Czas oczekiwania na Kodiaqa
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
U mnie sytuacja wygląda tak: Zamówienie 9.03, a wyprodukował się 2.06. Jeszcze pewnie ze dwa tygodnie do odbioru. Przy zamówieniu dealer informował mnie o terminie realizacji 5-6 miesięcy. Także nie jest najgorzej. Pozdrawiam
Coś jednak drgnelo w tych 1.4tsi dziś dostałem pierwszy planowany termin z odbiorem na drugą połowę sierpnia czyli na ostatni moment przed zmianą technologiczna silnika. Jest zatem szansa że nie będę miał GPF-a co mnie cieszy.Looser pisze: ↑05 cze 2018, 8:14Myśliwy o tym pisałem 2 miesiące temu. Też w lutym zamówiłem 1.4 benzynę i .... po 2 miesiącach jak mi dealer powiedział że będzie problem to odpuściłem i wziąłem diesla na początku kwietnia. 2 miesiące minęły i auto jest wyprodukowane. Za kilka dni będzie do odbioru.
-
Looser
- Samochód: 2.0 tdi DSG 150 KM kodiaq
No i dziś wiadomość że jest w Poznaniu. Po 3 dniach od wyprodukowania. W poniedziałek ma być we Wrocławiu.
Szkoda że od razu diesla nie zamówiłem.
Szkoda że od razu diesla nie zamówiłem.
2.0 tdi 150 KM dsg
Mnie to smuci.
Cieszysz się, że Twoje auto będzie nas (Ciebie również) truło bardziej, zamiast mniej?
Powiem tak: jest to równie słabe jak wycinanie DPF-ów ze starych TDI.
Ludzie, ogarnijcie wreszcie, że te wszystkie regulacje są po to, abyśmy się nie podusili w spalinach, a nie po to, by za wszelką cenę próbować ich uniknąć.
-
RobKos
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 190KM Style DSG 4x4
Słuszna uwaga
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Nie do końca tak jest. W obecnym samochodzie mam DPF i często miałem tak, że wracając filtr zaczął się wypalać pod domem i żeby zgasła kontrolka, musiałem przejechać 20km, czyli w sumie 40km po nic.
Za moim samochodem nie zauważam dymienia przy wypalaniu, ale ponoć normalne jest to, że jak filtr się wypala to za samochodem idzie "zasłona dymna".
Filtry są produkowane z drogich surowców.
To jest ekologia?
Samochody elektryczne, to że nie spalają paliwa, nie znaczy, że są ekologiczne.
Większość regulacji ue jest po to, żeby ktoś "z góry" zarobił i zarabiał kasę na zwykłych ludziach jak my. Kolejny przykład nakaz stosowania wybuchowego czynnika klimatyzacji, a zakazanie R134a.
To jest temat rzeka...
Za moim samochodem nie zauważam dymienia przy wypalaniu, ale ponoć normalne jest to, że jak filtr się wypala to za samochodem idzie "zasłona dymna".
Filtry są produkowane z drogich surowców.
To jest ekologia?
Samochody elektryczne, to że nie spalają paliwa, nie znaczy, że są ekologiczne.
Większość regulacji ue jest po to, żeby ktoś "z góry" zarobił i zarabiał kasę na zwykłych ludziach jak my. Kolejny przykład nakaz stosowania wybuchowego czynnika klimatyzacji, a zakazanie R134a.
To jest temat rzeka...
Oj, kolega chyba musi się jeszcze doedukować w temacie elektryków, zamiast powtarzać obiegowe opinie Januszy...michalmiko pisze: ↑08 cze 2018, 15:22Samochody elektryczne, to że nie spalają paliwa, nie znaczy, że są ekologiczne.
Z DPF-em natomiast, skoro już jesteśmy przy dowodach anegdotycznych, to ja podam swój: Poprzednim samochodem przejechałem 140 kkm, TDI z DPF, nigdy żadna kontrolka, nic. Zero problemów. Gasiłem, kiedy chciałem. Dowód anegdotyczny numer 2, obecny Kodiaq: już 15 kkm, jak dotąd nie zuważam w żaden sposób obecności DPFa.
Tylko jak się to ma do twierdzeń, czy DPF pomaga czy szkodzi? Nijak. Czy jedna anegdotka obala drugą? Nie. Czy Unia Europejska jest spiskiem wielkich koncernów? Fajna teoria
- michalmiko
- Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm
Jakich Januszy? Bardzo chętnie usłyszę Twoją opinię na temat elektryków. Trochę w tym „siedzę” i te samochody są ekologiczne tylko z nazwy 
Fajnie, że nie miałeś problemów z dpfem. W moim francuskim jest inaczej, tak jak pisałem wyżej. Przez to, teraz kupuję samochód z nowym silnikiem benzynowym bez filtra gpf.
Ja stąpam twardo po Ziemii, a niektórzy jeszcze muszą się obudzić. Kończę ze swojej strony offtop.
Fajnie, że nie miałeś problemów z dpfem. W moim francuskim jest inaczej, tak jak pisałem wyżej. Przez to, teraz kupuję samochód z nowym silnikiem benzynowym bez filtra gpf.
Ja stąpam twardo po Ziemii, a niektórzy jeszcze muszą się obudzić. Kończę ze swojej strony offtop.
-
Fatboy
Edytuje zeby bylo na temat:
A ja czekalem niecale dwa miesiace :]
A ja czekalem niecale dwa miesiace :]
Ostatnio zmieniony 08 cze 2018, 23:15 przez Fatboy, łącznie zmieniany 2 razy.