Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
Robert65
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TSI

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Robert65 »

jampiter pisze:
25 lut 2018, 18:38
Jeżeli dobrze pamiętam to koszt wynosił 4 tyś zł.
mam papierową wersję cennika z września/października 2017 - cena: 5 500 zł (skóra/skóra ekologiczna/Alcantara)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
jampiter
Samochód: KODIAQ Style 1,4 TSI 150KM DSG

Post autor: jampiter »

Robert65 pisze:
25 lut 2018, 18:56
jampiter pisze:
25 lut 2018, 18:38
Jeżeli dobrze pamiętam to koszt wynosił 4 tyś zł.
mam papierową wersję cennika z września/października 2017 - cena: 5 500 zł (skóra/skóra ekologiczna/Alcantara)
TAK. Zgadzam się 5500zł. Przekopałem swoje papiery....

Lolek
Samochód: Kodiaq 1.4

Post autor: Lolek »

Marcin pisze:
25 lut 2018, 13:42
Lolek mówię wam, że przy zamówieniu "NA CHWILĘ OBECNĄ",2.0 TSI najszybciej się teraz wyprodukuje, a wy dalej swoje, że 1,4 którego brakuje w magazynach fabryki w zestawieniu do Kodiaq'a ...

Oby Ci się nie przesunął termin, bo jeśli 16 tydzień, to jeszcze nie jest zamrożony.
S(z)koda ze pepiki sobie nie radza z popularnoscia modelu, bo byla by to super historia pierwszy suv I sukces nie tylko jak samochod wyjedzie z fabryki, a tak jest spory zawod jesli chodzi o produkcje. Klienci czekaja, czekaja I czekaja..

marcin wroclaw
Samochód: Superb ii fl 1,8tsi liftbag

Post autor: marcin wroclaw »

Tak samo było z siii.

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
michalmiko
Samochód: Kodiaq Style 4x4 2.0 TSI Lava Blue 244KM/431Nm

Post autor: michalmiko »

Dziękuję Panowie. Biorąc pod uwagę tegoroczne podwyżki, to jak pewnie przywrócą to wersja z alcantarą będzie kosztowała ponad 6 tysięcy... Ciekawe, czy przywrócą do czasu aż ja będę zamawiał :D

root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Post autor: root »

Wszystkie stare cenniki są w dziale Kupujemy Kodiaqa.
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

MrBrown
Samochód: Kodiaq DSG 4x4 STYLE 2.0 tdi 110 kW

Post autor: MrBrown »

Piotrek pisze:
18 lut 2018, 13:10
bubuś pisze:
18 lut 2018, 12:11
Nie znam się na tym, ale czy przypadkiem nie jest tak, że to wybrany kolor określa termin przekazania autka do produkcji.
Bo nie wydaje mi się, by na lakierni malowali naprzemiennie, każde kolejne auto innym kolorem. Raczej skłaniam się ku tezie, że np. przez tydzień czy dłużej malują np. na biało, później płukanie instalacji i zapodają inny kolor, a długość tego czasu lakierowania zależy od popularności danego koloru.
Czytam, że wielu wybiera kolor biały, stąd mogę mniemać, że z produkcją w tym kolorze lub w innym mało popularnym (np. ja wybrałem beż cappucino) mogą być opóźnienia.
Być może gdyby piszący prócz motoru i skrzyni jakie wybrali, zechcieli także podawać kolor, to wówczas może udałoby się określić jakąś tendencję w terminach produkcji
Piotrek pisze:
17 lut 2018, 17:02
Zamawiałem w ostatnim tygodniu stycznia 1,4 tsi 125 KM Ambition + spora ilość dodatków. Najpierw wskoczył 11 tydzień a teraz mam info, że zmienił się na 15. U mnie jak na razie idzie szybko, oby tak dalej.
Proszę bardzo.

Mój kolor to Red Velvet - K1K1
a z dodatków:
- pakiet fresh dla ambition
- funkcja monitorowania martwego pola
- reflektory full LED
- alarm z funkcją safe
- podgrzewane dysze spryskiwaczy
- oświetlenie wokół nóg przód tył
- rolety przeciwsłoneczne tylnych drzwi
- podgrzewane fotele przód tył
- podgrzewana kierownica
- podgrzewana przednia szyba
- kamera cofania i tył FULL LED
- gniazdo 230 V i USB

Wg mnie terminy zależą głównie od wersji silnika. Choć jeden ze sprzedawców z którym rozmawiałem powiedział, że przy kolorze blue lava są bardzo długie terminy
Taka uwaga mi się nasuwa czy nie lepiej było wziąć zamiast ambiotion wersji style . Tyle dodatków a cena robi się taka jak w style ; np jak dodasz Full Led ?
Też się zastanawiałem przy zakupie i postawiłem na Style zamiast ambition. Dodam że Ledy rewelacja , aktywny tempomat i duże felgi w standardzie inne..
Z terminami to nie ma reguły z czego wynikają bo każdy zamawia coś innego i u innego dilera. Ja czekałem 6 miesięcy . No cóż trzeba czekać..
Kodiaq DSG 4x4 STYLE 2.0 tdi 150 KM

Piotrek
Samochód: Kodiaq 1,4TSi 125 KM Red Velvet

Post autor: Piotrek »

