Dokładnie i tylko kwestia na jakiego sie trafi , ja w Szwecji trafilem fajnie i niw zaluje wyboru salonu. Co do czasu? Mysle ze nie najgorzej u mnie zamowienie 9 luty termin jako poerwszy wskoczyl 36 - 30 - zniknal z systemu - 19 -zniknal z systemu - i finalnie 20. Wiec za 2 tyg produkcja.
Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
krzysiek
- Samochód: Kodiaq 2.0 TDI Style 190 KM + troche bajerów
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Nasza ukochana Obornicka .... ja mam produkcja 21 tydzień . Wczoraj sprzedałem Passata który ma być wkładem własnym w leasing wiec jak coś przesuną to się WKU. ... co do zmrozenia terminu następuje to ponoć dwa tygodnie przed wiec mój dopiero zmrozenia się w poniedzialekEgon pisze: ↑03 maja 2017, 20:16U mnie trudno mowic o przewidywanym odbiorze bo termin caly czas ruchomy i oddala sie. Co czasu troche uplynie to on trach i juz pare tyg. Na liste pozniej. Przypomne. Zamowienie poczatek grudnia jako jeden z pierwszych klientow. 190 KM Style pare dodatkow. Bez skóry. Żadnych modyfikacji od zlozenia zamowienia. Pierwszy termin pojawil sie ppd koniec marca na 17 tydz.produkcja. w kwietniu okolo polowy dzwonie do nich z myślą ze zaraz odbiore a tu informacja dla mnie ze termin sie przesunal o 6 tyg. Wcześniej nikt nie raczyl mnie o tym poinformowac. Tam z obornickiej Poznan wogole mają dziwna zasade "nie informowac klienta o niczym" i przez jak do tej pory przez 5 miesiecy ani razu nikt nie zadzwonil. Oczywiście po podpisaniu zamowienia, bo przed to bez zastrzeżeń. Na dziś przewidziany odbior to po polowie czerwca. Ale i tak w to nie wierze. Gdyby tak bylo to termin juz by sie musial zamrozic. Czyli w najlepszym wypadku czas oczekiwania 6,5 miesiąca. No, a Ci co w styczniu czy w lutym zamawiali to część juz jeździ a czesc za chwile bedzie jeździć. I jak tu sie nie wku........!!!! A salon na to ze nie maja wplywu na terminy produkcji. Nic bym nie mowil gdyby za takie jaja proponowali jakis dodatkowy rabat. Zapomnij. Chcesz to czekaj nie to rezygnuj.
-
mitchell
- Samochód: Skoda Kodiaq 1.4 TSI 150KM DSG Style
Niekoniecznie w poniedziałek, ale w najbliższym tygodniu powinien się zamrozić. Mój zamroził się we wtorek lub środę... 
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
Tak nigdzie nie pisałem
Kupiłem rocznik 2017. Zamówienie 28 luty-zaliczka wpłacona 01marca, a produkcja marcowa i odbiór 05 kwietnia.
Kupiłem rocznik 2017. Zamówienie 28 luty-zaliczka wpłacona 01marca, a produkcja marcowa i odbiór 05 kwietnia.
-
krzysiek
- Samochód: Kodiaq 2.0 TDI Style 190 KM + troche bajerów
Nic mnie nie boli jesli chodzi o Twoje zamowienie bo ani mnie to ziębi ani grzeje. Twoj wybor Twoje pieniądze. Ale wez pod uwage ze Twoj tucson mogl byc autem zamowionym przez delera na plac i tylko przekonfigurowali zamowienie pod Ciebie. W przypadku kodiaqa trudno mowic o zamowieniach na plac w obecnej sytuacji.
Więc ciesz sie samochodem i czasem realizacji zamowienia a my sie bedziemy cieszyc naszymi po odbiorze.
Pozdrawiam
Więc ciesz sie samochodem i czasem realizacji zamowienia a my sie bedziemy cieszyc naszymi po odbiorze.
Pozdrawiam
-
darekj
- Samochód: Skoda Kodiaq 1.4TSI DSG 4x2 7os. Style
- Samochód zamówiony 12 grudnia z wstępną datą odbioru do 30 kwietnia.
- 20 stycznia pojawia się pierwszy termin produkcji na 15 tydzień.
- 6 marca produkcja przesuwa się na 22 tydzień.
- 20 marca wraca ponownie na 15 tydzień i tak już zostaje.
- 13 kwietnia się wyprodukował w Kvasinach.
- Dzisiaj dzwonił sprzedawca, że samochód właśnie przyjechał z Poznania i na wtorek 9 marca jestem umówiony na odbiór.
W końcu dowiedziałem się kiedy...
Zamówienie z 13 marca, odbiór koniec czerwca.
Czas leci bardzo szybko.
Zamówienie z 13 marca, odbiór koniec czerwca.
Czas leci bardzo szybko.
DO developer
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
Był zamawiany pode mnie, nie pod dealera. Domawiałem też Navi z kamerą cofania, których w mojej wersji wyposażenie nie było.
-
kamilR
- Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17
Potwierdzam ja swojego Tucsona zamawiałem Na poczatku listopada 15r., 5 lis. z tego co pamietam wpłacałem zaliczkę. Samochód wtedy wchodził do sprzedazy, auto odebrałem jakoś 2 grudnia. Tez było to auto zamawiane do produkcji przeze mnie nie dla salonu.
Tez auto było hitem sprzedazy od poczatku, nie tylko w pl. W samym 2016r Tucsona tylko w pl sprzedali 7tys. sztuk i jakoś dawali rade w miesiąc dostarczać auto. A Kodiaqa na Polskę na ten rok było 3300szt. I nie ogarniają- wiec jest to troche śmieszne i nieprofesjonalne.
Tez auto było hitem sprzedazy od poczatku, nie tylko w pl. W samym 2016r Tucsona tylko w pl sprzedali 7tys. sztuk i jakoś dawali rade w miesiąc dostarczać auto. A Kodiaqa na Polskę na ten rok było 3300szt. I nie ogarniają- wiec jest to troche śmieszne i nieprofesjonalne.