Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
lolas18
Samochód: audi, a5, 2,0

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: lolas18 »

Ruszyły chyba wersje style bo mój sportline zamówiony 27 maja nadal nie jedzie :(

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

hinio
Samochód: czekam na: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150KM 4x4

Post autor: hinio »

Ja widzę inną tendencje. Ruszyły się diesle (chociaż to może przypadek). Bo to już kolejny który jedzie...
Przypominam, mój (również diesel) ma być produkowany za tydzień.

tomnowy
Samochód: Kodiaq 1.5 Style

Post autor: tomnowy »

dobrze ze cos się ruszylo, szkoda że tylko diesel, ja mam zamówiony 1.5 tsi style koniec czerwca, zobacze w przyszłym tygodniu czy są jakieś informacje od dealera

grisza7
Samochód: Toyota RAV4 2.5

Post autor: grisza7 »

Dziś rano mijałem auto lawetę pełną miśków-mieszkam 50km od Kvasin:-)
Ja czekam na L&K 2.0d full opcja, zamówiony w sierpniu u brokera (broker niby zamawiał dużo, dużo wcześniej). Na razie żadnych terminów.
Przestrzegam przed brokerami, którzy twierdzą, że zamówione wcześniej przez nich auto szybciej wejdzie na kolejkę. To nieprawda, co potwierdził diler od którego finalnie mam odebrać są samochód.

romgor123
Samochód: Fabia 1.2TSI, zamówiony Kodiaq 1.5TSI

Post autor: romgor123 »

grisza7 pisze:
13 lis 2021, 12:48
Dziś rano mijałem auto lawetę pełną miśków-mieszkam 50km od Kvasin:-)
Ja czekam na L&K 2.0d full opcja, zamówiony w sierpniu u brokera (broker niby zamawiał dużo, dużo wcześniej). Na razie żadnych terminów.
Przestrzegam przed brokerami, którzy twierdzą, że zamówione wcześniej przez nich auto szybciej wejdzie na kolejkę. To nieprawda, co potwierdził diler od którego finalnie mam odebrać są samochód.
Potwierdzam. Ja również zamawiałem przez brokera. Fajny upust dali, oraz twierdzili, że samochód zamówiony w maju…że mogę sobie kolor jeszcze zmienić itp.
Teraz nadal nie mam daty produkcji, handlowiec nawet uświadamiał mnie że dopiero w przyszłym roku dostanę „datę produkcji”. Zatem czekam jak większość. Broker i salon z Kuj-pom.

Awatar użytkownika
guli200
Samochód: Skoda Octavia Style 1.5 TSI / KODIAQ FL zamówiony

Post autor: guli200 »

Czy jest możliwość sprawdzenia na jakim etapie jest zamówienie, ale nie przez salon w którym się zamówiło?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Awatar użytkownika
WaC
Samochód: Sportline 2.0 TSI 4x4 DSG7

Post autor: WaC »

viewtopic.php?t=1915&start=150
Za dużo przejawiałem optymizmu. Co Szanowni Państwo na to?
Tak to jest, gdy codziennie nie otwiera się poczty. :oops: :shock: :oops:
Moje motto: Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z tego żywy.

cov
Samochód: Kodiaq FL L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: cov »

Czyli potwierdzenie moich informacji.... ale że wyrzucą Lane Assist i Emergency Assist nic nie mówili.
Mi chcą wyrzucić mi SIDE ASSIST z REAR TRAFFIC ALLERT, kamery 360. Rezygnacja z auta jak dla mnie to jedyne rozsądne wyjście w tej sytuacji.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2021, 9:36 przez cov, łącznie zmieniany 1 raz.

sylwekr
Samochód: Kodiaq L&K 2.0TSI

Post autor: sylwekr »

cov pisze:
14 lis 2021, 9:07
Czyli potwierdzenie moich informacji.... ale że wyrzucą Lane Assist i Emergency Assisty nic nie mówili.
Mi chcą wyrzucić mi SIDE ASSIST z REAR TRAFFIC ALLERT, kamery 360. Rezygnacja z auta jak dla mnie to jedyne rozsądne wyjście w tej sytuacji.
A jeśli nie akceptujesz "propozycji" czy to jest równoznaczne z anulowaniem zamówienia przez producenta, czy po prostu wydłuża się czas oczekiwania, aż będą dostępne brakujące komponenty ?

cov
Samochód: Kodiaq FL L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: cov »

Słyszałem że w 2022 na pewno nie będzie to dostępne, rozwiązania jeszcze nie podali. Ta są jakieś kpiny . Te części do tych systemów są w całej grupie VAG te same. Są dostępne na rynku części zamiennych. Na forum pozostanę ale z auta rezygnuję.

ODPOWIEDZ