Zgadza się. Od początku roleta nie była demonem prędkości ale ostatnio to ledwo się zwija i muszę jej jeszcze pomagać
Co was denerwuje w Kodiaqu ?
Re: Co was denerwuje w Kodiaqu ?
Po 7 miesiącach użytkowania i przejechaniu ponad 21 tys km zauważyłem w swoim egzemplarzu :
- alkantara przy tych uchwytach ISOFIX wylazła, więc to jest jak widzę szerszy problem i wada technologiczna
- skóra w fotelach przednich wokół wyjścia zagłówków jest żle skrojona i jest jej za mało tak jak przy ISOFIX z tyłu,
- potwierdzam też powolne zwijanie rolety w momencie jak zrobiło się chłodniej.
- chyba najbardziej denerwuje mnie to że jak auto stoi na zewnątrz po deszczu i jak otworzysz drzwi woda potrafi się wlać do środka. To samo jak otworzy się okna i ruszy to strużki wody potrafią wlać się do wewnątrz. Czy nie można było zrobić jakiegoś przetłoczenia na dachu aby woda spływała do tyłu a nie na boki podczas powolnej jazdy.
- po otwarciu klapy bagażnika krople wody spadają na roletę , to też nie powinno mieć miejsca moim zdaniem.
Poza tym nie mam zastrzeżeń co do skrzypienia, zawieszania się czegokolwiek lub pracy nawigacji czy asystentów. Wszystko działa jak należy i dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas jazdy. Skrzynia pracuje super cicho i bardzo płynnie, spalanie jak na takie duże i ciężkie auto wychodzi mi 8,86 od początku więc uważam że rewelacja. (A nogę mam raczej ciężką)
Aha i prędkość maksymalna jest większa niż ta deklarowana przez producenta w instrukcji (207 km/h) Mi udało się wycisnąć 220 km/h.
A wszystkim czekającym na swoje niedźwiadki życzę udanych egzemplarzy i radości z jazdy.
- alkantara przy tych uchwytach ISOFIX wylazła, więc to jest jak widzę szerszy problem i wada technologiczna
- skóra w fotelach przednich wokół wyjścia zagłówków jest żle skrojona i jest jej za mało tak jak przy ISOFIX z tyłu,
- potwierdzam też powolne zwijanie rolety w momencie jak zrobiło się chłodniej.
- chyba najbardziej denerwuje mnie to że jak auto stoi na zewnątrz po deszczu i jak otworzysz drzwi woda potrafi się wlać do środka. To samo jak otworzy się okna i ruszy to strużki wody potrafią wlać się do wewnątrz. Czy nie można było zrobić jakiegoś przetłoczenia na dachu aby woda spływała do tyłu a nie na boki podczas powolnej jazdy.
- po otwarciu klapy bagażnika krople wody spadają na roletę , to też nie powinno mieć miejsca moim zdaniem.
Poza tym nie mam zastrzeżeń co do skrzypienia, zawieszania się czegokolwiek lub pracy nawigacji czy asystentów. Wszystko działa jak należy i dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas jazdy. Skrzynia pracuje super cicho i bardzo płynnie, spalanie jak na takie duże i ciężkie auto wychodzi mi 8,86 od początku więc uważam że rewelacja. (A nogę mam raczej ciężką)
Aha i prędkość maksymalna jest większa niż ta deklarowana przez producenta w instrukcji (207 km/h) Mi udało się wycisnąć 220 km/h.
A wszystkim czekającym na swoje niedźwiadki życzę udanych egzemplarzy i radości z jazdy.
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Naprawdę? Czy ktoś jeszcze ma tak samo? O ile z szybami to jeszcze jest ok, o tyle po otwarciu drzwi moim zdaniem nic takiego nie powinno mieć miejsca.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Sprawdźmy co z tym wlewaniem się wody do środka auta. Pora roku jest odpowiednia.
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Rynienki chyba wyszły z mody
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
SERWIS SKODY !!!
Niestety, roleta zwija się w tej chwili z taką samą prędkością co otwiera się automatyczny bagażnik. Z tą różnicą że tam mogłem wybrać szybszy manualny
ale nie jest to jakaś nowość. W innych autach też jak się robiło zimno, wszystko jakoś wolniej działało.
-
Tomala72
- Samochód: Skoda Kodiaq Style 4x4 2,0 TDI 190 KM DSG 7
Nie chcę myśleć co będzie z tempem zwijania rolety w kodiaqu przy -20 stopni. 
Jako ciekawostka:
W poprzedniej Astrze 4 kombi (w 5 już tego nie ma) była fajna funkcja uchylenia rolety jednym dotknięciem (prowadnice w bocznych tylnych słupkach). Działało to doskonale przy mniejszych załadunkach lub w momencie sięgnięcia po najpotrzebniejsze rzeczy z bagażnika. Pracuję w terenie ze zwierzętami i uważam ten patent za rewelacyjny. Widzę, że wrócili do tego rozwiązania w nowej Insigni ST.
Jako ciekawostka:
W poprzedniej Astrze 4 kombi (w 5 już tego nie ma) była fajna funkcja uchylenia rolety jednym dotknięciem (prowadnice w bocznych tylnych słupkach). Działało to doskonale przy mniejszych załadunkach lub w momencie sięgnięcia po najpotrzebniejsze rzeczy z bagażnika. Pracuję w terenie ze zwierzętami i uważam ten patent za rewelacyjny. Widzę, że wrócili do tego rozwiązania w nowej Insigni ST.
U mnie roleta po nocy przy temp około -16-17 stopni nie zwija się wcaleTomala72 pisze: ↑22 lis 2017, 20:08Nie chcę myśleć co będzie z tempem zwijania rolety w kodiaqu przy -20 stopni.
Jako ciekawostka:
tzn dokładnie po kliknięciu zwinęła się około 1-2cm i .... tyle
Nic się nie zepsuło. Dzisiaj się ociepliło do -10 i roleta już się sama zwija z prędkością ślimaka
powiem Wam tyle , jeżdżę teraz zastępczym oplem zafira 2015 rok i już mi nic w Kodiaqu nie przeszkadza