MrBrown pisze:
26 lut 2018, 10:54
Piotrek pisze:
18 lut 2018, 13:10
bubuś pisze:
18 lut 2018, 12:11
Nie znam się na tym, ale czy przypadkiem nie jest tak, że to wybrany kolor określa termin przekazania autka do produkcji.
Bo nie wydaje mi się, by na lakierni malowali naprzemiennie, każde kolejne auto innym kolorem. Raczej skłaniam się ku tezie, że np. przez tydzień czy dłużej malują np. na biało, później płukanie instalacji i zapodają inny kolor, a długość tego czasu lakierowania zależy od popularności danego koloru.
Czytam, że wielu wybiera kolor biały, stąd mogę mniemać, że z produkcją w tym kolorze lub w innym mało popularnym (np. ja wybrałem beż cappucino) mogą być opóźnienia.
Być może gdyby piszący prócz motoru i skrzyni jakie wybrali, zechcieli także podawać kolor, to wówczas może udałoby się określić jakąś tendencję w terminach produkcji
Piotrek pisze:
17 lut 2018, 17:02
Zamawiałem w ostatnim tygodniu stycznia 1,4 tsi 125 KM Ambition + spora ilość dodatków. Najpierw wskoczył 11 tydzień a teraz mam info, że zmienił się na 15. U mnie jak na razie idzie szybko, oby tak dalej.
Proszę bardzo.

Mój kolor to Red Velvet - K1K1
a z dodatków:
- pakiet fresh dla ambition
- funkcja monitorowania martwego pola
- reflektory full LED
- alarm z funkcją safe
- podgrzewane dysze spryskiwaczy
- oświetlenie wokół nóg przód tył
- rolety przeciwsłoneczne tylnych drzwi
- podgrzewane fotele przód tył
- podgrzewana kierownica
- podgrzewana przednia szyba
- kamera cofania i tył FULL LED
- gniazdo 230 V i USB

Wg mnie terminy zależą głównie od wersji silnika. Choć jeden ze sprzedawców z którym rozmawiałem powiedział, że przy kolorze blue lava są bardzo długie terminy
Taka uwaga mi się nasuwa czy nie lepiej było wziąć zamiast ambiotion wersji style . Tyle dodatków a cena robi się taka jak w style ; np jak dodasz Full Led ?
Też się zastanawiałem przy zakupie i postawiłem na Style zamiast ambition. Dodam że Ledy rewelacja , aktywny tempomat i duże felgi w standardzie inne..
Z terminami to nie ma reguły z czego wynikają bo każdy zamawia coś innego i u innego dilera. Ja czekałem 6 miesięcy . No cóż trzeba czekać..
STYLE z tymi dodatkami (poza LED ami i pakietem FRESH - bo są w standardzie w STYLE) byłby droższy od mojej konfiguracji o około 20-25 tyś w zależności od uzyskanego rabatu. Stąd wersja AMBITION ale zrobiona pod moje potrzeby. W wersji STYLE są mocniejsze silniki i 4x4 oraz DSG stąd ta różnica cenowa

Fatboy

Post autor: Fatboy »

Update: Zamowiony zaraz przed koncem stycznia (4-5 tydzien), termin produkcji przesunal sie z 13 tygodnia na 9 tydzien (3-4 marzec). Teoretycznie odbior zaraz po swietach czyli 14 tydzien. Wyposazenie: 2.0 TSI Sportline, 4x4, DCC, Kessy Full, dach panoramiczny, el. ster. i podgrz. fotele (skora+alcantara), Velvet Red, DAB+, Amundsen, Gniazdo 230V+USB, Canton, Area View Cam, +pakiety wspomagajace kierowce itp, el. bagaznik, Webasto, 3-strefowa kl., sport. kierownica +pare pierdol i gratisow. Haka nie chcialem.

Jak narazie chyba mam duzo szczescia, jak nie patrzeć.

Lolek
Samochód: Kodiaq 1.4

Post autor: Lolek »

Marcin pisze:
25 lut 2018, 13:42
Lolek mówię wam, że przy zamówieniu "NA CHWILĘ OBECNĄ",2.0 TSI najszybciej się teraz wyprodukuje, a wy dalej swoje, że 1,4 którego brakuje w magazynach fabryki w zestawieniu do Kodiaq'a ...

Oby Ci się nie przesunął termin, bo jeśli 16 tydzień, to jeszcze nie jest zamrożony.
Fufrug pisze:
25 lut 2018, 12:02
kedzier pisze:
24 lut 2018, 14:55
2,0 tsi ma wypełnione zamówienia/ brakuje w tygoniu 10,12-17,20.

Haków brakuje/wszyskie zakolejkowane na 10,14-18,20 tydzień.
Co to oznacza ze ma wypełnione zamówienia a braki w tygodniach które opisałeś?

Że najpierw haki otrzymają samochody z 10, 14-18 i 20 tygodnia, a później będą kompletować do reszty :)
Dzis rozmawialem z dilerem ze swietochlowic totalnie luzna rozmowa on nie wie ze mam samochod zamowiony u niego nie zamawialem I on powiedzial ze na chwile obecna najwieksza opoznienie to silniki 2.0 wiec ja juz nie wiem jak to jest....

ODPOWIEDZ