W 100% się zgadzam. Nawet jeśli nie będą oferowali dużych rabatów, co w sumie Skoda na Kodiaqa już robi, to wygrają czasem oczekiwania lub autami dostępnymi z placu.Rafał pisze: ↑03 maja 2017, 10:22moje auto ma się produkować w przyszłym tygodniu, ale jeśli miałoby się to zmienić, to z marszu idę do kia po sorento. jeśli skoda tak będzie podchodziła do klientów:to podejrzewam, że konkurencja (hyumdai santa fe, kia sorento, mitsubishi outlander) wykorzysta podejście skody i podkupi klientów rabatami. niestety w przypadku wymienionych aut nie możemy zbyt wiele modyfikować, bo lista dodatków jest mała, auta długo płyną do europy. zaletą jest to, że zazwyczaj są na stoku więc dostępne prawie od ręki. w sumie żałuję, że nie znalazłem czasu żeby przejechać się sorento i pogadać o cenie.Carly_pl pisze: ↑03 maja 2017, 9:46...
Ja widzę problem z Kodiaqiem trochę inaczej. Myślę, że Skoda zaplanowała dobrze produkcję tego modelu, ale niestety na kraje zachodnie, gdzie jest dużo większy rynek zbytu i dużo więcej potencjalnych Klientów (UK, Niemcy). Polska została potraktowana, jako kraj "kategorii B", który może dłużej poczekać na te samochody i tak też się dzieje.
....
z tego co widać na kodiaq forum większość zamawia bardzo dobrze wyposażone i doposażone auta, które cenowo zbliżają się lub przewyższają wyżej wymienione modele, więc ceną, wyposażeniem i wielkością mogą śmiało konkurować.
Mam tylko nadzieję, że Skoda obudzi się w porę i coś zrobi z tym problemem.