Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
kerajnt
Samochód: Kodiaq 2 RS

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: kerajnt »

elektrod pisze:
06 gru 2022, 22:17
kerajnt pisze:
05 gru 2022, 21:38
Witam byłem dziś w salonie dostarczyć opony zimowe , jadę patrzę na placu stoi kodiaq L&K mój kolor , moje felgi idę do handlowca mówię mam opony ok fajnie po czym pytam czy to nie moje auto , koleś patrzy mówi no tak to Pana hm konsternacja no to mówię co dalej a on że znów kłopot bo nie ma fv od producenta itp. i nie może go zarejestrować ( zgoda leasingu jest hehehe już 4 ) wszystko jest aktualizacja itp jakaś masakra auto sobie stoi i sru cisza jjak po śmierci organisty cyt. klasyka

Kiedy zamówiony? Ja z lutego i dalej cisza. Kto podobnie czeka?
Moje zamowienie z 11.10.2022 r . Wczoraj tel . auto do odbioru .

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Bili
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K

Post autor: Bili »

kerajnt pisze:
09 gru 2022, 6:46
Jaka wersja? Jaki silniki?

RoznieBywa
Samochód: Kodiaq

Post autor: RoznieBywa »

Bili pisze:
09 gru 2022, 7:04
kerajnt pisze:
Raczej chodziło o październik 2021, bo gdyby to był ten rok to najszybciej mógłby się wyprodukować Laurin z silnikiem 1,5TSI ale i tak przy dobrych wiatrach mówilibyśmy już o styczniu 2023.

elektrod
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: elektrod »

RoznieBywa pisze:
09 gru 2022, 7:32
Bili pisze:
09 gru 2022, 7:04
kerajnt pisze:
Raczej chodziło o październik 2021, bo gdyby to był ten rok to najszybciej mógłby się wyprodukować Laurin z silnikiem 1,5TSI ale i tak przy dobrych wiatrach mówilibyśmy już o styczniu 2023.
albo jakieś auto z rezygnacji bo 2 miesiące od zamówienia do odbioru to już niezły wyczyn

Petr
Samochód: Skoda Kodiaq 1.5 TSI Style

Post autor: Petr »

ja czekałem 5 tygodni, 1.5 TSI, chyba zamówienia na nowe się załamały, bo jak obdzwaniałem na wiosnę to jakoś tak luzno salony podchodziły, jak zamawiałem we wrzesniu to już było zainteresowanie kupującym, a w pazdzierniku to sprzedawcy sami do mnie dzownil czy dalej szukakam samochodu bo mają dobą ofertę

kerajnt

Witam

tak macie rację zamówienie 11.10.2021r dzisiaj odebrane po już nawet nie liczę
Obrazek

elektrod
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: elektrod »

kerajnt pisze:
09 gru 2022, 20:20
Witam

Obrazek
Gratulacje i radości z jazdy. Taki sam kolor mam zamówiony

kerajnt

elektrod pisze:
09 gru 2022, 20:26
kerajnt pisze:
09 gru 2022, 20:20
Witam

Obrazek
Gratulacje i radości z jazdy. Taki sam kolor mam zamówiony
Dziękuję póki co same superlatywy !!

Jaco
Samochód: Skoda, Superb, 2.0TSI

Post autor: Jaco »

WuWu pisze:
07 lis 2022, 7:10
Jaco pisze:
06 lis 2022, 23:09
chris24 pisze:
04 lis 2022, 9:51
chyba najlepiej zdjąć ten gumowy szajs i zażądać zainstalowania docelowego ...
Jest akcja serwisowa 10H6 wewnątrz dealerowa, czyli zabierają pokrywy w nowych autach. Dotyczy 2.0 TSI. Mi niestety dali auto bez i powiedzieli że sami tak dostali bo silnik się przegrzewa (buhahah).

"W trakcie kontroli jakości ŠKODA stwierdziła, że ​​w zależności od warunków i okresu użytkowania (jazda sportowa lub nierówne drogi), pokrywa silnika może nie być prawidłowo zamknięta w niektórych modelach ŠKODA. Istnieje ryzyko kontaktu poluzowanej pokrywy silnika z turbiną, co może spowodować stopienie pokrywy i pożar w komorze silnika."

Jak ktoś ma to lepiej niech zdejmie to gówno z materiału PET, które może się zapalić.
Ja w 2017 też nic nie dostałem i wcale nie zamierzałem się dopominać. Po co mi to, przecież mam maskę w aucie i to nie przezroczystą. Wtedy oficjalna wersja była chyba taka, że do mojego modelu nie dają.
Osłona w kodiaqu pełni bardzo ważna funkcje w zimie, osłania silnik przed solą. Uszczelka na masce jest ale jak by jej nie było. Wiec cały silnik będzie korodowal, mam na myśli przewody, śrubeczkki, blaszeczki, elektronikę.

Zamówiłem już jedna pokrywę z Seata ateki ale nie do końca pasowała, teraz będę próbował z pokrywa od Arteona czy Tuarega.

WuWu
Samochód: Kodiaq 1,4

Post autor: WuWu »

Jaco pisze:
10 gru 2022, 10:12
WuWu pisze:
07 lis 2022, 7:10
Jaco pisze:
06 lis 2022, 23:09

Jest akcja serwisowa 10H6 wewnątrz dealerowa, czyli zabierają pokrywy w nowych autach. Dotyczy 2.0 TSI. Mi niestety dali auto bez i powiedzieli że sami tak dostali bo silnik się przegrzewa (buhahah).

"W trakcie kontroli jakości ŠKODA stwierdziła, że ​​w zależności od warunków i okresu użytkowania (jazda sportowa lub nierówne drogi), pokrywa silnika może nie być prawidłowo zamknięta w niektórych modelach ŠKODA. Istnieje ryzyko kontaktu poluzowanej pokrywy silnika z turbiną, co może spowodować stopienie pokrywy i pożar w komorze silnika."

Jak ktoś ma to lepiej niech zdejmie to gówno z materiału PET, które może się zapalić.
Ja w 2017 też nic nie dostałem i wcale nie zamierzałem się dopominać. Po co mi to, przecież mam maskę w aucie i to nie przezroczystą. Wtedy oficjalna wersja była chyba taka, że do mojego modelu nie dają.
Osłona w kodiaqu pełni bardzo ważna funkcje w zimie, osłania silnik przed solą. Uszczelka na masce jest ale jak by jej nie było. Wiec cały silnik będzie korodowal, mam na myśli przewody, śrubeczkki, blaszeczki, elektronikę.

Zamówiłem już jedna pokrywę z Seata ateki ale nie do końca pasowała, teraz będę próbował z pokrywa od Arteona czy Tuarega.
Auto ma już za sobą 5 okresów zimowych i nic takiego się nie dzieje. Jeżdżę na co dzień po mieście i okazjonalnie w góry więc auto nie stoi w zimie ale też nie robi setek kilometrów. Poza tym to co chroni ewentualnie ta osłona to kawałek silnika a wokół jest o wiele więcej śrubek, spinek i innych elementów metalowych.

ODPOWIEDZ