zgadzam sie w 99%, ale ta doplata to zalezy do czego porownujemy
osobiscie, gdybym mogl wybierac, to tez poszedlbym w 2.0 TSI.
zgadzam sie w 99%, ale ta doplata to zalezy do czego porownujemy
FWD to Front wheel drive - napęd na przód,
spalanie nie ma znaczenia, nie spali więcej niż mu wlejeszEthel pisze: ↑21 mar 2017, 10:15......
I teraz pytanie: Jak wygląda paliwożerność dwulitrowego silnika. Czy warto do niego dopłacać? Czy są dostępne już jakieś realne informacje o spalaniu... Tiguan II z 2.0 pali ponoć średnio 10,5 ale w mieście potrafi podjechać pod 14l. Słyszałem, iż mniejszy silnik trzeba bardziej "żyłować" i ma bardzo zbliżoną ekonomię jazdy do większego brata... prawda? Czy 1.4 realnie nadaje się do samochodu o tej masie.je niedźwiadki.
......
Czekamy na recenzję...może niedługo się doczekamy..loboss1 pisze: ↑21 mar 2017, 21:17W sumie nie będzie to miarodajne, ale przy 250 km w cyklu mieszanym mam 10 l. Na trasie po dotarciu myślę, że 7,5 wyciągniesz. Mi chwilowe wskazywał między 7 a 8 przy 100km/h. Jak na opory i ciężar to jest to bardzo ekonomiczny SUV. I na koniec subiektywnie - dziś śmigałem po mieście kilka godzin i gdybym miał wybierać to nawet navi bym oddał dla 2.0 Tsi. Naprawdę udana jednostka, a z DSG to już bajka. Jeszcze chwila cierpliwości i podzielę się dłuższym tekstem. Jakby co, to pytajcie![]()