Czas oczekiwania na Kodiaqa
- stingerA6
- Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
No ja czekam na poniedziałek i wieść czy auta ruszyły do kraju. Ile mogą stać i rdzewieć w Kvasinach.
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"
"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
Mój miał być wyprodukowany w 42 tygodniu. Dostałam info od dealera, że ponoć auto już jest, ale ze względu na nowe normy emisji spalin mają duże opóźnienia z dostawami i odbiór będzie prawdopodobnie w październiku. Diesel 2.0 190 KM. Czytając Wasze posty zaczynam wątpić, że auto będzie w tym roku...
ale pisali że diesle w 42 tygodniu mają być już wysyłaneErlenn pisze: ↑21 paź 2018, 20:28Mój miał być wyprodukowany w 42 tygodniu. Dostałam info od dealera, że ponoć auto już jest, ale ze względu na nowe normy emisji spalin mają duże opóźnienia z dostawami i odbiór będzie prawdopodobnie w październiku. Diesel 2.0 190 KM. Czytając Wasze posty zaczynam wątpić, że auto będzie w tym roku...
ileż można homologowac ?
Pomyłka. Info dostałam, że auto będzie w listopadzie. Bo październik to mamy teraz
Mam nadzieję, że masz rację. U mnie planowany odbiór początkowo miał być w październiku, teraz mówią o listopadzie. A auto niby gotowe
-
Dil
- Samochód: Kodiaq Sportline Szary Steel
Panowie coś z tymi benzynami które zamawialiście w kwietniu to nie tak;/ Ja osobiście zamówiłem benzynę 2.0 180 kucy, sport line, panorama, hak itp pod koniec kwietnia, według zamówienia miał być pod koniec sierpnia już jako my 2019. N początku lipca telefon że już jest model 2018, pech chciał że po majówce chciałem zmienić silnik na ON i musiałem złożyć nowe zamówienie. Więc czekam jak większość na diesla ://
-
bubuś
- Samochód: był Kodiaq Style 2,0 TDI 140kW, 4x4, DSG + dodatki
Dilerzy na temat powodów opóźnienia i terminów wysyłki aut z MR 2019 wiedzą tyle ile zjedzą. Oni otrzymują informacje od importera, czyli od Skody Polska, która w sprawie powodów tak długiego przetrzymywania wyprodukowanych aut, albo ma w głębokim poważaniu osoby zamawiające Kodiaqa, albo w relacjach z producentem ma tyle do powiedzenia co swego czasu Żydzi w Treblince.
Follow your dreams
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
Cenię swój wzrok i czas, dlatego nie czytam niechlujnie pisanych postów! Oczekujesz pomocy, używaj poprawnej pisowni.
Popieram akcję na rzecz poprawnej pisowni i ortografii w Internecie: BYKOM-STOP!
Znajomy w Polsce usłyszał od dealera, że najpewniej koniec kwietnia i po wnerwie kupił za zachodnią granicą. Jest tam całe mnóstwo Miśków w różnych konfiguracjach, które sobie czekają w salonach na swoich właścicieli. Oczywiście wychodzi drożej niż w Polsce, no ale jeśli ktoś chce czekać do kwietnia lub maja...
Ja się nadal zastanawiam co zrobić, na szczęście nie potrzebuję auta na teraz, ale rozważam już wszystko. Może przez ten cały czas zamiast czekać, to sobie dobieram do vRs'a
. A tak swoją drogą, to ciekawe kiedy będzie lifting lub II gen. Kodiaqa, bo już w przyszłym roku stukną 3 latka...
Ja się nadal zastanawiam co zrobić, na szczęście nie potrzebuję auta na teraz, ale rozważam już wszystko. Może przez ten cały czas zamiast czekać, to sobie dobieram do vRs'a
- stingerA6
- Samochód: Bardzo Mocarny Wagon - prawie Kodiaq
Coś drgnęło. Autka dostały homologacje i są w drodze do Polski. Później pozostaje transport do dealera.
"Forum to nie agencja towarzyska.....wszystkim nie dogodzimy"