Wersja z nawigacją, czy bez?

Nagłośnienie, nawigacja, komunikacja między kierowcami
root
Administrator
Samochód: Volvo V90

Re: Wersja z nawigacją, czy bez?

Post autor: root »

dawajrapa pisze:
15 mar 2017, 13:55
czy procz tych kilku 'bazowych' ikonek na ekranie radia po podlaczeniu iphon'a przez usb sa jeszcze jakies dodatkowe opcje? :)
Jest trochę aplikacji obsługujących CarPlay, ale poza tymi od Apple'a są tylko aplikacje odtwarzające dźwięk, czyli: streaming muzyki, radio internetowe, podcasty, audiobooki. Innych Apple nie wpuszcza póki co. Pełna lista aplikacji tutaj: http://www.carplaylife.com/category/apps/
No i dodatkowo masz Siri, która na każde pytanie Ci odpowie, ale nie wyświetli na ekranie nic, co mogłoby Cię rozproszyć :D
dawajrapa pisze:
czy wiesz moze, czy istnieje jakis myk, zeby obejsc ten zamkniety system i np. umozliwic odpalenie innej nawigacji (here, sygic, google maps etc) via carplay?
Nie, nie ma takiej opcji. Wygląda na to, że nawet jailbreak tu nie pomaga.
dawajrapa pisze:
bo tak naprawde poza dostepem do apple maps i muzyki, to nic ciekawego tam nie znalazlem (nie jara mnie dyktowanie sms'ow przez siri ;)
U mnie to głównie Apple Maps (korki) i podcasty.
Co do Siri, to do SMS-ów się nie nadaje, bo nie ogarnia języka polskiego, ale do nawiązywania połączeń mi się przydaje :)

Twój znajomy posiada albo zastanawia się nad zakupem Kodiaqa? Daj mu znać o naszym forum! :)

AUTO-PAK

REKLAMA:

AUTO-PAK
Kalinski

REKLAMA:

Kalinski

Awatar użytkownika
dawajrapa
Samochód: Kodiaq TSI

Post autor: dawajrapa »

dzieki! :)

Awatar użytkownika
dawajrapa
Samochód: Kodiaq TSI

Post autor: dawajrapa »

a czy kojarzycie 'one app' na IOS? niedawno pojawil sie filmik, pokazujacy bardzo ciekawe funkcje (co prawda w Octavi, chociaz tlo apki wskazuje na Kodiaqa), ale w appstore nie widze tej aplikacji... jest tylko mySkoda i SkodaConnect... oraz masa jakis innych, ale 'one app' brak.

tutaj film z YT, ciekawe rzeczy od 02:30: / czy mozliwe, ze aplikacja jest tylko w czeskim appstore? ;)

ODPOWIEDZ