Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
krzysiek
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI Style 190 KM + troche bajerów

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: krzysiek »

lighting pisze:
03 maja 2017, 20:39
Krótko mówiąc, auto dobre ale sprzedawcy nie koniecznie.
Dokładnie i tylko kwestia na jakiego sie trafi , ja w Szwecji trafilem fajnie i niw zaluje wyboru salonu. Co do czasu? Mysle ze nie najgorzej u mnie zamowienie 9 luty termin jako poerwszy wskoczyl 36 - 30 - zniknal z systemu - 19 -zniknal z systemu - i finalnie 20. Wiec za 2 tyg produkcja.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Skrimer
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI STYLE W OCZEKIWANIU

Post autor: Skrimer »

Egon pisze:
03 maja 2017, 20:16
U mnie trudno mowic o przewidywanym odbiorze bo termin caly czas ruchomy i oddala sie. Co czasu troche uplynie to on trach i juz pare tyg. Na liste pozniej. Przypomne. Zamowienie poczatek grudnia jako jeden z pierwszych klientow. 190 KM Style pare dodatkow. Bez skóry. Żadnych modyfikacji od zlozenia zamowienia. Pierwszy termin pojawil sie ppd koniec marca na 17 tydz.produkcja. w kwietniu okolo polowy dzwonie do nich z myślą ze zaraz odbiore a tu informacja dla mnie ze termin sie przesunal o 6 tyg. Wcześniej nikt nie raczyl mnie o tym poinformowac. Tam z obornickiej Poznan wogole mają dziwna zasade "nie informowac klienta o niczym" i przez jak do tej pory przez 5 miesiecy ani razu nikt nie zadzwonil. Oczywiście po podpisaniu zamowienia, bo przed to bez zastrzeżeń. Na dziś przewidziany odbior to po polowie czerwca. Ale i tak w to nie wierze. Gdyby tak bylo to termin juz by sie musial zamrozic. Czyli w najlepszym wypadku czas oczekiwania 6,5 miesiąca. No, a Ci co w styczniu czy w lutym zamawiali to część juz jeździ a czesc za chwile bedzie jeździć. I jak tu sie nie wku........!!!! A salon na to ze nie maja wplywu na terminy produkcji. Nic bym nie mowil gdyby za takie jaja proponowali jakis dodatkowy rabat. Zapomnij. Chcesz to czekaj nie to rezygnuj.
Nasza ukochana Obornicka .... ja mam produkcja 21 tydzień . Wczoraj sprzedałem Passata który ma być wkładem własnym w leasing wiec jak coś przesuną to się WKU. ... co do zmrozenia terminu następuje to ponoć dwa tygodnie przed wiec mój dopiero zmrozenia się w poniedzialek

mitchell
Samochód: Skoda Kodiaq 1.4 TSI 150KM DSG Style

Post autor: mitchell »

Niekoniecznie w poniedziałek, ale w najbliższym tygodniu powinien się zamrozić. Mój zamroził się we wtorek lub środę... ;)

miro.t
Samochód: Misiek 2.0TDI

Post autor: miro.t »

rafalhtc pisze:
03 maja 2017, 20:12
Boli Cię że pisałem o tym porównując przy tym czas odbioru swojego auta. Szczerze napisałem jak było i jest w przypadku innej marki.
Jeśli się mylę to przepraszam, ale chyba gdzieś pisałeś, że kupiłeś rocznik 2016. Jeśli tak jest to nie ma czego porównywać.

rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Post autor: rafalhtc »

Tak nigdzie nie pisałem ;)
Kupiłem rocznik 2017. Zamówienie 28 luty-zaliczka wpłacona 01marca, a produkcja marcowa i odbiór 05 kwietnia.

krzysiek
Samochód: Kodiaq 2.0 TDI Style 190 KM + troche bajerów

Post autor: krzysiek »

Nic mnie nie boli jesli chodzi o Twoje zamowienie bo ani mnie to ziębi ani grzeje. Twoj wybor Twoje pieniądze. Ale wez pod uwage ze Twoj tucson mogl byc autem zamowionym przez delera na plac i tylko przekonfigurowali zamowienie pod Ciebie. W przypadku kodiaqa trudno mowic o zamowieniach na plac w obecnej sytuacji.
Więc ciesz sie samochodem i czasem realizacji zamowienia a my sie bedziemy cieszyc naszymi po odbiorze.
Pozdrawiam

darekj
Samochód: Skoda Kodiaq 1.4TSI DSG 4x2 7os. Style

Post autor: darekj »

• Samochód zamówiony 12 grudnia z wstępną datą odbioru do 30 kwietnia.
  • 20 stycznia pojawia się pierwszy termin produkcji na 15 tydzień.
  • 6 marca produkcja przesuwa się na 22 tydzień.
  • 20 marca wraca ponownie na 15 tydzień i tak już zostaje.
  • 13 kwietnia się wyprodukował w Kvasinach.
  • Dzisiaj dzwonił sprzedawca, że samochód właśnie przyjechał z Poznania i na wtorek 9 marca jestem umówiony na odbiór.
Tak więc mój czas oczekiwania wkrótce dobiegnie końca. Z lektury forum wnoszę, że to będzie pierwszy 1.4TSI + DSG z napędem tylko na przód.

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

W końcu dowiedziałem się kiedy...
Zamówienie z 13 marca, odbiór koniec czerwca. :)
Czas leci bardzo szybko.
DO developer

rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Post autor: rafalhtc »

krzysiek pisze:
04 maja 2017, 9:52
Ale wez pod uwage ze Twoj tucson mogl byc autem zamowionym przez delera na plac i tylko przekonfigurowali zamowienie pod Ciebie.

Pozdrawiam
Był zamawiany pode mnie, nie pod dealera. Domawiałem też Navi z kamerą cofania, których w mojej wersji wyposażenie nie było.

kamilR
Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17

Post autor: kamilR »

Potwierdzam ja swojego Tucsona zamawiałem Na poczatku listopada 15r., 5 lis. z tego co pamietam wpłacałem zaliczkę. Samochód wtedy wchodził do sprzedazy, auto odebrałem jakoś 2 grudnia. Tez było to auto zamawiane do produkcji przeze mnie nie dla salonu.
Tez auto było hitem sprzedazy od poczatku, nie tylko w pl. W samym 2016r Tucsona tylko w pl sprzedali 7tys. sztuk i jakoś dawali rade w miesiąc dostarczać auto. A Kodiaqa na Polskę na ten rok było 3300szt. I nie ogarniają- wiec jest to troche śmieszne i nieprofesjonalne.

ODPOWIEDZ