Słabo! Skąd jesteś?PiotrGDA pisze: ↑09 maja 2017, 21:46Dziś pierwsza rozmowa zrobiłem rezerwację, auto na 02/03 2018 roku 2.0 TSI dostałem 4% przy max wersji i nie chętnie aby coś więcej dać. Chociaż ostatniego słowa nie powiedziałem jeszcze, do czasu finansowania pozostało jeszcze spokojnie ponad pół roku. Będę się rozglądał, chociaż musze przyznać, że jazda 2.0 TDI 190KM całkiem całkiem...
Rabaty przy kupnie Kodiaqa
-
Prawoimotoryzacja
- Samochód: Golf 6
Re: Rabaty przy kupnie Kodiaqa
Też tak uważam, min to 7% zwłaszcza że max wersja z max wyposażeniem. GDA jak GdańskPrawoimotoryzacja pisze: ↑11 maja 2017, 13:53Słabo! Skąd jesteś?PiotrGDA pisze: ↑09 maja 2017, 21:46Dziś pierwsza rozmowa zrobiłem rezerwację, auto na 02/03 2018 roku 2.0 TSI dostałem 4% przy max wersji i nie chętnie aby coś więcej dać. Chociaż ostatniego słowa nie powiedziałem jeszcze, do czasu finansowania pozostało jeszcze spokojnie ponad pół roku. Będę się rozglądał, chociaż musze przyznać, że jazda 2.0 TDI 190KM całkiem całkiem...
Mi w Gdańsku udało się ugrać trochę ponad 6,5 %. Tylko nie wiem czy sie doczekam bo w pierwszej wersji auto miał iśc do produkcji w 20 tygodniu a teraz mam 32
W ramach rekompensaty za czas oczekiwania proponują mi zimówki gratis jeśli leasing wezmę w VW Bank.
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
jak dadzą Ci zimówki na felgach to rabat będzie bardzo wysoki - koszt takich kół to minimum 5 tyś
Mowa była tylko o oponach.
Opony to minimum 700x4 a jak rzucą coś lepszego to i z 1000x4.
Zastanawia mnie tylko haczyk/warunek: "Jak leasing będzie u nas (czytaj vw bank)..."
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Mają prowizję
A może i walczą o jakąś nagrodę za największą sprzedaż albo coś.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
cześć, może będę miał 2.0 TSI z poniższym wyposażeniem - jest opcja że zdecyduję się na LR Disco Sporta - a mój ma się wyprodukować w 22 tygodniu tego roku:PiotrGDA pisze: ↑09 maja 2017, 21:46Dziś pierwsza rozmowa zrobiłem rezerwację, auto na 02/03 2018 roku 2.0 TSI dostałem 4% przy max wersji i nie chętnie aby coś więcej dać. Chociaż ostatniego słowa nie powiedziałem jeszcze, do czasu finansowania pozostało jeszcze spokojnie ponad pół roku. Będę się rozglądał, chociaż musze przyznać, że jazda 2.0 TDI 190KM całkiem całkiem...

7% to podstawowa marża dealera w przypadku Kodiaq'a. Więc jest to samochód sprzedany na zero. Jeśli dealer jest dobry i wykręca plany sprzedażowe, może dostać dodatkową pulę marżową. W przypadku Skody najwyższa marża podstawowa to 7%, więc dziwię się, że niektórzy wrzucają wyższe rabaty.PiotrGDA pisze: ↑12 maja 2017, 12:37Też tak uważam, min to 7% zwłaszcza że max wersja z max wyposażeniem. GDA jak GdańskPrawoimotoryzacja pisze: ↑11 maja 2017, 13:53Słabo! Skąd jesteś?PiotrGDA pisze: ↑09 maja 2017, 21:46Dziś pierwsza rozmowa zrobiłem rezerwację, auto na 02/03 2018 roku 2.0 TSI dostałem 4% przy max wersji i nie chętnie aby coś więcej dać. Chociaż ostatniego słowa nie powiedziałem jeszcze, do czasu finansowania pozostało jeszcze spokojnie ponad pół roku. Będę się rozglądał, chociaż musze przyznać, że jazda 2.0 TDI 190KM całkiem całkiem...Osobiście nie jestem jakoś specjalnie napalonym kupcem, zwłaszcza że mam czym jeździć
Będziemy się rozglądać VW Allspace i rozmawiać o rabatach
Jest konkurencja więc coś się ugra. Nie zmienia to faktu, że Kodiaq jest OK.
Edit.
Znajomy pracuje w salonie Skody, tak też znam dobrze tę kwestię. Poza tym, jeśli bierzecie samochód z większym rabatem niż 6% uważajcie na finansowanie. Mnóstwo dealerów sprzedaje auto na zero, dorzucając prowizję na finansowaniu i suma sumarum - szczęśliwy klient dostaje 8% na Kodiaqa a ma w dodatkowe 3% prowizji w leasingu lub kredycie