Mój właśnie się wyprodukował (zamówienie z połowy stycznia).
Staszek1 - też miałam przeboje z terminem, najpierw długo nie miałam żadnego, potem przełom listopada i grudnia (ze względu na elektryczny fotel?!, bez fotela mógł być 18 tydzień), ostatecznie z dwoma elektrycznymi fotelami wyprodukował się w 17 tygodniu.
Poproś o interwencję u importera, jeśli w krótkim czasie nie dostaniesz satysfakcjonującej odpowiedzi, poproś o numer komisji i sam interweniuj u importera.
Był taki moment, w którym też się zastanawiałam, czy nie chce mnie zniechęcić (lub wręcz zachęcić do rezygnacji z zamówienia), ale ostatecznie stanął na wysokości zadania.
Z perspektywy czasu myślę, że nie chciał składać obietnic bez pokrycia.
Powodzenia dla wszystkich oczekujących!!!
Czas oczekiwania na Kodiaqa
-
frutis13
- Samochód: KODIAQ 2.0 TDI 140kW Style
Re: Czas oczekiwania na Kodiaqa
Dyrektor z Poznania który interweniował w mojej sprawie obiecał że samochód przyjedzie na ciemnych felgach Triglav, po ostatniej wizycie w salonie wychodzi na to że mam je otrzymać dodatkowo..Staszek1 pisze: ↑29 kwie 2017, 11:29
Co Ci obiecali za czekanie ?, Nie chce ktoś przejąć mojego zamówienia ? Podobno po zrezygnowaniu z sportowych foteli będzie wcześniej .
Jest jeszcze jeden temat , czy salon sprzedaży widząc popyt na auto i widząc rabat który mi dali doszli do wniosku ze mało na tym zarobili i chcą mnie zniechęcić do zakupu ... Jak poprosiłem termin odbioru na piśmie to już zrobił się sierpień ... zaczynają mnie irytować .
jak znajdziesz coś fajnego z XC90 to daj znaćStaszek1 pisze: ↑28 kwie 2017, 14:55Krakow. Jeszcze byla rozmowa ze to pierwsze zamowienia i beda szybko ... 10 miesięcy to lekkie przegiecie , tym bardziej ze dużo dodatków , panorama, zawieszenie, sportowe skóry , dsg 4x4. 190 diesel. Za ta cene mozna kupic dwa golasy .Gdyby od razu powiedzieli ze to tyle potrwa to bym sie nie zdecydował .Najgorsze jest to ze mija 4 miesiąc i oni dalej maja przybliżony termin ...czyli moze wrzesien 2017 moze luty 2018 ...nikt nic nie wie . A juz bym sie dobrze wkur.... jakby w 2018 wprowadzili jakis mocniejszy silnik . Zaczynam szukac xc90 ...
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
chce automata w skórach 
Volvo XC90 D5 AWD MOMENTUM 242 tys nowe .
-
kamilR
- Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17
troche nie ta liga...i nie ten przedział cenowy...
-
Dual
- Samochód: Kodiaq 2.0 TSI DSG Style
Hej. Niestety już od kilku tygodni jestem zmartwiony brakiem stabilizacji i ustalenia terminu produkcji (czyli de facto ustalonego miejsca w kolejce planu produkcji fabryki Skody).
Od dnia złożenia zamówienia czyli końca lutego 28.02.2017 termin wg informacji skakał juz 4-5 razy w zakresie od 23 tyg. 2017 do 2 tyg. 2018, ale sprzedawca dał jeszcze nadzieję na znaczne skrócenie tego kosmicznego terminu po długim weekendzie, więc liczę na cud.
Na umowie (zamówieniu) mam napisane "samochód będzie gotowy do odbioru najpóźniej w dniu 30.06.2017 r".
Jestem niemal pewny że w przypadku niedotrzymania tego terminu można podjąć jakieś środki, aby jednak opóźnienie skrócić i wynagrodzić zamawiającemu opóźnienie.
Liczyłem jednak, że auto będę miał na wakacje i będę miał na nie czym jechać, a tu ..... Zonk.
Macie jakieś doświadczenia w takiej sprawie? Mozę podpowiecie np. procedurę w punktach?
Z mojego doświadczenia (sprzedaż silników) termin po wejściu do systemu produkcji jest ustalony i może się przesunąć o kilka dni maksymalnie parę tygodni, ale nigdy kilka miesięcy. No ale w moim przypadku chodziło o Niemców a nie Czechów, w końcu tam "Ordnung muss sein".
