Nie wiem jak Wy ale u mnie po 15 tyś już 2 razy zapaliła się kontrolka filtra cząstek stałych, oczywiście przeprowadziłem ją zgodnie z instrukcją czyli wys . obroty na w miarę niskich biegach i okoł 30 km trasy problem znikł procedury się udały... Ale.... Mając supreba z tym samym sil. ta kontrolka zapalała mi się 2 razy ale przez 7 lat. Napiszcie jak jest u was, czy macie podobne problemy...Dla mnie to trochę dziwne mam na zegarze 15 tysi...Poważanko
filtr cząstek stałych...
-
akielczewski8
- Samochód: kodiaq 2 l diesel 193 km
filtr cząstek stałych...
Nie wiem jak Wy ale u mnie po 15 tyś już 2 razy zapaliła się kontrolka filtra cząstek stałych, oczywiście przeprowadziłem ją zgodnie z instrukcją czyli wys . obroty na w miarę niskich biegach i okoł 30 km trasy problem znikł procedury się udały... Ale.... Mając supreba z tym samym sil. ta kontrolka zapalała mi się 2 razy ale przez 7 lat. Napiszcie jak jest u was, czy macie podobne problemy...Dla mnie to trochę dziwne mam na zegarze 15 tysi...Poważanko
-
Mefju
- Samochód: Kodiaq 2.0 tdi 140 KW
Re: filtr cząstek stałych...
Ten sam motor, przebieg podobny, raczej trasy. Nie wiedzialem jeszcze na szczęście kontrolki. Zaskoczyles mnie że tak szybko. Dużo krótkich tras robisz?
Filtr wypalał mi się już kilkanaście razy, ale nigdy nie było żadnej choinki na wyświetlaczach. Lubi to robić mój niedźwiedź po pokonaniu krótkich dystansów w mieście. Co do częstotliwości to w porównaniu z Superbem z tym samym silnikiem robi to ze 100 razy częściej. Superb przez 3 lata może ze 2 razy wypalał filtr po zatrzymaniu auta.
-
akielczewski8
- Samochód: kodiaq 2 l diesel 193 km
-
Niedźwiadeq
- Samochód: kodiaq 2.0 Tdi DSG style + dodatki
Po czym zauważyłeś?akielczewski8 pisze: ↑26 paź 2017, 5:30niestety ale rzeczywiście robię raczej krótkie trasy i zauważyłem, że niedzwiadek lubi dobre paliwko...