KESSY FULL- bezkluczykowy system obsługi

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
Awatar użytkownika
milesia
Samochód: KODIAQ Style 1,4 TSI 150kM

Re: KESSY FULL- bezkluczykowy system obsługi

Post autor: milesia »

Też jestem zdania, że najważniejsze dobrze ubezpieczyć i korzystać z dobrodziejstw technologii. Muszę przyznać, że to bardzo wygodne, miłe i praktyczne nie musieć szukać w przepastnej torebce, wśród drobnych kosmetków, husteczek oraz mnóstwa "potrzebnych" pierdułek kluczyków do auta. Niemniej jednak w tyle głowy jest ta niepewność, więc przed chwilką sprawdziłam wyczytany w necie sposób, zawinęłam kluczyk/pilot w spożywczą folię aluminiową i sprawdziałam czy otworzę auto. NIE. NIE otwiera auta.
Czyli co? wystarczy zawijać w folię? czy złodzieje mimo to wykryją jakimś sposobem fale?

Do miłego
Milesia :P

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

kamilerig
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: kamilerig »

Nie wiem jak jest w Skodach (swojego Kodiaqa odbieram dopiero w przyszłym tygodniu), ale w Renault dostep bezkluczykowy działa tak że jeśli nie zamknę auta "z palca", to działa w trybie handsfree (takie skodowe kessy - czyli samo sie zamyka a jak podejde i pociagne za klamke to otwiera), natomiast jeśli je zamknę przyciskiem na pilocie, otworzyć można wyłącznie naciskając przycisk (czyli handsfree jest nieaktywne). I wtedy żadne wzmacnianie sygnału przez potencjalnych złodziei nie pomoże, bez fizycznego naciśnięcia przycisku na pilocie auta otworzyć się nie da.

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

kamilerig pisze:
13 kwie 2017, 0:42
Nie wiem jak jest w Skodach (swojego Kodiaqa odbieram dopiero w przyszłym tygodniu), ale w Renault dostep bezkluczykowy działa tak że jeśli nie zamknę auta "z palca", to działa w trybie handsfree (takie skodowe kessy - czyli samo sie zamyka a jak podejde i pociagne za klamke to otwiera), natomiast jeśli je zamknę przyciskiem na pilocie, otworzyć można wyłącznie naciskając przycisk (czyli handsfree jest nieaktywne). I wtedy żadne wzmacnianie sygnału przez potencjalnych złodziei nie pomoże, bez fizycznego naciśnięcia przycisku na pilocie auta otworzyć się nie da.
No ale to trochę tak jakbyś miał kessy, ale używał pilota ręcznego :( Wszystkie korzyści z kessy szlag trafia.
DO developer

Awatar użytkownika
milesia

aaaaa widzisz to dlatego dziś nie mogłam otworzyć go pociągajac za klamkę !!! raz, drugi, trzeci w końcu sięgnęłam do kieszeni po pilota i otworzyłam, bo wcześniej bawiłam się sprawdzając jak się zamyka auto z pilota, jak otwiera się klapa bagażnika z pilota.

A ja już się przestraszyłam, że coś popsułam.... ;)
Do miłego

Awatar użytkownika
Jarek104
Samochód: E39 528i

Post autor: Jarek104 »

yyy Skoda to nie Freno..
Zamyasz pilotem, otwierasz ciagnąc klamkę..
Moze zasłoniłaś kciukiem czujkę od zamykania

rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Post autor: rafalhtc »

Milesia zawijając kluczyk w folię i odwijając trafisz więcej czasu niż przy używaniu normalnie pilota.
Dodatkowo jednak musisz ten pilot w torebce nie dość, że znaleźć to jeszcze go ''wypakować'' ;)

W.W.
Samochód: Passat

Post autor: W.W. »

lighting pisze:
13 kwie 2017, 1:03
No ale to trochę tak jakbyś miał kessy, ale używał pilota ręcznego :( Wszystkie korzyści z kessy szlag trafia.
Nie do końca. Zawsze masz wybór, jakiego systemu zamknięcia użyć. Jeśli miejsce jest podejrzane, to dla świętego spokoju używasz pilota. W czasie normalnej eksploatacji korzystasz z owoców nowoczesnej techniki.
Pozdrawiam
WW

rafalhtc

Złodziej nie wybiera miejsca podejrzanego. Złodziej pojedzie ze Tobą do drogiej restauracji, hotelu, centrum handlowego czy spotkasz go na urlopie. Ludzie myślą, że jak wjadą w ciemną ulicę to ryzykują. Dzisiejsi złodzieje aut to nie chłop w kapturze tylko elegancki Pan w garniturze lub miły gość co sobie siedzi przy kawce z znajomymi a w torbie ma wzmacniacz sygnału. Może nawet niejedna ofiara w nim porozmawia niczego nie świadoma. Sreberka, etui i wiara, że są miejsca bezpieczne to naprawdę mijania się z celem tego systemu.

Awatar użytkownika
milesia

rafalhtc pisze:
13 kwie 2017, 8:40
Milesia zawijając kluczyk w folię i odwijając trafisz więcej czasu niż przy używaniu normalnie pilota.
Dodatkowo jednak musisz ten pilot w torebce nie dość, że znaleźć to jeszcze go ''wypakować'' ;)
Dokładnie tak, bez sensu takie traktowanie kluczyka, ja poleciałam wczoraj go sprawdzić czy działa owijając go w folię. Szlag by mnie trafił, gdyby kilkanaście razy dziennie trzeba było taką czynność powtarzać. MISIACZEK ubezpieczony. A na noc będę kluczyk chować, próbując uspokoić sumienie i tyle w temacie.
Wiecie jak błyskawicznie się do "dobrego" przyzwyczaja hahahaha 6 dni :P bez "grzebania" po torebce
Do miłego

rafalhtc

Następny level po systemie Keyless to mieć kierowcę, który otwiera Ci drzwi i mówi dzień dobry, gdzie jedziemy :D

ODPOWIEDZ