CANTON soundsystem - czy warto?

Nagłośnienie, nawigacja, komunikacja między kierowcami
Awatar użytkownika
dawajrapa
Samochód: Kodiaq TSI

Re: CANTON soundsystem - czy warto?

Post autor: dawajrapa »

Tomala72 pisze:
22 gru 2017, 21:04

Zewnętrzne głośniki komputera niezbędne do odsłuchu.
facet na tym filmie odsluchuje via bluetooth- a wystarczy polaczyc sie kablem, i mamy Carplay lub android auto- w przypadku Carplaya roznica w jakosci dzwieku, miedzy polaczeniem na kablu a BT jest OGROMNA, na korzysc kabelka oczywiscie...

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Malenstwo8
Samochód: Kodiaq II RS :)

Post autor: Malenstwo8 »

Jakieś dalsze wrażenia użytkowania Cantona?

Awatar użytkownika
jankess4
Samochód: KODIAQ 1,4 TSI 4x4 STYLE MANUAL

Post autor: jankess4 »

Połączyłem w końcu telefon kabelkiem i uruchomiłem muzę przez Carplay i jestem bardzo zadowolony z dźwięku.

Malenstwo8

No to kolejna dobra informacja. Jak iphone śmiga z carplayem?

Awatar użytkownika
jankess4

Malenstwo8 pisze:No to kolejna dobra informacja. Jak iphone śmiga z carplayem?
Bez żadnych problemów.

Malenstwo8

No to mnie uspokoiłeś.
Zastanawiam się czy dzwięk jest mocny(chodzi mi o to czy jakby wpełni wybrzmiewa) i czy nie ma się wrażenie, że cześć dzwięku zostaję jakby w głośnikach, czy nie charczy przy głośnym słuchaniu oraz czy nie zbudzają się plastiki w drzwiach podczas słuchania głośniejszego.

PiotrekM
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TSI Style

Post autor: PiotrekM »

Wg mnie już standardowe nagłośnienie jest przyzwoite. Wiadomo, że to subiektywna ocena, ale w domu nam przyzwoite audio i przynajmniej mam styczność z dobrym brzmieniem.

A w Kodiaqu potwierdzam dużą różnicę jakości dźwięku między dźwiękiem bluetooth, a tym z android auto, czy z karty sd. Moim zdaniem problem jest w kodekach bluetooth, które obsługuje Kodiaq. W szczególności dobrą jakość daje kodek aptX, a podejrzewam, że Kodiaq go nie obsługuje. Nie wiem jak to sprawdzić.

Awatar użytkownika
jankess4

Malenstwo8 pisze:No to mnie uspokoiłeś.
Zastanawiam się czy dzwięk jest mocny(chodzi mi o to czy jakby wpełni wybrzmiewa) i czy nie ma się wrażenie, że cześć dzwięku zostaję jakby w głośnikach, czy nie charczy przy głośnym słuchaniu oraz czy nie zbudzają się plastiki w drzwiach podczas słuchania głośniejszego.
Dźwięk jest mocny i głęboki. Dodatkowo są ustawienia indywidualne gdzie mozna poszperać i ustawić dźwięk bardziej pod siebie. Oczywiście nigdy nie bedzie to sala koncertowa bo w żadnym aucie to nie jest realne ale dla osob ceniących sobie dźwięk jest Ok. Nie trzeszczą wtedy żadne plastiki nawet przy najgłośniejszych ustawieniach i nie charczą głośniki. Dźwięk jest na mocną 4

Awatar użytkownika
jankess4

Powiem że zastanawiałem sie długo nad CANTON gdyż pierwotnie tego nie zamówiłem. Jednakże lubie słuchać muzyki troszkę głośniej jak jadę sam i teraz z perspektywy czasu cieszę się że domówilem ten system bo sprawia mi ten dźwięk po prostu radość. Nie zawiodłem sie dlatego polecam

Malenstwo8

Lejesz miód na moje serce.
Myzyka to cały ja. Wziąłem w ciemno, bo dla mnie to nieodłączny towarzysz życia i podróży. Wymagam od audio w aucie więcej niż przeciętny użytkownik 🙂
Co do sali koncertowej oraz jakości audio, polecam posłuchać Marka Levinsona w Lexusie. Dopłaty bodajże 30 tys pln, ale dzwięk powala. No ale zejdzmy na ziemię.

ODPOWIEDZ