Rabaty przy kupnie Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Prawoimotoryzacja
Samochód: Golf 6

Re: Rabaty przy kupnie Kodiaqa

Post autor: Prawoimotoryzacja »

PiotrGDA pisze:
09 maja 2017, 21:46
Dziś pierwsza rozmowa zrobiłem rezerwację, auto na 02/03 2018 roku 2.0 TSI dostałem 4% przy max wersji i nie chętnie aby coś więcej dać. Chociaż ostatniego słowa nie powiedziałem jeszcze, do czasu finansowania pozostało jeszcze spokojnie ponad pół roku. Będę się rozglądał, chociaż musze przyznać, że jazda 2.0 TDI 190KM całkiem całkiem...
Słabo! Skąd jesteś?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

PiotrGDA
Samochód: SKODA KODIAQ 2.0 TSI

Post autor: PiotrGDA »

Prawoimotoryzacja pisze:
11 maja 2017, 13:53
PiotrGDA pisze:
Dziś pierwsza rozmowa zrobiłem rezerwację, auto na 02/03 2018 roku 2.0 TSI dostałem 4% przy max wersji i nie chętnie aby coś więcej dać. Chociaż ostatniego słowa nie powiedziałem jeszcze, do czasu finansowania pozostało jeszcze spokojnie ponad pół roku. Będę się rozglądał, chociaż musze przyznać, że jazda 2.0 TDI 190KM całkiem całkiem...
Słabo! Skąd jesteś?
Też tak uważam, min to 7% zwłaszcza że max wersja z max wyposażeniem. GDA jak Gdańsk :) Osobiście nie jestem jakoś specjalnie napalonym kupcem, zwłaszcza że mam czym jeździć :) Będziemy się rozglądać VW Allspace i rozmawiać o rabatach :) Jest konkurencja więc coś się ugra. Nie zmienia to faktu, że Kodiaq jest OK.

chrapek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: chrapek »

Mi w Gdańsku udało się ugrać trochę ponad 6,5 %. Tylko nie wiem czy sie doczekam bo w pierwszej wersji auto miał iśc do produkcji w 20 tygodniu a teraz mam 32 :( W ramach rekompensaty za czas oczekiwania proponują mi zimówki gratis jeśli leasing wezmę w VW Bank.

Rafał
Samochód: 2.0 tsi lava blue

Post autor: Rafał »

jak dadzą Ci zimówki na felgach to rabat będzie bardzo wysoki - koszt takich kół to minimum 5 tyś

chrapek

Mowa była tylko o oponach.

Everred
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI

Post autor: Everred »

Opony to minimum 700x4 a jak rzucą coś lepszego to i z 1000x4.

chrapek

Zastanawia mnie tylko haczyk/warunek: "Jak leasing będzie u nas (czytaj vw bank)..."

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Mają prowizję :) A może i walczą o jakąś nagrodę za największą sprzedaż albo coś.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

JacekJ
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TSI 180 KM DSG 4x4

Post autor: JacekJ »

PiotrGDA pisze:
cześć, może będę miał 2.0 TSI z poniższym wyposażeniem - jest opcja że zdecyduję się na LR Disco Sporta - a mój ma się wyprodukować w 22 tygodniu tego roku:

Obrazek

Easy
Samochód: Octavia

Post autor: Easy »

PiotrGDA pisze:
12 maja 2017, 12:37
Prawoimotoryzacja pisze:
11 maja 2017, 13:53
PiotrGDA pisze:
Słabo! Skąd jesteś?
Też tak uważam, min to 7% zwłaszcza że max wersja z max wyposażeniem. GDA jak Gdańsk :) Osobiście nie jestem jakoś specjalnie napalonym kupcem, zwłaszcza że mam czym jeździć :) Będziemy się rozglądać VW Allspace i rozmawiać o rabatach :) Jest konkurencja więc coś się ugra. Nie zmienia to faktu, że Kodiaq jest OK.
7% to podstawowa marża dealera w przypadku Kodiaq'a. Więc jest to samochód sprzedany na zero. Jeśli dealer jest dobry i wykręca plany sprzedażowe, może dostać dodatkową pulę marżową. W przypadku Skody najwyższa marża podstawowa to 7%, więc dziwię się, że niektórzy wrzucają wyższe rabaty.

Edit.
Znajomy pracuje w salonie Skody, tak też znam dobrze tę kwestię. Poza tym, jeśli bierzecie samochód z większym rabatem niż 6% uważajcie na finansowanie. Mnóstwo dealerów sprzedaje auto na zero, dorzucając prowizję na finansowaniu i suma sumarum - szczęśliwy klient dostaje 8% na Kodiaqa a ma w dodatkowe 3% prowizji w leasingu lub kredycie :)

ODPOWIEDZ