Dobrze że ty nie męczysz i dużo do tematu wnosisz.
Kodiaq vs Koleos
-
Malenstwo8
- Samochód: Kodiaq II RS :)
-
kamilR
- Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17
Re: Kodiaq vs Koleos
A tu zachwyty tego samego ,,dziennikarza motoryzacyjnego,, nad Kodiaqiem- suvem wielkościowio w zasadzie identycznym- ale jednek przyznaje że materiały są sporo gorsze od tych w tiguanie. A o koleosie powiedział że są bardzo dobre.
Co do zawieszenia jeździłem i kodiaqiem i koleosem i zachowują się bardzo podobnie- ale może się nie znam..
R-link działa sprawnie i szybko- narazie się nie zawiesza i nie mam czarnego ekranu
Ogólnie poziom tego testu jest zerowy.
Wiesz jak Ci skoda sponsoruje wyjazd na majorke żeby autami pojeździć to nawet jakby taczkę do testów dostał to by ględził jaka ona cudowna... Także do testów tych negatywnych jak i pozytywnych z dystansem - bo są mocno subiektywne. Ciężko znaleźć negatywne opinie w testach na temat samochodów skody/vaga:) a jednak te auta tak jak wszystkie idealne nie są.
Koleos może jest fajnym samochodem, ale nie dla każdego. Dla mnie nie5. Brak opcji 7osobowej, brak benzynowego silnika, automat cvt (jest raczej tylko dla spokojniejszych), najmocniejszy silnik 9.5s do 100km/h, brak paru bajerów, które można mieć w skodzie, a są przydatne, np kamera 360, automatyczna jazda w korku, itd.
Co do solidności i niezawodności to mam nadzieję, że będzie lepiej niż z nowym Renault Espace, gdzie było naprawdę sporo chorób wieku dziecięcego (http://www.renaultespace.pl/viewforum.php?f=114), rlink 2 np potrafi się wieszać i to często. Nad Espace się jednak zastanawiałem całkiem poważnie - fajnie był wykończony, przyjemnie się jeździło. Jednak się nie zdecydowałem.
Co do solidności i niezawodności to mam nadzieję, że będzie lepiej niż z nowym Renault Espace, gdzie było naprawdę sporo chorób wieku dziecięcego (http://www.renaultespace.pl/viewforum.php?f=114), rlink 2 np potrafi się wieszać i to często. Nad Espace się jednak zastanawiałem całkiem poważnie - fajnie był wykończony, przyjemnie się jeździło. Jednak się nie zdecydowałem.
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
To dyskwalifikuje ten samochód dla części klientów Kodiaqa.
To również.
To też, choć nie wiem czy świadomie
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
-
root
- Administrator
- Samochód: Volvo V90
Btw, a czemu w takim razie nie Nissan X-Trail?
Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! 
- MałGorzata
- Samochód: (Kodiaq Style 2.0 TSI 4x4 7DSG) -> -> -> Enyaq 60
Albo LR Discovery?
----
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Wysłane z mojego desktopa przy pomocy myszki lub klawisza ENTER
Nie no panowie, przepraszam i panie też bo na tym forum tez kilka, ale Pertyn zjebał Koleosa jak psa. Pochwalił za to co mu się w Kodiaq akurat nie spodobało, czyli z jakość materiałów i wykonanie.
Toś pojechała MalaGosia, jak ta drogą pójdziemy to za chwilę będzie, a czemu nie Macan
A w Q7 po stronie dlaczego nie, zostanie tylko cena
Hitem okaże się bentley batayaga w tanim leasingu na 30 lat