Najciekawsze kolory dla Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
rpp
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0TSI

Re: Najciekawsze kolory dla Kodiaqa

Post autor: rpp »

Piotrek pisze:
02 lut 2018, 19:22
Witam wszystkich. Jestem na forum od jakiegoś czasu. W końcu także dzięki Wam zdecydowałem się na zakup. I tu moja wielka prośba w szczególności do roota i przedstawicieli delarów. Jest to kolor z gamy czeskiej jednak opinie jak dokładnie się nazywa różnią się.
Całą resztę mam w zasadzie wybraną. Niestety mogę bazować tylko na zdjęciach a wiadomo, że one nie oddają w pełni.
Udało Ci się może ustalić co to za kolor?

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Piotrek
Samochód: Kodiaq 1,4TSi 125 KM Red Velvet

Post autor: Piotrek »

rpp pisze:
27 lut 2018, 21:20
Piotrek pisze:
02 lut 2018, 19:22
Witam wszystkich. Jestem na forum od jakiegoś czasu. W końcu także dzięki Wam zdecydowałem się na zakup. I tu moja wielka prośba w szczególności do roota i przedstawicieli delarów. Jest to kolor z gamy czeskiej jednak opinie jak dokładnie się nazywa różnią się.
Całą resztę mam w zasadzie wybraną. Niestety mogę bazować tylko na zdjęciach a wiadomo, że one nie oddają w pełni.
Udało Ci się może ustalić co to za kolor?
Na 90 % to jest Modra Ocean z czeskiej gamy. Wg mojego dealera w tym momencie nie ma możliwości zamawiania kolorów z tej gamy. Podobno można było w zeszłym roku, ale też tylko przez około 1,5 miesiąca. Szkoda bo Kodiaq w tym kolorze wygląda Mega

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Zapytaj innego dealera. Powinno się udać zamówić, ale kosztuje to więcej i dłużej się czeka.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Piotrek
Samochód: Kodiaq 1,4TSi 125 KM Red Velvet

Post autor: Piotrek »

root pisze:
28 lut 2018, 14:30
Zapytaj innego dealera. Powinno się udać zamówić, ale kosztuje to więcej i dłużej się czeka.
Podobno centrala w Poznaniu potwierdziła że nie można już zamawiać z czeskiej gamy. Informacja z dwóch salonów. Sam już nie wiem komu wierzyć w takim wypadku

rpp
Samochód: Kodiaq Sportline 2.0TSI

Post autor: rpp »

Mi ostatnio powiedziano, że jednak można. Nawet podesłano mi paletę barw ale na podstawie wycinka trudno decydować.
Wysłałem zapytanie do centrali Skody w Czechach i trochę lipa. Pani mi odpisała, że tego koloru nie można zamówić w Czechach a najprawdopodobniej jest to Blue Race Metallic (czyli taki jak na Skodzie Octavii RS) ale takiego koloru nie ma w czeskim konfiguratorze :-(

Ehhh - lipa straszna. A może ktoś się orientuje czy jakiś inny model Skody można obecnie kupić w kolorze Blue Ocean tak w miarę "od ręki"? Nawet jak będzie to Roomster to przynajmniej da się wywnioskować jak lakier zachowuje się na większej powierzchni.

Marcin
Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: Marcin »

Kolory z czeskiej gamy są dostępne w opcji lakierów flotowych. Można taki samochód zamówić, ale lakierowane są tylko w określonych tygodniach produkcji więc na starcie już opóźnia to i tak opóźnioną produkcję. I do podstawowego metalika 2500 dopłaty.
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

Awatar użytkownika
PeWu
Samochód: Kodiaq TDI 150KM

Post autor: PeWu »

Posida może ktoś jakaieś linki do zdjęć Kodiaq w jedynym darmowym kolorze - NIEBIESKI ENERGY?
Uprzedzjąc ewentualną dyskusję - mając limity, może okazać się to jedymnym możliwym wyborem aby móc zakupić wersję Style.

batura
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: batura »

Chyba tu jest niebieski energy:

Mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: Mans »

Mans
Samochód: VW Tiguan FL 1.5 TSI DSG7

Post autor: Mans »

Tak wygląda Karoq w tym kolorze ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

(C.P. https://bednarek.com.pl/samochody/skoda ... rettyPhoto)

ODPOWIEDZ