NIE [ROZWIĄZANY] Problem z usługami online

Opis problemów i usterek wraz z ich sposobem rozwiązania
Przemkooo
Samochód: Superb. 2.0 tdi

Re: NIE [ROZWIĄZANY] Problem z usługami online

Post autor: Przemkooo »

Nie nie chciałem. Bo to wiazalo się z umówieniem terminu.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
michalmiko
Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm

Post autor: michalmiko »

Przemkoo, to ciekawe, bo mój Kodiaq jest z lipca 2018 i ponoć nie trzeba aktualizować softu, bo jest najnowszy, a Ty dopiero co odebrałeś... Fakt, że moje ASO nie usunęło na razie usterki braku działania aplikacji i łączenia z infolinią :|

D10ni
Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM

Post autor: D10ni »

JED pisze:
11 kwie 2019, 14:45
Fakt, ale PRL sie skonczyl, a Skoda chyba dalej zyje w dawnym ustroju - szczegolnie, gdy czytam takie historie. :evil:
No to przeczytaj że kolega na własne życzenie zabrał i odszekaj :-P
michalmiko pisze:
11 kwie 2019, 15:47
Przemkoo, to ciekawe, bo mój Kodiaq jest z lipca 2018 i ponoć nie trzeba aktualizować softu, bo jest najnowszy, a Ty dopiero co odebrałeś... Fakt, że moje ASO nie usunęło na razie usterki braku działania aplikacji i łączenia z infolinią :|
Bo jest różnica, Przemkoo ma już tą wersję softu obsługującą zdalne zamykanie i otwieranie, Ciebie to niestety ominęło i prawdopodobnie masz ostatnią wersję softu która tego nie obsługuje.
Zadowolny z GunMetal Sportline :D

Awatar użytkownika
michalmiko
Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm

Post autor: michalmiko »

D10ni pisze:
11 kwie 2019, 22:16
Bo jest różnica, Przemkoo ma już tą wersję softu obsługującą zdalne zamykanie i otwieranie, Ciebie to niestety ominęło i prawdopodobnie masz ostatnią wersję softu która tego nie obsługuje.
Racja, bo ja mam rok modelowy 2018 :) Tak więc to co mówią również na infolinii, że konieczna jest aktualizacja w serwisie, nie jest do końca prawdą.
P.s. 13 dzień braku łączności z samochodem... :evil:

JED
Samochód: BMW X1 + Kodiaq 2.0 TDI L&K

Post autor: JED »

D10ni pisze:
11 kwie 2019, 22:16

No to przeczytaj że kolega na własne życzenie zabrał i odszekaj :-P
Kolego, "odszekac", to mozesz najwyzej Ty, to raz.
A dwa, i znow jestem porazony, jak proste rzeczy trzeba niektorym tlumaczyc, on odbieral NOWE auto, ktore wyjechalo NIESPRAWNE, bo..."trzeba bylo termin umowic".
NADAL nie rozumiesz, o czym mowie?

Chyba ze po prostu nie ma technicznej mozliwosci tego naprawic w obecnej chwili, a nie kwestia "terminu" - jedynie to zmienia postac rzeczy. :idea:
Najpiekniejszy Laurin & Klement w PL. :mrgreen:

RobKos
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4

Post autor: RobKos »

A dzisiaj znowu awaria z połączeniem SOS😃

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Panowie, wyluzujcie trochę…
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

D10ni
Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM

Post autor: D10ni »

JED pisze:
12 kwie 2019, 8:12
A dwa, i znow jestem porazony, jak proste rzeczy trzeba niektorym tlumaczyc, on odbieral NOWE auto, ktore wyjechalo NIESPRAWNE, bo..."trzeba bylo termin umowic".
Obca osoba, procownik salonu był na szkoleniu kilkadziesiąt kilometrów ode mnie, zabrała umowę i przyjechała abym mogł podpisać (samochód kupowałem w salonie kilkaset km od mojej chaty). Później odbiór - samochód dotarł do salonu, na moją prośbę że chcę odebrać koniecznie przed świętami (samochód wyprodukowany 5 grudnia!) dwie (inne) osoby naginały przepisy i załatwiały kartę pojazdu i rejestrację. W przeddzień odbioru wieczorem telefon "wszystko gotowe".
I kolejne "przerażające rzeczy": Telefon z salonu w którym kupiłem samochód "wiem że jest pan kilkaset km od nas i rejestrował się pan już w innym serwisie, ale jest akcja serwisowa, proszę tam podjechać już tam dzwoniłem".
W moim obecnym serwisie już chyba ze trzy akcje, gdzie widać że ludzie się starają. Robią WIĘCEJ niż można by uznać za poprawne.
I jak czytam te "czasy PRL", "jestem przerażony" to mam wrażenie że żyję w innej rzeczywistości.
Przemkooo miał wybór, to wgranie nowego sterownika to według procedur 4h. Jak kolega chciał od razu wyjechać, to była jego wola. Ja też odbierałem samochód bez karty z mapą do Amundsena. Bo chciałem mieć samochód w konkretnym terminie. I nawet mi nie przyszło na myśl oskarżać nikogo i robić z tego tragedii. Bo wiem że stosunek ceny do tego co dostaję z czegoś wynika. Oczywiście że można zatrudnić więcej ludzi do serwisu i serwisować nawet 24/7. Tylko że to będzie kosztować.

Żeby nie było że offtopuję. Samochód z końcówki 2018, już ze zdalnym zamykaniem i otwieraniem z poziomu apki, po akcji serwisowej (aktualizacji sterownika ÓCU) po weekendowym oknie serwisowym działa przez cały czas.
Zadowolny z GunMetal Sportline :D

JED
Samochód: BMW X1 + Kodiaq 2.0 TDI L&K

Post autor: JED »

Nie widze zwiazku miedzy brakujaca karta a wydaniem niesprawnego samochodu - ta usterka powinna byc usunieta priorytetowo, natychmiast.
Ale Polacy juz tak maja, ze godza sie na bylejakosc i dlatego w PL jest tak, jak jest.

"Bo wiem że stosunek ceny do tego co dostaję z czegoś wynika."
A to najlepiej to potwierdza i na tym koncze ten OT.
Najpiekniejszy Laurin & Klement w PL. :mrgreen:

RobKos
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4

Post autor: RobKos »

Otrzymałem kolejny mail informujący o zaplanowanych pracach na serwerach w dn. 15-16 kwietnia br.

ODPOWIEDZ