Co was denerwuje w Kodiaqu ?

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
Everred
Samochód: Skoda Kodiaq Style 2.0 TSI

Re: Co was denerwuje w Kodiaqu ?

Post autor: Everred »

kodiaq4x4 pisze:
18 lis 2017, 19:24
Potwierdzam . Denerwujące powolne zwijanie rolety bagażnika
Zgadza się. Od początku roleta nie była demonem prędkości ale ostatnio to ledwo się zwija i muszę jej jeszcze pomagać

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
AROO
Samochód: Kodiaq STYLE 2.0 TSI 4x4 DSG

Post autor: AROO »

Po 7 miesiącach użytkowania i przejechaniu ponad 21 tys km zauważyłem w swoim egzemplarzu :
- alkantara przy tych uchwytach ISOFIX wylazła, więc to jest jak widzę szerszy problem i wada technologiczna
- skóra w fotelach przednich wokół wyjścia zagłówków jest żle skrojona i jest jej za mało tak jak przy ISOFIX z tyłu,
- potwierdzam też powolne zwijanie rolety w momencie jak zrobiło się chłodniej.
- chyba najbardziej denerwuje mnie to że jak auto stoi na zewnątrz po deszczu i jak otworzysz drzwi woda potrafi się wlać do środka. To samo jak otworzy się okna i ruszy to strużki wody potrafią wlać się do wewnątrz. Czy nie można było zrobić jakiegoś przetłoczenia na dachu aby woda spływała do tyłu a nie na boki podczas powolnej jazdy.
- po otwarciu klapy bagażnika krople wody spadają na roletę , to też nie powinno mieć miejsca moim zdaniem.

Poza tym nie mam zastrzeżeń co do skrzypienia, zawieszania się czegokolwiek lub pracy nawigacji czy asystentów. Wszystko działa jak należy i dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas jazdy. Skrzynia pracuje super cicho i bardzo płynnie, spalanie jak na takie duże i ciężkie auto wychodzi mi 8,86 od początku więc uważam że rewelacja. (A nogę mam raczej ciężką)
Aha i prędkość maksymalna jest większa niż ta deklarowana przez producenta w instrukcji (207 km/h) Mi udało się wycisnąć 220 km/h.

A wszystkim czekającym na swoje niedźwiadki życzę udanych egzemplarzy i radości z jazdy.

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

AROO pisze:
19 lis 2017, 13:42
- chyba najbardziej denerwuje mnie to że jak auto stoi na zewnątrz po deszczu i jak otworzysz drzwi woda potrafi się wlać do środka.
Naprawdę? Czy ktoś jeszcze ma tak samo? O ile z szybami to jeszcze jest ok, o tyle po otwarciu drzwi moim zdaniem nic takiego nie powinno mieć miejsca.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

Tomala72
Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7

Post autor: Tomala72 »

Sprawdźmy co z tym wlewaniem się wody do środka auta. Pora roku jest odpowiednia.

Awatar użytkownika
MałGorzata
Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60

Post autor: MałGorzata »

Rynienki chyba wyszły z mody
----

Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER

Padre
Samochód: Skoda Kodiaq 1.4 TSI ACT 150KM

Post autor: Padre »

SERWIS SKODY !!!

WuWu
Samochód: Kodiaq 1,4

Post autor: WuWu »

Niestety, roleta zwija się w tej chwili z taką samą prędkością co otwiera się automatyczny bagażnik. Z tą różnicą że tam mogłem wybrać szybszy manualny :lol: ale nie jest to jakaś nowość. W innych autach też jak się robiło zimno, wszystko jakoś wolniej działało.

Tomala72
Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7

Post autor: Tomala72 »

Nie chcę myśleć co będzie z tempem zwijania rolety w kodiaqu przy -20 stopni. :lol:
Jako ciekawostka:
W poprzedniej Astrze 4 kombi (w 5 już tego nie ma) była fajna funkcja uchylenia rolety jednym dotknięciem (prowadnice w bocznych tylnych słupkach). Działało to doskonale przy mniejszych załadunkach lub w momencie sięgnięcia po najpotrzebniejsze rzeczy z bagażnika. Pracuję w terenie ze zwierzętami i uważam ten patent za rewelacyjny. Widzę, że wrócili do tego rozwiązania w nowej Insigni ST.

WuWu
Samochód: Kodiaq 1,4

Post autor: WuWu »

Tomala72 pisze:
22 lis 2017, 20:08
Nie chcę myśleć co będzie z tempem zwijania rolety w kodiaqu przy -20 stopni. :lol:
Jako ciekawostka:
W poprzedniej Astrze 4 kombi (w 5 już tego nie ma) była fajna funkcja uchylenia rolety jednym dotknięciem (prowadnice w bocznych tylnych słupkach). Działało to doskonale przy mniejszych załadunkach lub w momencie sięgnięcia po najpotrzebniejsze rzeczy z bagażnika. Pracuję w terenie ze zwierzętami i uważam ten patent za rewelacyjny. Widzę, że wrócili do tego rozwiązania w nowej Insigni ST.
U mnie roleta po nocy przy temp około -16-17 stopni nie zwija się wcale :lol:
tzn dokładnie po kliknięciu zwinęła się około 1-2cm i .... tyle :shock: popychanie nic nie pomagało.

Nic się nie zepsuło. Dzisiaj się ociepliło do -10 i roleta już się sama zwija z prędkością ślimaka ;)

Staszek1
Samochód: superb , kodiaq . lancer evo :)

Post autor: Staszek1 »

powiem Wam tyle , jeżdżę teraz zastępczym oplem zafira 2015 rok i już mi nic w Kodiaqu nie przeszkadza :)

ODPOWIEDZ