W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
Rafał
Samochód: 2.0 tsi lava blue

Re: W co warto doposażyć Kodiaq , a co można pominąć ?

Post autor: Rafał »

mapec pisze:
19 kwie 2017, 19:23
Co sądzicie o pakiecie na bezdroża?
to dobre miejsce do gromadzenia błota i wilgoci - pozornie ma chronić...podłogę?, przewody hamulcowe?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

mitchell
Samochód: Skoda Kodiaq 1.4 TSI 150KM DSG Style

Post autor: mitchell »

W założeniu ma chronić silnik, cięgno hamulca ręcznego, przewody hamulcowe i wahacze tylnego zawieszenia. Pytanie z czego są wykonane te osłony i czy faktycznie są niezbędne. W końcu Kodiaq to SUV, a nie samochód typowo terenowy. Ja spodziewałbym się raczej prowizorycznej, a nie profesjonalnej ochrony.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

krotz
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: krotz »

To jest metalowa dość porządna osłona. Ważne, że zawsze po zakupie można ją dodatkowo zamontować w Kodiaqu bez problemu u dilera.

Waty
Samochód: Brak

Post autor: Waty »

Zamówiłem to bo często będę jeździł po drogach polnych i leśnych. Raz mi się wbije badyl nie tam gdzie trzeba i koszt naprawy będzie większy niż ta cała osłona.
Zapraszam na mojego bloga ogrodniczego: www.rosnij.pl

krzysztof
Samochód: Kodiaq 1,4TSI 4x4 ACT

Post autor: krzysztof »

I po majówce.Kodiaqów mało,a jednak widziałem 2 w Lubinie i w Wiedniu po jednym,cieszy oko.
Mam pytanie co zawiera tylna część podłokietnika jeżeli nie zamówiło się opcji gniazdo 230V oraz USB?

Rafał
Samochód: 2.0 tsi lava blue

Post autor: Rafał »

tylko gniazdo 12V

Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Post autor: Skorek »

krotz pisze:
20 kwie 2017, 1:36
To jest metalowa dość porządna osłona. Ważne, że zawsze po zakupie można ją dodatkowo zamontować w Kodiaqu bez problemu u dilera.
Osłony w Skodach już od dawna nie są metalowe tylko wykonane z bardzo trwałego i mocnego plastiku. Tłumaczenie było takie, że metalowe były zbyt ciężkie. Ja osobiście przetestowałem pakiet na bezdroża w Superbie i doceniłem jego wartość po trzech latach kiedy robiłem przegląd auta. Wszedłem wraz z diagnostą w kanał i z jednogłośnie stwierdziliśmy, że zdaje to egzamin i spód auta jest perfekcyjny i nienaruszony zębem czasu. Nie wiem którędy miałoby dostawać się błoto skoro wszystko jest zabudowane bardzo szczelnie. Osobiście polecam i mam ten pakiet także w Kodiaq

krotz
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: krotz »

I ta niby lepsza osłona jest z plastiku ? Sprzedawca przy Kodiaqu mówił co innego.

Dual
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style

Post autor: Dual »

Lepsza osłona niż bez. Mnie kosztowało uszkodzenie osłony w Passacie pod silnikiem wymianę Intercoolera czyli jakieś 6500 zł w ASO.
WIec osłonę wybrałem bez szemrania, ucieszyłem się że jest. Zreszta skoro jest osłona to błoto nie ma jak sie dostać, a jak nie ma to jak juz kolega pisał powyżej wejdzie wszedzie a jeszcze badyle uszkodzą co będą chciały.
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style

Everred
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI

Post autor: Everred »

Wg mnie must have. Kodiaq nie ma powalającego prześwitu, byle bryła błota zaschniętego, taka niepozorna może urwać coś co będzie nie dość że kosztowało więcej niż ta osłona to jeszcze trzeba będzie czekać na pomoc drogową. Zastanawia mnie tylko to czy ten pakiet na bezdroża czasem nie wymusza instalacji podkładek bo gdzieś kiedyś czytałem, że do większości modeli Skody można było to domówić i wtedy prześwit zwiększał się o całe, powalające 7mm przez podkładki jakieś.

ODPOWIEDZ