Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: stingerA6 »

No ja czekam na poniedziałek i wieść czy auta ruszyły do kraju. Ile mogą stać i rdzewieć w Kvasinach.

"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Nikon-N1
Samochód: Xc60

Post autor: Nikon-N1 »

stingerA6 pisze:
21 paź 2018, 8:16
No ja czekam na poniedziałek i wieść czy auta ruszyły do kraju. Ile mogą stać i rdzewieć w Kvasinach.
czekamy na pierwsze wrażenia z jazdy

Erlenn
Samochód: Skoda Kodiaq L&K 2.0 TDI

Post autor: Erlenn »

Mój miał być wyprodukowany w 42 tygodniu. Dostałam info od dealera, że ponoć auto już jest, ale ze względu na nowe normy emisji spalin mają duże opóźnienia z dostawami i odbiór będzie prawdopodobnie w październiku. Diesel 2.0 190 KM. Czytając Wasze posty zaczynam wątpić, że auto będzie w tym roku...

Nikon-N1
Samochód: Xc60

Post autor: Nikon-N1 »

Erlenn pisze:
21 paź 2018, 20:28
Mój miał być wyprodukowany w 42 tygodniu. Dostałam info od dealera, że ponoć auto już jest, ale ze względu na nowe normy emisji spalin mają duże opóźnienia z dostawami i odbiór będzie prawdopodobnie w październiku. Diesel 2.0 190 KM. Czytając Wasze posty zaczynam wątpić, że auto będzie w tym roku...
ale pisali że diesle w 42 tygodniu mają być już wysyłane
ileż można homologowac ?

Erlenn

Erlenn pisze:
21 paź 2018, 20:28
Mój miał być wyprodukowany w 42 tygodniu. Dostałam info od dealera, że ponoć auto już jest, ale ze względu na nowe normy emisji spalin mają duże opóźnienia z dostawami i odbiór będzie prawdopodobnie w październiku. Diesel 2.0 190 KM
Pomyłka. Info dostałam, że auto będzie w listopadzie. Bo październik to mamy teraz 🙄

Erlenn

Nikon-N1 pisze:
21 paź 2018, 21:15

ileż można homologowac ?
Mam nadzieję, że masz rację. U mnie planowany odbiór początkowo miał być w październiku, teraz mówią o listopadzie. A auto niby gotowe🙄 Wysłałam wczoraj maila do dealera o co dokładnie chodzi. Dam znać jak będę coś wiedzieć.

Dil
Samochód: Kodiaq Sportline Szary Steel

Post autor: Dil »

Panowie coś z tymi benzynami które zamawialiście w kwietniu to nie tak;/ Ja osobiście zamówiłem benzynę 2.0 180 kucy, sport line, panorama, hak itp pod koniec kwietnia, według zamówienia miał być pod koniec sierpnia już jako my 2019. N początku lipca telefon że już jest model 2018, pech chciał że po majówce chciałem zmienić silnik na ON i musiałem złożyć nowe zamówienie. Więc czekam jak większość na diesla ://

bubuś
Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki

Post autor: bubuś »

Erlenn pisze:
21 paź 2018, 22:03
Nikon-N1 pisze:
21 paź 2018, 21:15

ileż można homologowac ?
(...).
Wysłałam wczoraj maila do dealera o co dokładnie chodzi. Dam znać jak będę coś wiedzieć.
Dilerzy na temat powodów opóźnienia i terminów wysyłki aut z MR 2019 wiedzą tyle ile zjedzą. Oni otrzymują informacje od importera, czyli od Skody Polska, która w sprawie powodów tak długiego przetrzymywania wyprodukowanych aut, albo ma w głębokim poważaniu osoby zamawiające Kodiaqa, albo w relacjach z producentem ma tyle do powiedzenia co swego czasu Żydzi w Treblince.
Follow your dreams :D
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!

Bartosz
Samochód: Sportline 2.0TSI 190KM 2020

Post autor: Bartosz »

Znajomy w Polsce usłyszał od dealera, że najpewniej koniec kwietnia i po wnerwie kupił za zachodnią granicą. Jest tam całe mnóstwo Miśków w różnych konfiguracjach, które sobie czekają w salonach na swoich właścicieli. Oczywiście wychodzi drożej niż w Polsce, no ale jeśli ktoś chce czekać do kwietnia lub maja...

Ja się nadal zastanawiam co zrobić, na szczęście nie potrzebuję auta na teraz, ale rozważam już wszystko. Może przez ten cały czas zamiast czekać, to sobie dobieram do vRs'a :D. A tak swoją drogą, to ciekawe kiedy będzie lifting lub II gen. Kodiaqa, bo już w przyszłym roku stukną 3 latka...

Awatar użytkownika
stingerA6
Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq

Post autor: stingerA6 »

Coś drgnęło. Autka dostały homologacje i są w drodze do Polski. Później pozostaje transport do dealera.
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."

ODPOWIEDZ