Konkurencja dla Kodiaqa

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
Szymonpany25
Samochód: Skoda Fabia

Konkurencja dla Kodiaqa

Post autor: Szymonpany25 »

Czy waszym zdaniem biorąc pod uwagę cenę Kodiaqa może mieć jakiś innych konkurentów? Co o tym myślicie?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Andru
Samochód: Daweeo Lanos

Re: Konkurencja dla Kodiaqa

Post autor: Andru »

Jeżeli mam być szczery, to jest parę samochodów, które miały, albo będą miały swoją premierę i mogą być konkurencją.

skilos
Samochód: vito2.2cdi- boxer 3hdi

Post autor: skilos »

Konkurencja jest spora , ale skoda oferuje największe auto w tej klasie . Inne które również brałem pod uwagę to : rav-4,kia sportage, crv, nowy Tiguan, CX-5, outlander, Tucson.

agnes
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Post autor: agnes »

Jak ktoś potrzebuje kropki nad "i" lub chce się utwierdzić w przekonaniu o słuszności decyzji o zakupie (pod warunkiem, że wierzy w wiarygodność takich artykułów prasowych), polecam artykuł w bieżącym numerze Motoru (7/2017 z 13.02.017.) - Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190 4x4 DSG Pierwszy test na polskich drogach Maksymalnie przemyślany.

W skrócie - pieśń pochwalna, a przy okazji odkryłam kolejne funkcjonalności, o których nie wiedziałam.

Awatar użytkownika
BikeBert
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG

Post autor: BikeBert »

agnes pisze:
14 lut 2017, 16:52
(...), a przy okazji odkryłam kolejne funkcjonalności, o których nie wiedziałam.
Np?
Kodiaq => Ateca
My other car is a Mountain Bike

agnes
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Post autor: agnes »

BikeBert pisze:
14 lut 2017, 17:35
agnes pisze:
14 lut 2017, 16:52
(...), a przy okazji odkryłam kolejne funkcjonalności, o których nie wiedziałam.
Np?
Nic wielkiego..., ale np. drzwi wydłużone w dół, żeby nie brudzić nogawek przy wsiadaniu, jakieś dodatkowe kieszonki z boku oparć siedzeń, skrobaczka pod klapką wlewu paliwa (to mnie powaliło) i różne bajerki w bagażniku (wcześniej nie zwracałam na to uwagi).
To chyba tyle, jeżeli chodzi o nowum dla mnie.
Generalnie artykuł dotyka wszystkich aspektów, jest tak pozytywny, że chyba sponsorowany :?:

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Poczytaj o Simple Clever to znajdziesz więcej :)
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

A skrobaczka jest bardzo przydatna :)
Btw, mało kto wie, ale jest to też przy okazji szkło powiększające :D
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Awatar użytkownika
BikeBert
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI DSG

Post autor: BikeBert »

agnes pisze:
14 lut 2017, 17:47
Generalnie artykuł dotyka wszystkich aspektów, jest tak pozytywny, że chyba sponsorowany :?:
Tego typu gazety utrzymują się zazwyczaj z reklam marek, których produkty "testują", więc pełen obiektywizm nie zawsze jest im na rękę. Nie zmienia to jednak faktu, że warto je czasem poprzeglądać, chociażby dla zdjęć i odkrycia niektórych zalet i funkcjonalności, o których wspominałaś. Szkoda tylko, że wady to zazwyczaj oczywiste braki w wyposażeniu wynikające z ceny danego auta.
Kodiaq => Ateca
My other car is a Mountain Bike

kaludian
Samochód: Rower

Post autor: kaludian »

Nie od dziś wiadomo, że im mniejsza cena tym uboższe wyposażenie. Wszystko zależy przede wszystkim od tego, czego oczekujemy od samochodu.

ODPOWIEDZ