Parujące reflektory LED
Re: Parujące reflektory LED
Ledy grzeją sie bardzo , zawsze maja radiatory żeby ciepło odprowadzać . Weź sobie halogen ledowy o pomacaj . Oczywiście im lepszy led tym mniej sie grzeje .
-
envies
- Samochód: Skoda Kodiaq 2.0 TSI Style/Business Grey/Crater
Dobrze, może zagalopowałem się pisząc, że ledy nie wydzielają ciepła - wydzielają ale bardzo mało. To układ elektroniczny wytwarza dużo ciepła przy LEDach, ale jest go zdecydowanie mniej w porównaniu do przetwornic Xenonów, czy żarówki halogenowej.
Sama diode LED można dotknąc palcem bez oparzenia - w przeciwienstwie do Xenonów czy Halogenów.
Polecam:
https://www.lifx.com/blogs/the-latest/1 ... ight-bulbs
Sama diode LED można dotknąc palcem bez oparzenia - w przeciwienstwie do Xenonów czy Halogenów.
Polecam:
https://www.lifx.com/blogs/the-latest/1 ... ight-bulbs
-
Blackwhite
- Samochód: Kodiaq Edition 2.0 TDI
U mnie też parują. Poczytajcie w instrukcji - jest wzmianka o tym,że tak może się zdarzyć.
Kodiaq Edition, 2.0 TDI 187KM, 4x4, DSG
Dołączę się do grupy. Też parują i to bez myjni i bez deszczu. Wystarczył mglisty dzień w Krakowie
W każdym razie w znacznej większości naszych niedźwiedzi występuje parowanie. Widać tak musi być i konstrukcja tego auta to przewiduje więc wydaje się, że nie ma o co kruszyć kopii i jeździć po serwisach by usunęli problem. Amen
-
kamilR
- Samochód: Hyundai Tucson 1.7crdi '15,Koleos 2.0dci 4x4 '17
Dokładnie jak Aspik napisał. I jezeli bedzie ktos wam w serwisie wmawiał ze tak ma byc i wszystko jest Ok, to was poprostu bedzie próbował zbyć.
Miałem w nowym aucie marki premium problem z parującymi reflektorami- co prawda xenony nie ledy ale ASO wymieniło na gwarancji dwukrotnie całe lampy- wymienili raz po kilku dniach nowe znów parowały wymienili ponownie i problem juz nie powrócił.
Miałem w nowym aucie marki premium problem z parującymi reflektorami- co prawda xenony nie ledy ale ASO wymieniło na gwarancji dwukrotnie całe lampy- wymienili raz po kilku dniach nowe znów parowały wymienili ponownie i problem juz nie powrócił.