Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
MaRith
Samochód: KODIAQ IN THE FUTURE

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: MaRith »

Nie wszystko da się zaktualizować online.
Ktoś wspominał, że wyciągnął więcej informacji, że aktualizacja dotyczy modułów BT.
Być może otrzymali jakieś wadliwe komponenty od dostawcy i to je należy zaktualizować. Niestety tego nie wiemy - to tylko moja teoria.

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

kerajnt
Samochód: Kodiaq 2 RS

Post autor: kerajnt »

Witam byłem dziś w salonie dostarczyć opony zimowe , jadę patrzę na placu stoi kodiaq L&K mój kolor , moje felgi idę do handlowca mówię mam opony ok fajnie po czym pytam czy to nie moje auto , koleś patrzy mówi no tak to Pana hm konsternacja no to mówię co dalej a on że znów kłopot bo nie ma fv od producenta itp. i nie może go zarejestrować ( zgoda leasingu jest hehehe już 4 ) wszystko jest aktualizacja itp jakaś masakra auto sobie stoi i sru cisza jjak po śmierci organisty cyt. klasyka

Mrskoku
Samochód: Kodiaq 2022 l&k 2.0 tsi

Post autor: Mrskoku »

MaRith pisze:
04 gru 2022, 11:54
Ktoś wspominał, że wyciągnął więcej informacji, że aktualizacja dotyczy modułów BT.
Być może otrzymali jakieś wadliwe komponenty od dostawcy i to je należy zaktualizować. Niestety tego nie wiemy - to tylko moja teoria.
Wifi i bt. Poprawka podobno zrobione, auta puszczone - mają być aktualizowane przy przeglądzie zerowym. Mój miał być w piątek, max poniedziałek, ale salon jeszcze nie dzwonił…

kerajnt
Samochód: Kodiaq 2 RS

Post autor: kerajnt »

Mrskoku pisze:
05 gru 2022, 21:41
MaRith pisze:
04 gru 2022, 11:54
Wifi i bt. Poprawka podobno zrobione, auta puszczone - mają być aktualizowane przy przeglądzie zerowym. Mój miał być w piątek, max poniedziałek, ale salon jeszcze nie dzwonił…
Dzwoń może stoi na placu salonu jak mój ......

elektrod
Samochód: Kodiaq L&K 2.0 TSI 4x4

Post autor: elektrod »

kerajnt pisze:
05 gru 2022, 21:38
Witam byłem dziś w salonie dostarczyć opony zimowe , jadę patrzę na placu stoi kodiaq L&K mój kolor , moje felgi idę do handlowca mówię mam opony ok fajnie po czym pytam czy to nie moje auto , koleś patrzy mówi no tak to Pana hm konsternacja no to mówię co dalej a on że znów kłopot bo nie ma fv od producenta itp. i nie może go zarejestrować ( zgoda leasingu jest hehehe już 4 ) wszystko jest aktualizacja itp jakaś masakra auto sobie stoi i sru cisza jjak po śmierci organisty cyt. klasyka
Kiedy zamówiony? Ja z lutego i dalej cisza. Kto podobnie czeka?

MaRith
Samochód: KODIAQ IN THE FUTURE

Post autor: MaRith »

elektrod pisze:
06 gru 2022, 22:17
kerajnt pisze:
Ja z 17.02 w listopadzie dostałem info o planowanej produkcji w drugiej połowie stycznia.
Bliżej świat planuje się odezwać do dealera czy nic się nie zmieniło.

Mrskoku
Samochód: Kodiaq 2022 l&k 2.0 tsi

Post autor: Mrskoku »

MaRith pisze:
06 gru 2022, 23:58
elektrod pisze:
06 gru 2022, 22:17
kerajnt pisze:
Ja z 17.02 w listopadzie dostałem info o planowanej produkcji w drugiej połowie stycznia.
Bliżej świat planuje się odezwać do dealera czy nic się nie zmieniło.
u mnie 01.2022 - auto już w salonie, czeka na przegląd 0. mam nadzieję w tym tygodniu odebrać.
wczoraj handlowiec mi powiedział, że auta z produkcji 2023 -> plus 8k pln.

RoznieBywa
Samochód: Kodiaq

Post autor: RoznieBywa »

Mrskoku pisze:
07 gru 2022, 9:25
wczoraj handlowiec mi powiedział, że auta z produkcji 2023 -> plus 8k pln.
Potwierdzam, takie informacje poszły do wszystkich salonów.

Bili
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0TDI 200KM L&K

Post autor: Bili »

RoznieBywa pisze:
07 gru 2022, 9:58
Potwierdzam, takie informacje poszły do wszystkich salonów.
Wszystkie wersje o tyle czy im wyższa wersja tym większa kwota podwyżki?
Ciekawe co z zamówionymi w 2022r.
kiedy nowy cennik wejdzie do publicznej informacji?

RoznieBywa
Samochód: Kodiaq

Post autor: RoznieBywa »

Bili pisze:
07 gru 2022, 18:30
Wszystkie wersje o tyle czy im wyższa wersja tym większa kwota podwyżki?
Ciekawe co z zamówionymi w 2022r.
kiedy nowy cennik wejdzie do publicznej informacji?
Zmiany cennika dotyczące roku produkcji/roku modelowego oznaczają wzrost wszystkich wersji o tę sama kwotę, czyli jeżeli teraz najtańszy Ambition startuje od 141500 zł to za miesiąc będzie 149500 zł, a Laurin zamiast 183500 zł od 191500 zł. Staram się nie przekazywać mało konkretnych informacji, ale nieoficjalnie spodziewana jest w ciągu przyszłego roku dalsza seria podwyżek. I nie mam na myśli "kosmetycznych" zmian jak ostatnio gdy rok modelowy 2023 od połowy roku zdrożał o 3400 zł w stosunku do tego co było 3 miesiące wcześniej. Ponoć Laurin ma przebić 200 tys. zł w podstawie, ale o ile to zależy od sytuacji na rynku energii/gazu oraz konkurencji. Nowy cennik pojawi się pewnie koło świąt. Jeżeli chodzi o zamówienia z 2022 to wszystko zależy od umowy z dealerem: z tego co wiem większość z nich w tym roku stawiała sprawę jasno czyli cena w dniu zamówienia jest tylko hipotetyczna, a na fakturze będzie według cennika z dnia produkcji. W innych markach VAGa polityka była taka sama, lub od razu doliczali np. 5% więcej co przy 160 tys. zł oznaczało składanie zamówienia na auto o 8 tys. zł droższe niż akurat cennik wskazywał. Jak to było zapisywane w umowach nie wnikam.

ODPOWIEDZ