Kodiaq 2021

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
MichalZ
Samochód: Skoda Kodiaq 1,5 TSI DSG Style

Re: Kodiaq 2021

Post autor: MichalZ »

marleo pisze:
12 wrz 2020, 12:39
Zamówiłem 28.07. Potwierdzony 38 tydz produkcji. Zobaczymy. Wersja 2.0 tdi l&k. W życiu nie będę pol roku czekal na samochód.
Dlatego wlasnie wybor dobrej wersji ze stoku (jesli srodek Ci odpowiada) jest najlepszym sposobem, auto masz w tydzien + taki rabat, jakiego nigdy nie dostaniesz przy zamowieniu auta do produkcji.
Minus - czesto te stokowe nie maja relatywnie tanich dodatkow, ktore zazwyczaj "wrzuca: sie do auta do produkcji - kamery 360, Pakiet Rodzinny, hak, VC itp ;)
Ale u mnie byl taki rabat, ze zamawiajac auto do produkcji i dodajac VC, Pakiet Rodzinny i kamery wyszloby ponad 40tys wiecej niz zaplacilem ;)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

macase@wp.pl
Samochód: Skoda Kodiaq

Post autor: macase@wp.pl »

Dla mnie jest to nie do zrozumienia... Może chcą bym zrezygnował z zamówienia? Tak w ogóle, orientuje się ktoś, jakie muszą być przesłanki do bezkoszowego anulowania i odzyskania 100% zaliczki? Na zamówieniu nie ma daty dostarczenia, nawet takiej roboczej. Nawet nikt mnie nie przeprosił, sam dzwonie i dowiaduje się o nowych datach. A jak w pt usłyszałem, że cud będzie jak odbiorę w listopadzie to mam dosyć.

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Zaliczki czy zadatku? Jeśli zaliczki, to po prostu rezygnujesz i dostajesz zwrot 100%. Jeśli zadatku, to musisz się dogadać z dealerem…
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Awatar użytkownika
herman00
Samochód: Zielony Misiek Style 2,0 TSi 4x4DSG

Post autor: herman00 »

Zamówienie zrobiłem 27 lipca. 2,0TSi Style i kilka potrzebnych dodatków.
Termin odbioru według dealera jest niezmienny od daty zatwierdzenia w systemie Skoda, co dzisiaj mi potwierdzono i produkcja auta jest zatwierdzona na przyszły tydzień. Zatwierdzenie w systemie Skoda to rezerwacja dla auta elementów do montażu ze stoku dostępnego w magazynie fabrycznym - nie ma części system nie zamknie zamówienia auta do produkcji. Ciekawe jak rzeczywiście to wyjdzie. Przyszły tydzień już niedługo.

klimas7
Samochód: Kodiaq TSI 2.0 190KM L&K RM20

Post autor: klimas7 »

MichalZ pisze:
14 wrz 2020, 9:35
Dlatego wlasnie wybor dobrej wersji ze stoku (jesli srodek Ci odpowiada) jest najlepszym sposobem, auto masz w tydzien + taki rabat, jakiego nigdy nie dostaniesz przy zamowieniu auta do produkcji.
Minus - czesto te stokowe nie maja relatywnie tanich dodatkow, ktore zazwyczaj "wrzuca: sie do auta do produkcji - kamery 360, Pakiet Rodzinny, hak, VC itp ;)
Ale u mnie byl taki rabat, ze zamawiajac auto do produkcji i dodajac VC, Pakiet Rodzinny i kamery wyszloby ponad 40tys wiecej niz zaplacilem ;)
40 tys. to chyba prównując do wersji z konfiguratora ;)

MichalZ

Oczywiscie ;)
Wzgledem faktury za ten ktory mam, a taki ktory sam konfigurowalem (dodalem kamery 360, VC i pakiet Rodzinny i gniazdka w podlokietniku) wyszloby po ustalonym rabacie prawie 40tys pln ;)

Awatar użytkownika
herman00

MichalZ

Tak - Style z Pakietem Comfort, 40 tydz 2019 produkcji + Czytanie znakow, Felgi 19" Sirius, Hak fabryczny, gumowe dywaniki i dwustronna mata bagaznika.
128 800.

Awatar użytkownika
herman00

Ja też miałem wziąć "placowe" z 2019.
Wyposażenie dodatkowe do STYLE w sumie świetne - tu jest wątek:
viewtopic.php?f=17&t=1750
Cały czas są w ofercie "leżaki" z 2019 roku, które mają uruchomiona gwarancję i nie da się z tym nic zrobić, chyba że diler da swoją i będzie się do niego jeździć na przeglądy i naprawy.
Ale generalnie ja odpuściłem auto placowe. Pierwszy powód to brak przedłużonej gwarancji, drugi, to nie jest tak, że auto zupełnie bez powodu staje się niechcianym "leżakiem", gdzieś jest haczyk i zwykle podobno szkoda transportowa. Za "leżaka" miałem zapłacić 145 tysi a moją konfigurację płacę 158 tysi. Co dobrałem dla swojej wygody w porównaniu z gotowym autem: martwe pole, grzana szybę, kierownicę skóra, trzeci klucz, no i pakiet serwisowy - razem 5700zł. Z 13 tysi różnicy robi się tylko 7 tysi i auto rok młodsze, a to i tak prawie zwróci mi się w przeglądach i naprawach.
Teraz oczywiście czekam w kolejce, ale wybór należy do każdego indywidualnie.
Teraz pojawiają się ciekawe egzemplarze placowe z 2020 np. taki czerwony Sportline z dodatkami za jedyne 170 tysi.

MichalZ

Moj byl fabrycznie nowy, rejestrowany dwa dni przed odbiorem, kupiony w leasingu prywatnym jako fabrycznie nowe auto, z przedluzaona gwarancja do 4 lat i pakietem Premium Care ;) Takze na szczescie to nie taka sytuacja jaka opisujesz ;)
Za ta cene nie bylo sie sensu za dlugo zastanawiac ;) W przypadku roznicy rzedu paru tysiecy pewnie nie zdecydowalbym sie na zakup stokowego egzemplarza ;)

ODPOWIEDZ