Od dnia złożenia zamówienia czyli końca lutego 28.02.2017 termin wg informacji skakał juz 4-5 razy w zakresie od 23 tyg. 2017 do 2 tyg. 2018, ale sprzedawca dał jeszcze nadzieję na znaczne skrócenie tego kosmicznego terminu po długim weekendzie, więc liczę na cud.
Na umowie (zamówieniu) mam napisane "samochód będzie gotowy do odbioru najpóźniej w dniu 30.06.2017 r".
Jestem niemal pewny że w przypadku niedotrzymania tego terminu można podjąć jakieś środki, aby jednak opóźnienie skrócić i wynagrodzić zamawiającemu opóźnienie.
Liczyłem jednak, że auto będę miał na wakacje i będę miał na nie czym jechać, a tu ..... Zonk.
Macie jakieś doświadczenia w takiej sprawie? Mozę podpowiecie np. procedurę w punktach?
Z mojego doświadczenia (sprzedaż silników) termin po wejściu do systemu produkcji jest ustalony i może się przesunąć o kilka dni maksymalnie parę tygodni, ale nigdy kilka miesięcy. No ale w moim przypadku chodziło o Niemców a nie Czechów, w końcu tam "Ordnung muss sein".
Pozdrawiam
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
Dual
Kodiaq 2.0 TSI DSG 4x4 Style
-
rafalhtc
- Samochód: Hyundai Tucson 2017| 1.6 GDI | Comfort + Navi
To właśnie manewrowanie terminem odbioru zapoczątkowało u mnie poszukiwanie jednak innego auta. Sory koledzy, że to powiem ale bez przesady żeby tyle czekać na auto tym bardziej że Skoda to nie Porsche. Owszem wielu już odebrało i w dosyć dobrym czasie ale też bardzo wielu czeka i czeka nawet od 2016e kiedy jako pierwsi zamawiali. To naprawdę taki szczyt marzeń, żeby dać się tak robić przez Dealerów?
Ja postawiłem sprawę jasno i nagle odbiór się mocno skrócił( choć i tak już podjąłem decyzję o zakupie innego auta) i sprzedawca walczył abym nie zrezygnował. Może Wy też tak zróbcie i to niech Dealer walczy, a nie Wy bo kto płaci?!
Info o rezygnacji zadziała na wielu.
Ja postawiłem sprawę jasno i nagle odbiór się mocno skrócił( choć i tak już podjąłem decyzję o zakupie innego auta) i sprzedawca walczył abym nie zrezygnował. Może Wy też tak zróbcie i to niech Dealer walczy, a nie Wy bo kto płaci?!
Info o rezygnacji zadziała na wielu.
-
Rafał
- Samochód: 2.0 tsi lava blue
moje auto ma się produkować w przyszłym tygodniu, ale jeśli miałoby się to zmienić, to z marszu idę do kia po sorento. jeśli skoda tak będzie podchodziła do klientów:
z tego co widać na kodiaq forum większość zamawia bardzo dobrze wyposażone i doposażone auta, które cenowo zbliżają się lub przewyższają wyżej wymienione modele, więc ceną, wyposażeniem i wielkością mogą śmiało konkurować.
to podejrzewam, że konkurencja (hyumdai santa fe, kia sorento, mitsubishi outlander) wykorzysta podejście skody i podkupi klientów rabatami. niestety w przypadku wymienionych aut nie możemy zbyt wiele modyfikować, bo lista dodatków jest mała, auta długo płyną do europy. zaletą jest to, że zazwyczaj są na stoku więc dostępne prawie od ręki. w sumie żałuję, że nie znalazłem czasu żeby przejechać się sorento i pogadać o cenie.Carly_pl pisze: ↑03 maja 2017, 9:46...
Ja widzę problem z Kodiaqiem trochę inaczej. Myślę, że Skoda zaplanowała dobrze produkcję tego modelu, ale niestety na kraje zachodnie, gdzie jest dużo większy rynek zbytu i dużo więcej potencjalnych Klientów (UK, Niemcy). Polska została potraktowana, jako kraj "kategorii B", który może dłużej poczekać na te samochody i tak też się dzieje.
....
z tego co widać na kodiaq forum większość zamawia bardzo dobrze wyposażone i doposażone auta, które cenowo zbliżają się lub przewyższają wyżej wymienione modele, więc ceną, wyposażeniem i wielkością mogą śmiało konkurować.