NIE [ROZWIĄZANY] Problem z usługami online

Opis problemów i usterek wraz z ich sposobem rozwiązania
kedzier
Samochód: Skoda

Re: NIE [ROZWIĄZANY] Problem z usługami online

Post autor: kedzier »

Ja nie mam wlanu a miałem biały globus+białe auto ze szpilką. A teraz mam czerwony. Przy czerwonym globusie i braku białego auta ze szpilka AA u mnie praktycznie nie działał na radiu. Przy czerwonym globusie i białym aucie ze szpilka AA pracuje poprawnie.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

RobKos
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4

Post autor: RobKos »

MałGorzata pisze:
30 kwie 2019, 21:54
A globus to ikonka GPS. Czerwony globus = brak gps ?
Chyba nie.
Jeśli podczas jazdy w smartfonie nie udostępniam wifi, to globus mam czerwony.
Jednocześnie GPS samochodu działa, o czym świadczy możliwość korzystania z wbudowanej nawigacji, "strzałka" przesuwa się po ulicach zgodnie z rzeczywistą jazdą.

Jak udostępnię wifi z telefonu to globus robi się biały i pojawia się napis "wlan". W takiej sytuacji nawigacji zaczynają towarzyszyć komunikaty o zatorach i jest możliwość wyszukiwania online:)

Awatar użytkownika
michalmiko
Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm

Post autor: michalmiko »

Z tego co znalazłem w instrukcji (Co prawda jako opis przycisku funkcyjnego, ale zapewne znaczenie to samo):
 (ikonka globusa) – wyszukiwanie celów specjalnych online, oraz opisana jako komunikaty drogowe online

U mnie robi się czerwona jak wyłączę router wifi, a biała jak nawiąże połączenie z internetem, nawet w garażu, gdzie nie ma zasięgu GPS ;)

RobKos
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4

Post autor: RobKos »

Już 32 dni braku usługi

Obrazek

kedzier

Ja już nic nie rozumiem. Dalej mam globus czerwony, biały samochód ze szpilką a dzisiaj w aplikacji lokalizacja pojazdu pierwszy raz od prawie 2 tygodni została wskazana poprawnie.
Ps. Żadnego wifi ani internetu samochód nigdy nie miał. Radio standard że styla czerwiec 2018.
Normalnie loteria.

Awatar użytkownika
michalmiko
Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm

Post autor: michalmiko »

kedzier pisze:
02 maja 2019, 23:11
Ja już nic nie rozumiem. Dalej mam globus czerwony, biały samochód ze szpilką a dzisiaj w aplikacji lokalizacja pojazdu pierwszy raz od prawie 2 tygodni została wskazana poprawnie.
Ps. Żadnego wifi ani internetu samochód nigdy nie miał. Radio standard że styla czerwiec 2018.
Normalnie loteria.
Globus będzie biały, jak udostępnisz internet z zewnętrznego źródła po przez wifi. Wtedy będzie miał dostęp do ruchu drogowego w nawigacji, danych o pogodzie itp.
Samochód ze szpilką, to gps i dostęp przez aplikację Skoda Connect, działa na wbudowanej w samochodzie karcie SIM. To jest pewnie ten sam moduł co system SOS.

kapete
Samochód: Kodiaq 1.4 TSI Lava Blue

Post autor: kapete »

Globus będzie biały, jak udostępnisz internet z zewnętrznego źródła po przez wifi. Wtedy będzie miał dostęp do ruchu drogowego w nawigacji, danych o pogodzie itp.
Samochód ze szpilką, to gps i dostęp przez aplikację Skoda Connect, działa na wbudowanej w samochodzie karcie SIM. To jest pewnie ten sam moduł co system SOS.
[/quote]

W Bolero chyba net łączy się u mnie przez bluetooth z telefonu. Tak mniemam. :?:

kedzier

michalmiko nigdy nie udostępniłem internetu przez wifi. A do 18 kwietnia miałem globus biały. Teraz mam czerwony 😋 Reszta ustawień taką samą. Więc chyba Twoja teoria jest z decyzją chybiona.

ziutek
Samochód: będzie

Post autor: ziutek »

U mnie też globus jest biały jeśli udostępnię internet z telefonu. Szpilki oczywiście nie mam i connect zmarł śmiercią tragiczną. Byłem w serwisie i ich uprzedziłem, że zapewne sobie z tym nie poradzą i oczywiście miałem rację. Teraz myśle, że ktoś siedzi sobie i ręcznie wbija nasze samochody na serwery, więc czekam cierpliwie na swoją kolej

Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Post autor: stingerA6 »

Ja potwierdzam to co napisał kolega @kedzier. Tak zachowuje się obecnie system ze sprzętem Bolero
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

ODPOWIEDZ