sprzedawca też mówił, że w końcu zaczęło im więcej aut zjeżdżać i chyba nie czarował, bo plac rzeczywiście jakby bardziej zapełniony.

Słyszałem też od drugiego znajomego, że dostał od Audi wiadomość, że jego zamówione S3 opóźni się o pół roku, chyba że zrezygnuje z ładowarki indukcyjnej to będzie "na czas".

ODPOWIEDZ