Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Jerry
Samochód: Skoda Octavia 1,8 TSI - obecnie oczekuję na Kodiaq

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Jerry »

Vibor pisze:
20 mar 2018, 17:02
1.4 TSI ACT czyli 150KM ,skrzynia manual
I chyba właśnie w tych silnikach jest problem. Zamówiłem w listopadzie, z tym samym silnikiem i na początku był 18 tydzień, po jakimś czasie wskoczyło na 25 a jeszcze później na 26. Dziś wpadłem na chwilę do salonu zapytać jak się sprawy mają i nadal 26 tydz. Pytając dealera co może najbardziej opóźniać, powiedział że właśnie silniki 1,4 TSI ACT. Podobno najwięcej ludzi zamawia z tym silnikiem i nie nadążają z produkcją.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Vibor
Samochód: Skoda Superb kombi 1.8 TSI STYLE

Post autor: Vibor »

tylko jak pytałem co powoduje problem to usłyszałem ,że nie wiedzą :( , nie zamawiałem : haka, szyberdachu itp. co do tej pory niby przedłuża produkcję , w sumie wziął bym i silnik 2.0TSI ale skoro nie wiadomo co jest problemem to po co zmieniać , może kolor :) bo mam Szary Business

Lolek
Samochód: Kodiaq 1.4

Post autor: Lolek »

Dealerzy chyba sami nie wiedza, ja zamawialem 1.4 125 na poczatku I mi powiedzieli ze problem jest z tym silnikiem I powiedziano zebym zmienil na 1.4 150 4x4 bo sie dobrze produkuja to tez tak wczoraj zrobilem, oprocz tego na ten pierwszy poszla nibby jakaz "reklamacja" zeby sie fabryka okreslila zeby czemu go nie produkuja...

Jerry

Vibor pisze:
20 mar 2018, 17:24
tylko jak pytałem co powoduje problem to usłyszałem ,że nie wiedzą :( , nie zamawiałem : haka, szyberdachu itp. co do tej pory niby przedłuża produkcję , w sumie wziął bym i silnik 2.0TSI ale skoro nie wiadomo co jest problemem to po co zmieniać , może kolor :) bo mam Szary Business
Z tym kolorem też możesz mieć rację, ja też zamówiłem szary buisness. Też nie brałem haka i szyberdachu a termin produkcji się tylko wydłuża :/

Lolek

Jerry pisze:
20 mar 2018, 19:57
Vibor pisze:
Z tym kolorem też możesz mieć rację, ja też zamówiłem szary buisness. Też nie brałem haka i szyberdachu a termin produkcji się tylko wydłuża :/
Jaki motor??

Jerry

Lolek pisze:
20 mar 2018, 20:14
Jerry pisze:
20 mar 2018, 19:57
Vibor pisze:
Jaki motor??
1.4 TSI ACT 150 KM

Lolek

Troche mnie wasze wypowiedzi zesmucily, zobaczymy co powie mi dealerprzy przy nastepnej rozmowie....

Marcin
Samochód: WRX STI 04'; Corolla TS 02', Scala 19'

Post autor: Marcin »

Są braki w dostępności 1.4 - najczęściej zamawiane silniki w całej gamie modelowej. Dlatego produkcja się opóźnia i to znacznie. Niektóre samochody zamówione w zeszłym roku nawet nie mają określonego prognozowanego terminu.
Planujesz zakup samochodu?
Zapraszam poza forum 606987746
https://skodakrakow.otomoto.pl/
Dużo dostępnych!
Podkreślam!Każdy z moich postów to wyłącznie moja opinia. Nie jest to oficjalne stanowisko Skody ani salonu w którym pracuję.

Vibor
Samochód: Skoda Superb kombi 1.8 TSI STYLE

Post autor: Vibor »

Coś mi się wydaje ,że zaraz zaczną się sypać te zamówienia , Kodiaq to nie np. Bentley w wersji limitowanej aby czekać rok na produkcję :) lub nie mieć w ogóle ustalonego terminu produkcji.
Jak składałem zamówienie to zapewniali ( do kilku dzwoniłem aby potwierdzić termin) że problemy już minęły i teraz to max 3 miesiące się czeka a nie jak na początku produkcji.

PS. Dziś się dowiedziałem ,że nie silnik jest problemem a ogólna ilość zamówień z Polski i nawet wersje podstawowe mają opóźnienia i to spore , mój zawędrował na przełom maj/czerwiec ( przesunięcie już miałem z 15 marca na 10 kwietnia ) . Zamówienie flotowe i jak widać też nie jest priorytetem dla SKODY .

martii
Samochód: Kodiaq Style 2.0 TDI 190KM

Post autor: martii »

Ja zamawialem 4 listopada 2.0TDI 190KM Szary Business z DCC Cantonem skora i innymi dodatkami za ok 182k (cena bez rabatu) ale bez haka, panoramicznego dachu i wszelakich wspomagaczy jazdy i parkowania (poza kamera cofania) poczatkowo rozmowa byla o produkcji luty - marzec, pozniej stanelo na 18tydz i tak jest do dzis. Planowany odbior polowa maja, max koniec maja - wiec 7 miesiecy

ODPOWIEDZ