filtr cząstek stałych...

Opis problemów i usterek wraz z ich sposobem rozwiązania
akielczewski8
Samochód: kodiaq 2 l diesel 193 km

filtr cząstek stałych...

Post autor: akielczewski8 »

:x Siemandero. 2 l diesel 190 km
Nie wiem jak Wy ale u mnie po 15 tyś już 2 razy zapaliła się kontrolka filtra cząstek stałych, oczywiście przeprowadziłem ją zgodnie z instrukcją czyli wys . obroty na w miarę niskich biegach i okoł 30 km trasy problem znikł procedury się udały... Ale.... Mając supreba z tym samym sil. ta kontrolka zapalała mi się 2 razy ale przez 7 lat. Napiszcie jak jest u was, czy macie podobne problemy...Dla mnie to trochę dziwne mam na zegarze 15 tysi...Poważanko

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Mefju
Samochód: Kodiaq 2.0 tdi 140 KW

Re: filtr cząstek stałych...

Post autor: Mefju »

Ten sam motor, przebieg podobny, raczej trasy. Nie wiedzialem jeszcze na szczęście kontrolki. Zaskoczyles mnie że tak szybko. Dużo krótkich tras robisz?

Skorek
Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 AUTOMAT

Post autor: Skorek »

Filtr wypalał mi się już kilkanaście razy, ale nigdy nie było żadnej choinki na wyświetlaczach. Lubi to robić mój niedźwiedź po pokonaniu krótkich dystansów w mieście. Co do częstotliwości to w porównaniu z Superbem z tym samym silnikiem robi to ze 100 razy częściej. Superb przez 3 lata może ze 2 razy wypalał filtr po zatrzymaniu auta.

akielczewski8
Samochód: kodiaq 2 l diesel 193 km

Post autor: akielczewski8 »

Mefju pisze:
25 paź 2017, 10:35
Ten sam motor, przebieg podobny, raczej trasy. Nie wiedzialem jeszcze na szczęście kontrolki. Zaskoczyles mnie że tak szybko. Dużo krótkich tras robisz?
niestety ale rzeczywiście robię raczej krótkie trasy i zauważyłem, że niedzwiadek lubi dobre paliwko...

Niedźwiadeq
Samochód: kodiaq 2.0 Tdi DSG style + dodatki

Post autor: Niedźwiadeq »

akielczewski8 pisze:
26 paź 2017, 5:30
Mefju pisze:
25 paź 2017, 10:35
niestety ale rzeczywiście robię raczej krótkie trasy i zauważyłem, że niedzwiadek lubi dobre paliwko...
Po czym zauważyłeś?

ODPOWIEDZ