OPCJE WYPOSAŻENIA - tapicerka i panoramiczny dach

Dyskusje na temat Škody Kodiaq I generacji (2016-2024)
artur
Samochód: kodiaq 2.0 tsi

Re: OPCJE WYPOSAŻENIA - tapicerka i panoramiczny dach

Post autor: artur »

Wersja Ambition reflektory przednie, zastanawiam się czy warto dopłacić 4500 zł do tych led.http://www.reezocar.com/en/voiture-occa ... 80330.html

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

artur pisze:
16 mar 2017, 7:37
Wersja Ambition reflektory przednie, zastanawiam się czy warto dopłacić 4500 zł do tych led.http://www.reezocar.com/en/voiture-occa ... 80330.html
Wow, Kodiaq z 8500 KM jako second hand już (czyżby aż tak źle ?) :)
Jeżeli to te reflektory, które doświetlają zakręty, to moim zdaniem da się spokojnie bez nich jeździć. 4,5K to dużo.
DO developer

krotz
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: krotz »

lighting pisze:
16 mar 2017, 7:48
artur pisze:
Wow, Kodiaq z 8500 KM jako second hand już (czyżby aż tak źle ?) :)
Myslal ze kupi wersje 125KM i poszaleje. Pewnie się przeraził :)

Awatar użytkownika
dawajrapa
Samochód: Kodiaq TSI

Post autor: dawajrapa »

artur pisze:
Mialem ten sam dylemat... pomijajac kwestie 'prestizu' - to auto z full ledami wyglada o 2 klasy wyzej/lepiej - przemyslalem temat, i pomimo, ze w ostatnich 3 samochodach, ktorymi jezdzilem przez kilka lat mialem xenon/skretne bixy - bedac jednoczesnie ograniczonym kwota zakupu Kodiaqa (auto sluzbowe) te 4.5k PLN przeznaczylem na el. klape bagaznika, grzane fotele, soundystem Canton i kolorowy maxi DOT. Mysle, ze z tych rzeczy korzystasz praktycznie codziennie, a zastanow sie ile tak naprawde jezdzisz noca, czy po ciemku w miejscach nieoswietlonych...
NB te zwykle reflektory nie wygladaja az tak tragicznie...

kkriss
Samochód: Kodiaq 2.o tsi

Post autor: kkriss »

Ja wziąłem te pełne ledy ze względu na bezpieczeństwo. W nocy ledy nie mają sobie równych, a i w dzień są bardziej widoczne. Zamówiłem też tapicerkę wentylowaną i zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze tego panoramicznego dachu. Koszt dosyć spory, walory użytkowe i wizualne bezsprzecznie na tak. Tylko ten czas produkcji.

agnes
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Post autor: agnes »

kkriss pisze:
16 mar 2017, 10:32
Ja wziąłem te pełne ledy ze względu na bezpieczeństwo. W nocy ledy nie mają sobie równych, a i w dzień są bardziej widoczne. Zamówiłem też tapicerkę wentylowaną i zastanawiam się czy nie dokupić jeszcze tego panoramicznego dachu. Koszt dosyć spory, walory użytkowe i wizualne bezsprzecznie na tak. Tylko ten czas produkcji.
wg mojej wiedzy dach nie wpływa na termin.

lighting
Samochód: Kodiaq 2.0 TSI

Post autor: lighting »

agnes pisze:
16 mar 2017, 11:04
Dopytywałem o to 2-krotnie. Podobno wpływa z racji konieczności rozgałęzienia linii montażowej i dodatkowych czynności przy zakładaniu dachu. Właśnie obok elektrycznie ogrzewanych foteli, dach ma duży wpływ na termin.
DO developer

frutis13
Samochód: KODIAQ 2.0 TDI 140kW Style

Post autor: frutis13 »

W tym ogłoszeniu Kodiak stoi na Continentalach, w salonie widziałem go na oponach od Koreańczyków Nexen. Orientujecie się na jakich oponach zjeżdża samochód z linii i dla czego używają różnych marek opon? Dodam, że Continentale uważam za najlepszą markę opon i chciałbym trafić na niedźwiadka właśnie na takich kapciach.

agnes
Samochód: Skoda Kodiaq 2,0 TDI

Post autor: agnes »

lighting pisze:
16 mar 2017, 11:15
agnes pisze:
16 mar 2017, 11:04
Dopytywałem o to 2-krotnie. Podobno wpływa z racji konieczności rozgałęzienia linii montażowej i dodatkowych czynności przy zakładaniu dachu. Właśnie obok elektrycznie ogrzewanych foteli, dach ma duży wpływ na termin.
Być może masz rację, ale nie jest to istotna różnica. Niezależnie od wariantu wyposażenia (wyłączając elektryczne fotele) symulowany termin miałam taki sam. Dopiero fotele elektryczne wyrzucają mnie w kosmos :evil:

Pierwotnie dealer też to sygnalizował, ale aktualnie się to nie potwierdza.

Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Post autor: Skorek »

Dzisiaj odbierany stał na oponach Pirelli Scorpion.

ODPOWIEDZ