Czas oczekiwania na Kodiaqa

Wszelkie dyskusje związane z zakupieniem Kodiaqa
Awatar użytkownika
Carly_pl
Samochód: Mazda 6

Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa

Post autor: Carly_pl »

Rafał pisze:
03 maja 2017, 10:22
moje auto ma się produkować w przyszłym tygodniu, ale jeśli miałoby się to zmienić, to z marszu idę do kia po sorento. jeśli skoda tak będzie podchodziła do klientów:
Carly_pl pisze:
03 maja 2017, 9:46
...
Ja widzę problem z Kodiaqiem trochę inaczej. Myślę, że Skoda zaplanowała dobrze produkcję tego modelu, ale niestety na kraje zachodnie, gdzie jest dużo większy rynek zbytu i dużo więcej potencjalnych Klientów (UK, Niemcy). Polska została potraktowana, jako kraj "kategorii B", który może dłużej poczekać na te samochody i tak też się dzieje.
....
to podejrzewam, że konkurencja (hyumdai santa fe, kia sorento, mitsubishi outlander) wykorzysta podejście skody i podkupi klientów rabatami. niestety w przypadku wymienionych aut nie możemy zbyt wiele modyfikować, bo lista dodatków jest mała, auta długo płyną do europy. zaletą jest to, że zazwyczaj są na stoku więc dostępne prawie od ręki. w sumie żałuję, że nie znalazłem czasu żeby przejechać się sorento i pogadać o cenie.
z tego co widać na kodiaq forum większość zamawia bardzo dobrze wyposażone i doposażone auta, które cenowo zbliżają się lub przewyższają wyżej wymienione modele, więc ceną, wyposażeniem i wielkością mogą śmiało konkurować.
W 100% się zgadzam. Nawet jeśli nie będą oferowali dużych rabatów, co w sumie Skoda na Kodiaqa już robi, to wygrają czasem oczekiwania lub autami dostępnymi z placu.

Mam tylko nadzieję, że Skoda obudzi się w porę i coś zrobi z tym problemem.

Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat
608-870-520
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało :)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Egon
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Post autor: Egon »

rafalhtc pisze:
03 maja 2017, 9:57
To właśnie manewrowanie terminem odbioru zapoczątkowało u mnie poszukiwanie jednak innego auta. Sory koledzy, że to powiem ale bez przesady żeby tyle czekać na auto tym bardziej że Skoda to nie Porsche. Owszem wielu już odebrało i w dosyć dobrym czasie ale też bardzo wielu czeka i czeka nawet od 2016e kiedy jako pierwsi zamawiali. To naprawdę taki szczyt marzeń, żeby dać się tak robić przez Dealerów?
Ja postawiłem sprawę jasno i nagle odbiór się mocno skrócił( choć i tak już podjąłem decyzję o zakupie innego auta) i sprzedawca walczył abym nie zrezygnował. Może Wy też tak zróbcie i to niech Dealer walczy, a nie Wy bo kto płaci?!
Info o rezygnacji zadziała na wielu.
W moim przypadku nawet informacja o rezygnacji nic nie dala. A czekam od początku grudnia 2016. Mowia wprost ,decyzja nalezy do mnie a zaliczkę zwrócą. Przeciez jest pelno chętnych. Podejscie jak za komuny. Skoda nie jednemu obrzydnie przez takie podejście do klientow. A myslicie ze informują o przesunieciach? Zapomnijcie. Jak sam nie zadzwonie to zero informacji. Poznań obornicka.

Egon

Ten salon nazywa sie porsche obornicka i chyba dlatego tam sie czeka jak za porschakiem. Tylko klientow maja za idiotow.

Egon

Nigdy więcej do poznania na obornicka.NIGDY!!!!! Czekam juz 5 miesięcy i wcale nie zanosi sie zeby mialo to nastapic wkrotce.

Skrimer
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI STYLE W OCZEKIWANIU

Post autor: Skrimer »

A jaki masz termin koniec końców ... mój niby produkcja 21 mają . Poznań Obornicka oczywiscie

kamilR
Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17

Post autor: kamilR »

A jaki termin odbioru podawali/podają?

Wito1985
Samochód: Czekam

Post autor: Wito1985 »

Mi dealer przekazał wczoraj informację, że auto z 30 wskoczyło na 31 tydzień.

Skrimer
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI STYLE W OCZEKIWANIU

Post autor: Skrimer »

Ja odbiór miałem na 30 maja ale o tydzień ma się opoznic

rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Post autor: rafalhtc »

Liczba świeczek na torcie przekroczyła u mnie 30 więc nie znałem i nie pamiętam czasów czekania na auto za w PRL-u. Nic jednak straconego bo wychodzi na to, że swoim wnukom też będę mógł opowiadać o tym jak w XXI wieku w Polsce ludzie czekali na Skodę kilka miesięcy i dłużej.
Powiem im też jak mój Hyundai też robiony w fabryce w Czechach po miesiącu był odebrany. Wnuki powiedzą pewnie na to: dziadek Ty to miałeś jakieś kwity lub znajomości:p

rafalhtc
Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi

Post autor: rafalhtc »

A ja im na to, że Koreańczycy bardziej szanowali Polaków niż bliscy sąsiedzi z Czech.

ODPOWIEDZ