NIE [ROZWIĄZANY] Problem z usługami online
Re: NIE [ROZWIĄZANY] Problem z usługami online
Nie nie chciałem. Bo to wiazalo się z umówieniem terminu.
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Przemkoo, to ciekawe, bo mój Kodiaq jest z lipca 2018 i ponoć nie trzeba aktualizować softu, bo jest najnowszy, a Ty dopiero co odebrałeś... Fakt, że moje ASO nie usunęło na razie usterki braku działania aplikacji i łączenia z infolinią 
-
D10ni
- Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM
No to przeczytaj że kolega na własne życzenie zabrał i odszekaj
Bo jest różnica, Przemkoo ma już tą wersję softu obsługującą zdalne zamykanie i otwieranie, Ciebie to niestety ominęło i prawdopodobnie masz ostatnią wersję softu która tego nie obsługuje.michalmiko pisze: ↑11 kwie 2019, 15:47Przemkoo, to ciekawe, bo mój Kodiaq jest z lipca 2018 i ponoć nie trzeba aktualizować softu, bo jest najnowszy, a Ty dopiero co odebrałeś... Fakt, że moje ASO nie usunęło na razie usterki braku działania aplikacji i łączenia z infolinią![]()
Zadowolny z GunMetal Sportline 
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Racja, bo ja mam rok modelowy 2018
P.s. 13 dzień braku łączności z samochodem...
-
JED
- Samochód: BMW X1 + Kodiaq 2.0 TDI L&K
Kolego, "odszekac", to mozesz najwyzej Ty, to raz.
A dwa, i znow jestem porazony, jak proste rzeczy trzeba niektorym tlumaczyc, on odbieral NOWE auto, ktore wyjechalo NIESPRAWNE, bo..."trzeba bylo termin umowic".
NADAL nie rozumiesz, o czym mowie?
Chyba ze po prostu nie ma technicznej mozliwosci tego naprawic w obecnej chwili, a nie kwestia "terminu" - jedynie to zmienia postac rzeczy.
Najpiekniejszy Laurin & Klement w PL. 
-
RobKos
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4
A dzisiaj znowu awaria z połączeniem SOS
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Panowie, wyluzujcie trochę…
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
-
D10ni
- Samochód: GunMetal Sportline 2.0TDI 190KM
Obca osoba, procownik salonu był na szkoleniu kilkadziesiąt kilometrów ode mnie, zabrała umowę i przyjechała abym mogł podpisać (samochód kupowałem w salonie kilkaset km od mojej chaty). Później odbiór - samochód dotarł do salonu, na moją prośbę że chcę odebrać koniecznie przed świętami (samochód wyprodukowany 5 grudnia!) dwie (inne) osoby naginały przepisy i załatwiały kartę pojazdu i rejestrację. W przeddzień odbioru wieczorem telefon "wszystko gotowe".
I kolejne "przerażające rzeczy": Telefon z salonu w którym kupiłem samochód "wiem że jest pan kilkaset km od nas i rejestrował się pan już w innym serwisie, ale jest akcja serwisowa, proszę tam podjechać już tam dzwoniłem".
W moim obecnym serwisie już chyba ze trzy akcje, gdzie widać że ludzie się starają. Robią WIĘCEJ niż można by uznać za poprawne.
I jak czytam te "czasy PRL", "jestem przerażony" to mam wrażenie że żyję w innej rzeczywistości.
Przemkooo miał wybór, to wgranie nowego sterownika to według procedur 4h. Jak kolega chciał od razu wyjechać, to była jego wola. Ja też odbierałem samochód bez karty z mapą do Amundsena. Bo chciałem mieć samochód w konkretnym terminie. I nawet mi nie przyszło na myśl oskarżać nikogo i robić z tego tragedii. Bo wiem że stosunek ceny do tego co dostaję z czegoś wynika. Oczywiście że można zatrudnić więcej ludzi do serwisu i serwisować nawet 24/7. Tylko że to będzie kosztować.
Żeby nie było że offtopuję. Samochód z końcówki 2018, już ze zdalnym zamykaniem i otwieraniem z poziomu apki, po akcji serwisowej (aktualizacji sterownika ÓCU) po weekendowym oknie serwisowym działa przez cały czas.
Zadowolny z GunMetal Sportline 
-
JED
- Samochód: BMW X1 + Kodiaq 2.0 TDI L&K
Nie widze zwiazku miedzy brakujaca karta a wydaniem niesprawnego samochodu - ta usterka powinna byc usunieta priorytetowo, natychmiast.
Ale Polacy juz tak maja, ze godza sie na bylejakosc i dlatego w PL jest tak, jak jest.
"Bo wiem że stosunek ceny do tego co dostaję z czegoś wynika."
A to najlepiej to potwierdza i na tym koncze ten OT.
Ale Polacy juz tak maja, ze godza sie na bylejakosc i dlatego w PL jest tak, jak jest.
"Bo wiem że stosunek ceny do tego co dostaję z czegoś wynika."
A to najlepiej to potwierdza i na tym koncze ten OT.
Najpiekniejszy Laurin & Klement w PL. 
-
RobKos
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4
Otrzymałem kolejny mail informujący o zaplanowanych pracach na serwerach w dn. 15-16 kwietnia br.