Też jestem zdania, że najważniejsze dobrze ubezpieczyć i korzystać z dobrodziejstw technologii. Muszę przyznać, że to bardzo wygodne, miłe i praktyczne nie musieć szukać w przepastnej torebce, wśród drobnych kosmetków, husteczek oraz mnóstwa "potrzebnych" pierdułek kluczyków do auta. Niemniej jednak w tyle głowy jest ta niepewność, więc przed chwilką sprawdziłam wyczytany w necie sposób, zawinęłam kluczyk/pilot w spożywczą folię aluminiową i sprawdziałam czy otworzę auto. NIE. NIE otwiera auta.
Czyli co? wystarczy zawijać w folię? czy złodzieje mimo to wykryją jakimś sposobem fale?
KESSY FULL- bezkluczykowy system obsługi
Re: KESSY FULL- bezkluczykowy system obsługi
Nie wiem jak jest w Skodach (swojego Kodiaqa odbieram dopiero w przyszłym tygodniu), ale w Renault dostep bezkluczykowy działa tak że jeśli nie zamknę auta "z palca", to działa w trybie handsfree (takie skodowe kessy - czyli samo sie zamyka a jak podejde i pociagne za klamke to otwiera), natomiast jeśli je zamknę przyciskiem na pilocie, otworzyć można wyłącznie naciskając przycisk (czyli handsfree jest nieaktywne). I wtedy żadne wzmacnianie sygnału przez potencjalnych złodziei nie pomoże, bez fizycznego naciśnięcia przycisku na pilocie auta otworzyć się nie da.
No ale to trochę tak jakbyś miał kessy, ale używał pilota ręcznegokamilerig pisze: ↑13 kwie 2017, 0:42Nie wiem jak jest w Skodach (swojego Kodiaqa odbieram dopiero w przyszłym tygodniu), ale w Renault dostep bezkluczykowy działa tak że jeśli nie zamknę auta "z palca", to działa w trybie handsfree (takie skodowe kessy - czyli samo sie zamyka a jak podejde i pociagne za klamke to otwiera), natomiast jeśli je zamknę przyciskiem na pilocie, otworzyć można wyłącznie naciskając przycisk (czyli handsfree jest nieaktywne). I wtedy żadne wzmacnianie sygnału przez potencjalnych złodziei nie pomoże, bez fizycznego naciśnięcia przycisku na pilocie auta otworzyć się nie da.
DO developer
- milesia
- Samochód: KODIAQ Style 1,4 TSI 150kM
aaaaa widzisz to dlatego dziś nie mogłam otworzyć go pociągajac za klamkę !!! raz, drugi, trzeci w końcu sięgnęłam do kieszeni po pilota i otworzyłam, bo wcześniej bawiłam się sprawdzając jak się zamyka auto z pilota, jak otwiera się klapa bagażnika z pilota.
A ja już się przestraszyłam, że coś popsułam....
A ja już się przestraszyłam, że coś popsułam....
Do miłego
Milesia
Milesia
yyy Skoda to nie Freno..
Zamyasz pilotem, otwierasz ciagnąc klamkę..
Moze zasłoniłaś kciukiem czujkę od zamykania
Zamyasz pilotem, otwierasz ciagnąc klamkę..
Moze zasłoniłaś kciukiem czujkę od zamykania
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
Milesia zawijając kluczyk w folię i odwijając trafisz więcej czasu niż przy używaniu normalnie pilota.
Dodatkowo jednak musisz ten pilot w torebce nie dość, że znaleźć to jeszcze go ''wypakować''
Dodatkowo jednak musisz ten pilot w torebce nie dość, że znaleźć to jeszcze go ''wypakować''
Nie do końca. Zawsze masz wybór, jakiego systemu zamknięcia użyć. Jeśli miejsce jest podejrzane, to dla świętego spokoju używasz pilota. W czasie normalnej eksploatacji korzystasz z owoców nowoczesnej techniki.
Pozdrawiam
WW
WW
-
rafalhtc
Złodziej nie wybiera miejsca podejrzanego. Złodziej pojedzie ze Tobą do drogiej restauracji, hotelu, centrum handlowego czy spotkasz go na urlopie. Ludzie myślą, że jak wjadą w ciemną ulicę to ryzykują. Dzisiejsi złodzieje aut to nie chłop w kapturze tylko elegancki Pan w garniturze lub miły gość co sobie siedzi przy kawce z znajomymi a w torbie ma wzmacniacz sygnału. Może nawet niejedna ofiara w nim porozmawia niczego nie świadoma. Sreberka, etui i wiara, że są miejsca bezpieczne to naprawdę mijania się z celem tego systemu.
- milesia
- Samochód: KODIAQ Style 1,4 TSI 150kM
Dokładnie tak, bez sensu takie traktowanie kluczyka, ja poleciałam wczoraj go sprawdzić czy działa owijając go w folię. Szlag by mnie trafił, gdyby kilkanaście razy dziennie trzeba było taką czynność powtarzać. MISIACZEK ubezpieczony. A na noc będę kluczyk chować, próbując uspokoić sumienie i tyle w temacie.
Wiecie jak błyskawicznie się do "dobrego" przyzwyczaja hahahaha 6 dni
Do miłego
Milesia
Milesia
-
rafalhtc
Następny level po systemie Keyless to mieć kierowcę, który otwiera Ci drzwi i mówi dzień dobry, gdzie jedziemy