NIE [ROZWIĄZANY] Problem z usługami online
Re: NIE [ROZWIĄZANY] Problem z usługami online
Ja nie mam wlanu a miałem biały globus+białe auto ze szpilką. A teraz mam czerwony. Przy czerwonym globusie i braku białego auta ze szpilka AA u mnie praktycznie nie działał na radiu. Przy czerwonym globusie i białym aucie ze szpilka AA pracuje poprawnie.
-
RobKos
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4
Chyba nie.
Jeśli podczas jazdy w smartfonie nie udostępniam wifi, to globus mam czerwony.
Jednocześnie GPS samochodu działa, o czym świadczy możliwość korzystania z wbudowanej nawigacji, "strzałka" przesuwa się po ulicach zgodnie z rzeczywistą jazdą.
Jak udostępnię wifi z telefonu to globus robi się biały i pojawia się napis "wlan". W takiej sytuacji nawigacji zaczynają towarzyszyć komunikaty o zatorach i jest możliwość wyszukiwania online:)
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Z tego co znalazłem w instrukcji (Co prawda jako opis przycisku funkcyjnego, ale zapewne znaczenie to samo):
(ikonka globusa) – wyszukiwanie celów specjalnych online, oraz opisana jako komunikaty drogowe online
U mnie robi się czerwona jak wyłączę router wifi, a biała jak nawiąże połączenie z internetem, nawet w garażu, gdzie nie ma zasięgu GPS
(ikonka globusa) – wyszukiwanie celów specjalnych online, oraz opisana jako komunikaty drogowe online
U mnie robi się czerwona jak wyłączę router wifi, a biała jak nawiąże połączenie z internetem, nawet w garażu, gdzie nie ma zasięgu GPS
Ja już nic nie rozumiem. Dalej mam globus czerwony, biały samochód ze szpilką a dzisiaj w aplikacji lokalizacja pojazdu pierwszy raz od prawie 2 tygodni została wskazana poprawnie.
Ps. Żadnego wifi ani internetu samochód nigdy nie miał. Radio standard że styla czerwiec 2018.
Normalnie loteria.
Ps. Żadnego wifi ani internetu samochód nigdy nie miał. Radio standard że styla czerwiec 2018.
Normalnie loteria.
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Globus będzie biały, jak udostępnisz internet z zewnętrznego źródła po przez wifi. Wtedy będzie miał dostęp do ruchu drogowego w nawigacji, danych o pogodzie itp.kedzier pisze: ↑02 maja 2019, 23:11Ja już nic nie rozumiem. Dalej mam globus czerwony, biały samochód ze szpilką a dzisiaj w aplikacji lokalizacja pojazdu pierwszy raz od prawie 2 tygodni została wskazana poprawnie.
Normalnie loteria.
Samochód ze szpilką, to gps i dostęp przez aplikację Skoda Connect, działa na wbudowanej w samochodzie karcie SIM. To jest pewnie ten sam moduł co system SOS.
-
kapete
- Samochód: Kodiaq 1.4 TSI Lava Blue
Globus będzie biały, jak udostępnisz internet z zewnętrznego źródła po przez wifi. Wtedy będzie miał dostęp do ruchu drogowego w nawigacji, danych o pogodzie itp.
Samochód ze szpilką, to gps i dostęp przez aplikację Skoda Connect, działa na wbudowanej w samochodzie karcie SIM. To jest pewnie ten sam moduł co system SOS.
[/quote]
W Bolero chyba net łączy się u mnie przez bluetooth z telefonu. Tak mniemam.
[/quote]
W Bolero chyba net łączy się u mnie przez bluetooth z telefonu. Tak mniemam.
michalmiko nigdy nie udostępniłem internetu przez wifi. A do 18 kwietnia miałem globus biały. Teraz mam czerwony
Reszta ustawień taką samą. Więc chyba Twoja teoria jest z decyzją chybiona.
U mnie też globus jest biały jeśli udostępnię internet z telefonu. Szpilki oczywiście nie mam i connect zmarł śmiercią tragiczną. Byłem w serwisie i ich uprzedziłem, że zapewne sobie z tym nie poradzą i oczywiście miałem rację. Teraz myśle, że ktoś siedzi sobie i ręcznie wbija nasze samochody na serwery, więc czekam cierpliwie na swoją kolej
- stingerA6
- Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq
Ja potwierdzam to co napisał kolega @kedzier. Tak zachowuje się obecnie system ze sprzętem Bolero
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."